STRESS GJØR EN TJUKK

Neida, stress gjør deg ikke akkurat tjukk. 

Men visste du at stresshormonet i kroppen produseres i binyrebarken og heter kortisol ? Stress kan gjøre en syk, og ikke minst at man legger på seg. Man kan få hodepine, føle seg nedstemt, få muskelsmerter eller nakkesmerter, søvnproblemer, og man kan faktisk kan bli alvorlig syk. Stress er med andre ord en stor fiende i menneskekroppen og sinnet vårt. Stress kan også aktivere sykdommen min, som ligger latent i kroppen hele tiden. Det kan gjøre den verre, og stress kan gjøre meg veldig syk.

Jeg må hver eneste dag tilføre kortisol via tabletter, som da heter kortison. Det er for å prøve å holde sykdommen «nede», så langt det lar seg gjøre. Det er mange bivirkninger med dette (som det også er med stress), spesielt hvis man går på høye doser. I frykt for at folk skal tro jeg er hypokonder lar jeg vær å nevne alle. Disse tablettene er en grunn god grunn for at jeg er i live. Ja, faktisk! De er også en god grunn for at jeg har lagt på meg. Så jeg prøver å jobbe imot disse tablettene hver dag. Prøver så godt jeg kan å gå ned i vekt, mens de vil at jeg skal gå opp.Det er akkurat sånn det er med stress også, det gjør at man legger på seg på grunn av økt kortisolnivå i kroppen.

IMG_2897

Uansett, så prøver jeg å være flink til å stresse ned, slappe av og nyte tilværelsen. Det er ikke lett, for det er så mye som skjer hele tiden, og jeg er en person som takler stress dårlig og blir veldig fort oppjaget. Med to barn, og Vesla som nå går på kor og turn, jeg som trener, Lillebror som faktisk begynner i barnehagen allerede neste uke. Jobb på meg og Mannen og det at jeg er kronisk syk i tillegg. JA! Jeg kjenner det er litt mye. Så jeg må bli enda flinkere til å stresse ned, behandle meg selv bra, bare nyte dagen som den er og ikke minst finne metoder for avspenning.

Jeg har noen hverdagsregler som skal hjelpe meg til å stresse ned og slappe av, slik at jeg er mest mulig oppegående når det trengs og slik at jeg holder meg frisk.

– Trening (hvis jeg ikke er fysisk dårlig) 

– Lese blader eller bøker (mens jeg ligger på sofaen)

– Tenne massevis av lys

– Se på tvserier som får meg til å koble av

– Ta meg en lang dusj eller et langt bad

– Ha på meg verdens beste pysjamas eller koseklær

– Ha det godt og varmt rundt meg

– Ta meg en lur med god samvittighet, hvis det trengs

– Prøve å presse bort vonde/stressende tanker, og erstatte de med gode minner og ting jeg gleder meg til

– Lage en varm og god kopp te 

– Være litt alene, eller kun fokusere på familien

Også må jeg bare 

– avlyse avtaler med andre hvis jeg har vært veldig stresset eller er veldig sliten. 

Her er en link til en fin artikkel om avspenningsteknikker. Noe alle hadde hatt gått av, spesielt nå før jul

IMG_2938

Det er ingen tvil om at stress ikke er bra for kroppen, og at stress i verste fall er farlig. Dette er noe vi bør være flinkere til å ta på alvor.

Hva gjør du når du ønsker å stresse ned ? 

5 Comments:

 1. så godt skrevet 🙂
  Ønsker deg en god onsdag 🙂

  KLem!

 2. Når jeg er stressa skriver alt jeg er nødt til å gjøre på en liste, så setter jeg tidspunkter for disse, og ser at dagene faktisk går opp, på den måten slipper jeg å la alt surre i hodet og jeg slapper bedre av. Hvis jeg plutselig blir stressa over noe som skal skje så ser jeg bare på lista mi og ser at det faktisk ikke er noe å stresse over – det er planlagt med realistisk tidsperspektiv. I tillegg så tillater jeg meg å utsette husvasken når det er travelt! Detter har jeg jobbet MYE med, men nå greier jeg å legge meg og heller støvsuge dagen etter, hvis jeg kommer sent hjem 😉

 3. Mandagen skal jeg ligge på sofaen å se på serier til jeg henter barna:)
  Har mye å gjøre til jul,men har jobbet meg i hæl siden i sommer mot denne
  helgens julemarked…Så mandag er en gi f i alt dag:)

  Klem -L-

 4. La andre også bli kjent med bloggen din! Bli med på Blogginnlegg på Facebook og inviter også vennene dine!
  https://www.facebook.com/pages/Blogginnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge