TIPS TIL Å PIFFE OPP SALATEN

Er du like glad i salater som meg ? Jeg elsker salater, og synes det er gøy å variere i ulike varienter. Denne salaten lagde jeg igår, og den var smakfull, kalorifattig og ikke minst sunn. Det er så gøy å prøve seg frem, og finne nye idèer til hvordan man lager en salat.

IMG_4106

pifftekst

En viktig ting å huske på er at jeg har fokus på å holde kalorinivået nede. Man kan piffe opp salaten med mange ulike dressinger og oster, men da vil kalorinivået gå opp. Der er jeg forsiktig.

Her er hva jeg pleier å gjøre : 

– Ha i noen sorte oliven hvis du liker det

– Ha i chili, soyasaus, lime, koriander og rødløk for en asiatisk versjon

– Stek sopp og squash, med provencekrydder og salt og ha over salaten

– Viktig å krydre kjøttet smakfullt og godt. Bruker du svin eller kylling synes jeg det er ekstra deilig med mye krydder. Da foretrekker jeg å woke kjøttet, bruke litt hvitløk, noen dæsjer soyasaus, salt, og karri. Eller så kan du bruke tandoorikrydder for en annen smak. Det blir nydelig inntil salaten. JEG LOVER!

– Bruk ulike marinader til kjøttet.

– Ha i ulike typer løk for hver gang du lager salaten. Jeg varier mye mellom vårløk og rødløk. Løk er sunt og gir god smak.

– Lag en dressing av mager kesam, og krydder du finner i skuffen. For eksempel  hvitløk, paprikapulver, provencekrydder, salt , pepper etc.

– Ønsker du salaten litt søt, kan du bruke ananas, jordbær, mango, vannmelom eller blåbær i.

– Byggris, fullkornsris, fullkornspasta, linser, bønner eller kikerter er godt å ha i salaten for å gjøre den ekstra mettende.

IMG_4107

Så må jeg tilslutt tipse dere om dressinger på Iherb.com. Jeg har nemlig kommet over gode dressinger man kan bruke på salaten som inneholder 0 kalorier. De finnes i ulike varianter.

Du finner de i ulike varianter iherb.com HER.

Har du noen flere tips til hvordan man kan piffe opp salaten ? 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge