To barn er perfekt for oss

God dag!

Hos meg er det mange tanker som svirrer om dagen, så her kommer et nytt og personlig innlegg fra meg. Jeg føler litt at vi går inn i en ny epoke. Vesla blir fem år om en uke, og nå er hun førskolebarn. Hun er nå en stor og selvstendig jente. Det er veldig uvant å måtte koble om til å forstå at Vesla snart ikke er «vesla» lenger. Heldigvis har jeg enda et år på meg til å bli vant med tanken om at hun skal begynne på skolen.

Så er det Lillebror igjen, som ikke lenger er en baby. I hans hode er han voksen. Han skal gjøre alt selv, spise selv, pusse tennene selv, gre håret selv, til og med vaske seg selv. Jepp! Lillebror er en sjel på 70 år i en 1,5 årings kropp. Hihi! Det føles nesten sånn av og til.

Jeg har måtte klippe navlestrengen nå, i og med at jeg har begynt å jobbe igjen. Og om noen måneder skal Lillebror begynne i barnehage også. Enda en ny epoke for oss.

IMG_1014

Bustetrollet med uregjerlig krøllete hår (hihi) og prinsessa som elsker å bli tatt bilde av.

Det gir en utrolig rar følelse, når man tenker over hvor raskt barna vokser opp. Jeg blir selvfølgelig glad for at de vokser opp, men jeg kjenner jo angsten i magen for at tiden bare skal løpe fra oss, og vips så er de voksne. Når jeg også tenker på at de raskt vokser opp, kommer også tankene om at det her er «siste gang» jeg opplever å ha en liten tass i hus. Da tenker jeg på Lillebror.

Vi har vært ganske sikre og bestemte på at vi skal fokusere på de to friske og fine barna vi har nå, og dermed ikke satse på flere barn. I hovedsak har det med min helse å gjøre. Hvorfor skal man tøye strikken enda mer ? I forrige svangerskap ( når jeg gikk med Lillebror), så var det annenhver uke til legevakten omtrent, på grunn av blødninger og bekymringer. Jeg gikk på masse medisiner, og var virkelig i dårlig form. Alt i alt var det et veldig komplisert svangerskap, og man kan si det også var et høyrisikosvangerskap. Det kunne gå veldig galt med meg, eller veldig galt med Lillebror. Heldigvis sitter vi her begge to idag, fine og «friske». Jeg har fortsatt sykdommen , og den vil jeg alltid ha, men likevel har jeg klart å bygge meg opp til å bli en veldig god og frisk versjon av meg selv. Lillebror er også 100% frisk, bank i bordet for det.

IMG_1016

Svangerskapet med Vesla var helt annerledes. Det var ikke turbulent i det hele tatt, og jeg var den gangen i så fin form. Der var jeg heldig! Det er rart hvordan svangerskap kan være så forskjellig i en og samme kropp.

For å være ærlig så sa jeg en god stund at jeg ønsket meg tre barn. Vi har til og med bygget huset slik at vi har fire soverom i loftetasjen, og et soverom i kjelleretasjen. Soverommet i kjelleren er et gjesterom, og halvveis trimrom akkurat nå. Men det fjerde soverommet skal vi gjøre om til noe annet.

Jeg tenker at det var ment for meg å være mor til to barn, Lillebror og Vesla, så da holder det. Jeg føler meg veldig heldig som får være mamma til de to, og jeg er jo absolutt lykkelig over å få en gutt og en jente. Kan det da bli mer perfekt ? Neppe, eller ihvertfall ikke for meg. Det er ikke slik at jeg savner en tredjemann i det hele tatt. Jeg har akseptert at det er slik, og jeg synes det er et fornuftig valg jeg og Mannen har kommet fram til. Av og til må man jo også være litt fornuftig ?

Så nå om dagen selges det unna med barneutstyr og jeg gir bort klær etter Lillebror og Vesla. Litt rart, men det føles riktig.

Vi føler oss så heldige som har de barna vi har. 

 

18 Comments:

 1. Herlig innlegg. Jeg sitter å kjenner på samme sak bare det at jeg har tre, og minste er 4,5 mnd. Jeg tenker stadig på at vi kanskje kan tenke oss en til når hun er 3 år, men samtidig tror jeg ikke at vi da vil utsette og for et svangerskap og komplisert fødsel enda en gang. Er ikke sikkert det går like bra en gang til. Tror jeg har brukt opp kvoten min der gitt.

  Stor klem til deg, for det er et ganske stort valg å ta å stoppe babyfabrikken.

  • Ja, er noe med det om hvor langt vi skal tørre å tøye strikken.. Tror nok strikken er godt nok tøyd for denne gang 🙂
   Leste et innlegg på bloggen din også angående dette 🙂
   Stor klem tilbake!
   Ps! Vi er så heldige som har de barna vi har 🙂

 2. Godt når en endelig har tatt slike valg.

  Du har perfekte barn og skal være glad for det….

  Nyt kvelden med reker:)

  Klem naboen

  Skål forresten!!

  • Ja, det er igrunn godt å ta slike valg, for så å gå videre:-) skål du liksom… Du er jo hjemme og later deg! Hahaha

 3. Må tenke fornuftig når det gjelder så viktige ting i livet, vi stoppa etter ett barn, veldig komplisert svangerskap og jeg har dårlig helse fortsatt. Vi har kommet dit at vi er uendelig glade for det barnet vi fikk, og det er så godt å «gå videre» å være glad for et endelig valg. Vi fokuserer på at vi må nyte tiden med det vi har, og ikke savne det vi ikke kan få. Som du sier , tiden med barn går fort, vil ikke bruke den dyrebare tida på noe annet enn å kose oss sammen og skape gode minner (og selvfølgelig komme seg gjennom den ville hverdagen på en god måte, hehe) blir minner av det og…:-)

 4. Du er heldig som har to nydelige og friske barn.. <3<3
  Veldig interessert i leandervuggen om du skal selge den 🙂

 5. Fant bloggen din for noen dager siden og syns den var så utrolig fin å god. kommer alltid til å titte innom her ja 🙂
  utrolig sterk du er som klarer å gjøre så mye og være så blid på tross av sykdommen du har,. men med to nydelige barn må man jo smile 🙂 dere er så herlige.. kos dere masse og gleder meg til å følge bloggen din videre:)

  • Ååå:-) så utrolig koselig kommentar. Slikt varmer alltid. Så koselig at du har begynt å lese bloggen min, håper du følger oss videre 🙂 klem

 6. Så fint innlegg. Godt for seg selv og få litt klarhet i ting 🙂 Fin kveld til deg!

 7. Ok 🙂 Hvor kjøpte du din?

 8. Veldig ærlig og åpent innlegg! 🙂 Jeg syns det er så opp til hver og en om hvor mange barn man vil ha. Er ingen fasit på hvor mange barn man MÅ ha eller som er «vanlig». Viktigste er at man oppdrar de barna man har på en fornuftig og kjærlig måte og det klarer dere perfekt, ser det ut som! 🙂 Jeg er derimot ganske imot, eller uforståelig for mennesker som får mange barn i hytt og pine og har faktisk ikke økonomi og ansvar til det, som dessverre går ut over barna. Bedre å ha antall barn man klarer å forsørge og heller gi det barnet/barna det man trenger. Jeg har en sykdom selv som kanskje vil påvirke fremtidig svangerskap, men da tenker jeg som deg: Det holder med det man klarer og ikke minst det kroppen klarer! Du har en nydelig familie <3

 9. Så åpent og ærlig skrevet. Hvor mange barn ville dere ha før dere fikk noen? Endret det seg etter dere fikk Vesla? Vi kommer begge fra store familier, og vi har lyst på flere begge to. Kjæresten har lyst på ni og jeg vil kanskje ha tre eller fem. Foreløpig har vi bare Marielle på 14 måneder, og jeg tar meg selv i å tenke at jeg vil ha bare henne også, for å gi henne all den oppmerskomheten hun fortjener. Og jeg gleder meg til hun blir gammel nok til at vi kan dra på jentetur sammen ;-P

 10. hei <3
  fin blogg du har:)
  eg lurer litt på hvilken farve du har på terassen:)
  klem

 11. åå det er akkurat den eg har kjøpt til hytta:)
  superfin var den:))klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge