Vår babyhverdag

Hei dere ! 

Så tror jeg at jeg var tilbake..

Jeg har vært til lading, og er egentlig fortsatt til lading. Jeg føler meg ganske sliten etter denne travle måneden, og det som er litt dumt er at jeg aldri føler at jeg får lade opp batteriene igjen. Så jeg må ærlig innrømme at jeg er noe sliten om dagen. Litt verking i kroppen, trøtthet og influensafølelse har jeg stort sett hver dag, men jeg prøver så godt jeg kan å kose meg og slappe av på min måte. Min rare måte å slappe av på er å gjøre husarbeid. Vet det høres rart ut, men da hviler psyken og jeg blir mer fornøyd etterpå. 
Om cirka en uke er Lillebror fire måneder allerede! Han begynner å bli stor, og babyen min har blitt en større baby. Jeg tror jeg har gitt opp å prøve å tilvende han smokk, for nå er det så ille at han ikke tar en eneste en lenger, og heller ikke hvis jeg dupper den i malt. Nå har jeg prøvd alt som er på markedet, og ingenting vil han ta. Det er egentlig til min store fortvilelse, for han suger fryktelig mye på hendene. Akkurat som om han er på let etter noe å suge på. 
Men han legger godt på seg, og det viser at han får i seg nok med mat. Jeg ammer han ikke like ofte som før, og det er forsåvidt veldig godt for meg. Men om nettene er det annerledes. Da ammer jeg han MYE, og det er nettopp her han skulle brukt en sutt eller tommel istedenfor meg. Jeg mangler mye søvn, og blir sliten av at han våkner så ofte. Likevel må jeg si at han er en kjempe snill og fornøyd baby.Han gråter ikke mye, men han knirker og kan klage ( spesielt på nettene ). 
Jeg storkoser meg tiltross for masse, masse søvnmangel. Lillebror smiler veldig mye, og nå har vi fått han til å le bittelitt. Det er så herlig! 
Denne gangen her har babytiden vært mye mer magisk i forhold til første gang. Vesla hadde kolikk, så det var kanskje derfor jeg ikke koste meg så mye som nå. Det her er så magisk, at jeg faktisk kunne tenkt meg mange, mange babyer til. Haha, er det ikke rart ? Men Gubben er ikke helt med på det samme gitt! 
Jeg er glad for at jeg denne gangen tar mer vare på babytiden. Her gidder jeg ikke stresse rundt, prøve å rekke alt, og melde meg på alt. Vi har ikke vært med på noe som helst, som f.eks babysvømming og lignende. Jeg har heller tatt det kjempe med ro her hjemme, dullet, kost og trillet Lillebror. Babytiden er borte på et blunk, så det er så utrolig viktig å ta vare på den. 
Fremover så håper jeg at Lillebror vil være like blid og smilende, men jeg håper også at han får bukt med dette suttebehovet eller finner seg noe å sutte på snart. Det blir nok bedre etterhvert, på den ene eller den andre måten. 
Vi er slitne, men jeg hadde ikke byttet det her mot noe annet i hele verden. 

15 Comments:

 1. Selv om man blir utrolig sliten er det verdt det 😀

 2. Lov å være sliten. . .
  Slapp av og nyt tiden med lillebror 🙂
  Riktig god helg til dere

 3. Når mine 3 barn var små, begynnte jeg å gi de grøt om kvelden, når de var ca 3,5 mnd. gammle.
  Hadde nattevåk om natten, inntil jeg begynte med å gi de grøt om kvelden. Da sov de hele natten.

 4. Selvfølgelig er du sliten når du ikke får nattesøvnen,men er litt enig med anonym at du kanskje kan begynne å gi litt grøt før han legger seg til for natten,men å få de søte små til å sove rundt er jammen meg ikke lett.
  Skal si han er vokst…han er bare helt nydelig)))
  Håper virkelig du får sovet litt i helgen.

  Bjørg.

 5. For ca et år siden fikk jeg også en gutt som ikke ville ha smokk, prøvde slik som deg alle merker men haan bare spyttet de ut. vi fikk en suttekanin i gave, av merket kaloo som han har blitt kjempe gla i, han begynte ikke å sove med den før han var 4 mnd, men etter det har han ikke sovet en natt uten. han bruker den som «smok», han sutter på den ene poten på kaninen. og dette roer han ned. og nå har vi ikke lenger bare en, men fire. slik at de kan tørke, og vaskes + en til å ha i barnehagen. har hørt at barn som ikke tar smokk, gjerne er veldig glad i en bamse eller koseklut

  • Tusen takk for at du skriver det her. Det var egentlig litt interessant, med tanke på at jeg har lagt merke til at han faktisk kan sutte bittelitt på en koseklut her. Kanskje jeg må bli flinkere til å bruke den, og kanskje han sutter litt på den etterhvert. Håpe,håpe ! Mulig jeg bestiller en fra Kaloo også, bare for å se 😉 Jeg gir meg ikke!

  • Vet du ? Nå bestilte jeg en kanin fra Kaloo, og håper på hell og lykke. Hihi. Takk for tips!

 6. Hei, og takk for en fantastisk blogg du skriver! Jeg er blitt en ivrig leser. sikkert fordi vi har barn på ganske lik alder – min eldste tuppe er straks 4 år, og lillebror som er født 20.januar. Jeg ville bare fortelle at lillebror var som din minste – ikke ville ta smukk og hadde et ekstremt suttebehov. han har brukt fingre og kosedyr litt, men her for en uke siden sovnet han plutselig med en helt vanlig mum smukk (til mamma og pappas store glede) helt alene. Vi gav han da en 6 mnd smukk- og den likte han! Tuppa vår på 4 år gjorde det samme når hun var 5 mnd – plutselig var smukken godtatt!

  Bare et lite tips – ikke gi opp 😉
  Ha en fin kveld!

  • Tusen takk for en koselig kommentar. Så moro at du har barn på lik alder også 🙂 Synes det var godt å få den kommentaren her, for det gir meg litt lys i enden av tunnelen. Fikk opp håpet litt igjen, og håper virkelig Lillebror gjør slik som dine. Jeg skal prøve på akkurat det samme 🙂

   Ha en fin lørdag du ! 🙂

 7. Hei på deg 🙂

  Tre av mine venniner har slitt veldig med å få barna til å ta smukk, men jammen tok de den til slutt:) Ene når hun var 4mnd, andre 5 mnd og tredje 7 mnd:) Nå vet jeg ikke hvor lenge du orker å prøve å gå smokk, men om du ikke gir lett om vil han forhåpentligvis ta smokken etterhvert:) Smokk er vertfall GULLVERDT i vårt hjem 🙂

  • Ja, smokk er egentlig gull verdt i vårt hjem også. Vesla brukte smokk fra dag en omtrent, så jeg at forskjellen mellom et smokkebarn og et ikkesmokkebarn er STOOOOOR! Så jeg har vel egentlig ikke gitt opp helt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge