VI BRUKER MER TID PÅ Å PLANLEGGE FERIER ENN SELVE LIVET

God dag.

En tanke jeg undrer meg over idag, og som får meg til å klø meg i hodet er det at vi mennesker bruker mer tid på å planlegge en ferie, fremfor å planlegge vårt eget liv. Har du noen gang tenkt på det ? At vi ofte planlegger ett år i forveien hvor neste ferie skal gå, hvilket hotell, hvordan og videre. Så er ferien over, og det er tid for å planlegge en ny ferie. Hva med å starte å lage en plan for livet ditt også ? Hva med å lage en plan iforhold til hva du ønsker å oppnå økonomisk, eller hva du vil gjøre før din tid på jorden er over ? Det er mange som har noen planer liggende i hodet, men hva med en konkret plan som tar deg dit du vil ? Som er en start på noe du har lyst til å gjøre ? Eller en start på den veien du vil gå ? Hvor drømmer du om å bo ? Hva drømmer du om karrieremessig ? Var det dette du egentlig drømte om eller så for deg i livet ditt ?

Det er fort gjort å havne på et sted i livet, og spørre seg selv «hva i all verden gjør jeg her» ? Spesielt hvis man ikke hadde en klar plan, mål eller en visjon for livet sitt. Hva med å begynne å sette deg mål for livet ditt? Kanskje det er det at du ønsker å flytte til et annet land ? Kanskje det er det at du ønsker deg drømmejobben eller har en stor visjon om å starte for deg selv ? En plan for ditt liv kan være så mye, men den planen er viktig for deg. Det vil hjelpe deg og dra deg mot de målene du faktisk har. Man bryter ned planen i mindre stykker, og kaller de mindre stykkene delmål, for så å jobbe etter det eller å ta valg som peker mot nettopp det livet du ønsker deg. Det er faktisk veldig givende og gøy å ha en hverdag som er preget av å oppnå visse mål. Når du har oppnådd et delmål, gir det deg en utrolig stor mestringsfølelse, og du blir ekstra motivert for å klare de neste målene du har satt deg. Sett deg mål, og lag en plan for livet ditt. Lag delmål som er konkrete som mulig, og se for deg det livet du faktisk ønsker blir til virkelighet. Jeg lover deg at det vil gjøre deg mer lykkelig.

Jeg hadde planer for livet allerede som barn. De endret seg jo litt med alderen, men jeg har alltid hatt en stor visjon og en følelse av hvordan livet mitt skulle bli på mange måter. Når jeg fikk diagnosen min, ikke var i stand til å jobbe, fikk 50% uføretrygd (noe som er satt på pause nå), visste jeg jo at livet mitt ikke kom til å bli som jeg drømte om. For meg var det ikke rett å være i den situasjonen jeg var i. Så jeg lette etter muligheter overalt, og brukte hodet mye til å tenke ut muligheter for hvordan jeg kunne klare meg og for hvordan jeg kunne komme meg ut av denne knipen. Jeg stod på, og kom over Forever for 2,5 år siden. Da forstod jeg at jeg bare måtte hive meg rundt og gripe denne muligheten. Det forandret vårt liv , og idag er jeg glad for at jeg gjorde det. Jeg har fått det livet jeg har hatt en visjon om. Jeg har fortsatt flere visjoner, og de skal gå i boks de også. Jeg har en plan for livet, og jeg har klokketro på at planer for hva man ønsker og drømmer om er viktig, for det vil bevisstgjøre deg mentalt, og hjelpe deg til å ta de bevisste valgene du må ta for å komme dit du vil.

14341474_10157390811985394_933752428_n

Kanskje du om fem år sitter i sofaen, og tenker : «yes, I did it«. Du klarte å få det livet du drømte om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge