STRUKTUR I HVERDAGEN

 

Hei dere!

Det er så mange ting som foregår i hodet mitt, som alltid. Jeg er jo en person som har 10 000 idèer, tanker og baller i luften. Hvor bra det er for meg, er en annen sak, og det er nettopp det jeg jobber med nå om dagen. Jeg liker å ha det som jeg har det, men kroppen henger jo ikke helt med. Det har jeg skrevet litt om tidligere også. Så nå er det flere ting som står på agendaen for meg, som jeg skal jobbe med, og et nøkkelord er blant annet struktur i hverdagen. Jeg er , som dere vet selvstendig næringsdrivende. Jeg er min egen sjef, og jobber hjemmefra. Jeg er så priviligert at jeg kan forme dagene mine akkurat som jeg vil, og ikke minst jobbe hvor enn jeg vil. For at dette skal funke for meg, jobber jeg mest hjemmefra. Rett og slett fordi jeg må ta vare på kropp og helse også. Samtidig har jeg også to små barn som krever sitt, og jeg vil gjerne være der mest mulig for dem også.

Så for å gjøre dagene mine lettest mulig, med minst mulig stress og rot i hodet, har jeg blitt mye flinkere til å forme dagene mer som jeg vil. Ikke minst gjøre dem mer forutsigbare med egne tider for fri, jobb og avtaler. I tillegg har jeg plottet inn tid til meg selv også. Egentid og ikke minst alenetid er vel så viktig, spesielt for en som meg, som fort kan bli sliten av å være for mye sosial. Så i boken min har jeg laget rom for akkurat disse tingene. Blant annet er trening, og å gå til en mindfulness coach viktige ting for meg, og det er aktiviteter jeg ser frem til i hverdagen.

IMG_1114

 

Å ha mer struktur i hverdagen tømmer hodet for rot, og det gjør at man også kan fokusere mer på andre ting. Jeg føler meg litt lettet allerede, selvom denne mer strukturerte hverdagen er ny for meg. Det er en start, og jeg tror jeg er på rett vei mot et ryddigere og lettere hode.

Er struktur i hverdagen viktig for deg også ? 

3 Comments:

  1. Struktur er helt nødvendig for å fungere for min del. Jeg måtte bli voksen før jeg skjønte det da, men nå er jeg i gang med å lage en mer strukturert hverdag ? det tar tid å lage en plan som fungerer på sikt, men det er verdt det ? Lykke til med det samme og ha en fin kveld?

    • Ja, struktur er så ufattelig viktig! Jeg tror nok jeg må prøve meg litt frem, og jeg kommer sikkert til å skli ut av strukturen noen ganger, men da får jeg bare hente meg inn igjen 🙂 Det fungerer nok på sikt, som du sier 🙂 Tusen takk , og lykke til , til deg også.

      • Ja det er så lett å falle ut av rutinene, men synes det er lettere å komme inn i de når jeg har en slags plan som funker ? Tror det skal godt gjøres å leve strukturert hele tiden, hehe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge