VERDENS BESTE KNEKKEBRØD (OPPSKRIFT)

Hei dere! 

Wow, så mange forespørsler fra dere angående mine knekkebrød. Det er veldig gøy når folk viser interesse. Fått flere spørsmål om oppskrift på knekkebrødene jeg baker, og selvsagt skal jeg dele den med dere. Nå er det slik at de blir bakt titt og ofte, og hele familien elsker de. Mamma var her for noen dager siden og hentet et «lass» som hun kunne ha på jobb. Så da får Eva nesten produsere enda flere. 

De er enkle å lage, de er sunne og utrolig gode. Til og med uten pålegg. Denne gangen har Trines matblogg inspirert meg, men jeg lager en litt egen vri på disse. Jeg slumper mye, men la meg prøve å bringe oppskriften videre til dere.

Du trenger: 

3,5 dl sammalt rug, grovmalt

3 dl lettkokte havregryn 

3 dl solsikkefrø

2,5dl gresskarkjerner 

1 dl knuste linfrø 

1,5 dl sesamfrø 

1 klype maldonsalt

7,5 – 8 dl vann ( røren skal bli grøtete)


Sett stekeovnen på 160 grader varmluft. Bland ingrediensene i en bolle, knus maldonsalt over og rør sammen med vannet. 

Finn frem tre langpanner og kle de med bakepapir og fordel røren jevnt over . Viktig å bruke slikkepott og få det så jevnt som mulig. 

Ønsker du mer smak, strør du over litt mer maldonsalt over knekkebrødene, og litt ekstra sesamfrø tilslutt. Da blir de ekstra gode å spise på (uten pålegg). Barna bruker faktisk disse som snacks. 

La brettene steke i 160 grader i 10 minutter i første omgang. Ta de ut , og skjær opp med pizzahjul for å gi de rette størrelse. Husk å omrokkere på brettene så alle blir stekt jevnt (samtidig).

Etter cirka 60 minutter er knekkebrødene ferdig. Men gjerne følg med. De skal få en gylden farge på seg på slutten, og da ser du at de også er sprø. Sprø knekkebrød er veldig viktig! 

Så er det bare å la de avkjøle seg og ha de i en boks lett tilgjengelig. Har du gjort dette rett kan jeg love deg at du må bake disse flere ganger i uken som jeg må. 

Hold meg oppdatert om hvordan det går det ? 

Ha en fin kveld.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge