TA Å SVELG NOEN KAMELER A

Hei på dere! 

Idag må jeg helt nødt til å ytre meg. Sosiale medier er noen vanvittig kraftfulle kanaler. Man bruker det for å skape sin egen identitet, for å få bekreftelser, for å skape relasjoner, for å ytre sine meninger, vise sider av seg selv som man ellers ikke vil, for å finne et fellesskap, for å jobbe, for å reklamere og for å klage. Det finnes så utrolig mye man kan gjøre via sosiale medier, og det har absolutt kommet for å bli. Det er viktig å ha med seg vettet, når man sitter på nettet. Nettvett er det noe som det så fint kalles. Det handler litt om å skåne seg selv, og det handler om å skåne de rundt seg. Noen velger å brette seg ut som en åpen bok, og det er absolutt lov hvis man velger å gjøre det. Jeg bretter meg ikke ut som en åpen bok, og det er heller ikke noe jeg kommer til å gjøre.

Det er noen ting av det som foregår i mitt indre som jeg til tider deler. Jeg deler aldri 100% , og det er veldig mange ting jeg holder for meg selv, fordi jeg ikke føler det helt rett å legge det ut på en offentlig blogg. Hvorfor skal jeg brette hele livet mitt ut for mange ukjente mennesker ? Noen ganger er det viktig å belyse utfordringer, fordi andre ikke skal føle seg alene. Når jeg faktisk har noen lesere, er det så ålreit å kunne vise at dere faktisk ikke er alene. Og når jeg har noen lesere er det så godt å vise at man kan klare ting man drømmer om, tiltross for store utfordringer i livet.

Jeg er en nysgjerrig person, og ganske så observant. Jeg legger merke til mye, og noen ganger litt for mye. Det finnes så utrolig mange ulike personer på nettet, og spesielt på Facebook, som du virkelig får et inntrykk av, og som du enkelt klarer å analysere via noen enkle statuser de legger ut. Det er litt gøy å tenke på hvordan man faktisk kan klare å danne seg et bilde via sosiale medier, som man ofte ser stemmer med virkeligheten. Samtidig kan man også bli overrasket. Noe jeg vet mange har blitt når de har truffet meg. Jeg er veldig bevisst hva jeg legger ut, og jeg er nøye og til tider strategisk. Jeg vet hva slags bilde folk danner seg , og kanskje det er slik at jeg vil at de skal ha det bildet av meg ? Hvem jeg er som Eva bak skjermen kan forsåvidt være noe annerledes enn den Eva jeg har skapt her på nettet. Det hele handler om å være bevisst og gjennomtenkt.

Vel, jeg kan ofte sitte å observere litt på Facebook, og da er det vanskelig å la vær å få med seg ting som skjer på sosiale medier, når jeg er såpass aktiv som jeg er der med tanke på business og interesse. Det som slår meg er all den sytingen og klagingen. Det er noen som klager eller syter hver eneste gang de skal legge ut en status eller ytre seg via sosiale medier. Enten er været feil eller så har de influensa. Enten så er de lei seg for noe, eller så er de såret. Det er så fryktelig mye av det, at det nesten er helt rått. Ja, helt rått fordi det er så utrolig mye av det. Det er absolutt helt greit å ytre seg, klage eller «make a statement» på nettet. Jeg har vært fristet til å gjøre det mange ganger, og noen ganger gjør jeg det. Men noen ganger synes jeg det blir litt for mye av det gode. Det er mye småklaging ute å går, og det virker som om det er mange som søker sympati. Jeg synes det er trist, og enda tristere er det hvis de virkelig mener alle disse statusene eller snappene eller hva det måtte være, for da betyr det jo at livet deres er fryktelig kjipt. Det finnes humper i veien for alle, og jeg skal love dere mange humper hos meg. Jeg har mange utfordringer å stri med, og det ganske ofte. Til og med idag er det ulike ting som gjør ting vanskelig for meg også, men jeg tror ikke verden vil ha så mye interesse av at jeg legger det ut hele tiden. Selvfølgelig skal man få lov til å dele hvis man vil at andre skal skaffe seg en fin erfaring av din erfaring. Det er ofte derfor jeg velger å dele en liten ærlig bit av meg selv. Nei, livet er ikke en dans på roser. Jeg vet det veldig godt. Kanskje det også er slik at dere er lei av å lese om livet som er rosenrødt noen plasser også, og det er også helt greit. Det eneste jeg tenker på er at jeg synes det er veldig synd hvis man føler det er verdens undergang fordi det regner en ekstra dag, fordi du har litt vondt i hodet, eller fordi du føler deg sveket av en venninne. Jeg synes også at altfor mange klager over hver minste lille ting. Mange fremtoner seg på en aggresiv måte for den minste ting. Folk lar seg hisse opp, og noen har en heftig merkelig måte å være på på nettet. Det er så synd. Dessuten er det absolutt opptil deg selv hva du ønsker å legge ut på sosiale medier. Jeg har ingenting med det å gjøre, men jeg håper at flere kan lære seg å svelge noen kameler før de får seg til å klage og sutre. Det finnes en million ting å klage og sutre over. Jeg kunne skrevet ti bøker bare om det, men hva for noe godt for jeg ut av å legge det ut på nettet ?

everyday

Jeg har gode venner å snakke med hvis det skulle være noe, og jeg svelger ofte noen kameler slik at jeg ikke går å klager og syter over den minste ting. Det er jeg sikker på gjør livet mitt bedre også. Fokus på det positive, gir deg et mye bedre og fargerikt liv. Just sayin’.

Det var dagens fra meg.

Ha en strålende dag!

One Comment:

  1. Amen ??Som jeg skulle ha sagt selv .

    Bjørg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge