Storfint barselbesøk i Villa Tryllestøv

Hei dere ! 

Igår hadde vi besøk av familien til Gubben. De kom på barselbesøk, og hvis man følger bygdetradisjon tar man også med barselgrøt eller nærmere bestemt «feitgraut». Bløtkake tok de også med. 
Det eneste vi trengte å gjøre var å ordne drikke. Det passet oss veldig bra, i og med at både meg og Gubben går rundt som noen vandrende zombier om dagen. 
Her serveres feitgrauten med egg, rosiner, spekemat, flatbrød, kanel og sukker. Noen som har smakt feitgraut før ? 
Siden det var så fint vær igår ble vi sittende ute på verandaen å drikke kaffe og spise deilig bløtkake. Tenk at vi er i mars, men har et vær bedre enn det noen gang var i fjor sommer. 
Lillebror var eksemplarisk når vi hadde besøk. Han bare sov, spiste og sov. Det var utrolig avslappende og godt. Han er faktisk ikke så glad i å ligge for seg selv, han er en ordentlig bærebaby, så jeg ble nesten urolig siden han var så rolig som han var.
Vesla syntes det var stas med besøk. Hun er i den rette alderen til å bli kresen, så hun tør såvidt å prøve nye ting. Vi fikk henne til å smake på feitgrauten, men flatbrød falt heller bedre i smak hos henne. 
Ikke meningen å klage altså, men idag må jeg på en eller annen måte få tatt igjen litt søvn. Jeg sitter her å gjesper og føler meg skikkelig som en gammel Saab. Gjeeeeeeesp! Slik er det med en baby i hus igjen gitt. 

Ha en fin dag videre dere ! 
Ps! Husk min giveaway jeg har gående, hvor du kan vinne klær fra Villervalla.no .
Trykk her for å bli med.

30 Comments:

 1. Så koselig med besøk 🙂 Har aldri smakt den type grøt før – er det godt?
  Så heldige dere er at våren har kommet! Her er det mye regn enda, men har troen på at det kommer varmere vær her snart også!

  • Det er annerledes, og godt for de som liker grøt. Hehe 🙂 jeg klarer meg med små porsjoner om gangen . Det er ihvertfall ekte bygdemat.

  • Hehe, annerledes var godt sagt 🙂 Er fra tjukkeste vest Telemark, men det der har jeg aldri pressa i meg, med vilje 🙂 egg og grøt passer ikke sammen og navnet i seg selv gjør at jeg rygger. Er veldig glad i andre typer grøt men…

  • Hehe.. Jeg er ikke vant til grøten, men Gubben er oppvokst med den og elsker den.

 2. Det var sikkert kjempekoslig! 🙂
  Jeg har ikke smakt feitgraut, er det noe lignende rømmegrøt?
  Ha en super dag og nyt våren som har kommet for fullt! 🙂

 3. Det første bildet… Er det virkelig deres hjem? Utrolig fint!

 4. Så koselig da:-) Jeg har ikke hørt om sånn graut en gang jeg… Blir litt nysgjerrig på hvor i Skien dere bor jeg nå. Mannen min er jo fra «landet» (Melum):-)

 5. Så koselig:) feitegraut er veldig godt, er og vant med den tradisjonen:)

 6. Åååå, no fekk eg lyst på svigermor di sin graut!! Den er så gooooooood!!!!
  Astrid Ø

 7. Så spennende den grøten så ut. Aldri smakt noe lignende…
  Hva er den laget av? 🙂

 8. Koselig med barselbesøk da, selv om dere helt sikkert har nok med dere selv og tulla og den lille nå:) Jeg har hamstret inn masse kjeks og kaffe så vi har noe småtterier å servere når det kommer folk på besøk her etterhvert:)

  • Supersmart! Jeg har endel kake i fryseren, så hver gang vi har visst vi skulle få besøk var det bare å ta ut til tining . Enkelt og greit 🙂

 9. Hva heter den green gate serien din?

 10. Så koselig det er med sånn ett besøk ))))Her kaller vi det «sending»,men den tradisjonen er dessverre helt borte nå.Synd igrunnen,men det var de gamle konene i bygda som kom på besøk når vi var i barsel og hadde med gave til barnet,og massE kaker)))

  Nyt finværet om du kan.Vi har nesten full sommer,men det snur seg vel snart.Blir vel kjøligere etter hvert.

  Bjørg.

 11. åjj, er den grøten god? 😉 Var liksom litt rar kombinasjon med egg, rosiner… Sikkert en energibombe den der 🙂

 12. Så koselig det hørtes ut 🙂
  Nei jeg har aldri smakt på det. Faktisk aldri hørt om det engang.
  Håper noen lager det til meg i min barseltid så jeg kan smake, hehe! 🙂

 13. Du kan jeg spørre hvilken program du bruker for å lage den kanten på bildene?
  🙂

 14. Så koselig !!:)
  Den grøten har eg aldri smakt, og ikkje trur eg att eg kommer til å smake den heller 😛 hehe.. Men veldig kjekt med tradisjoner:) Her har vi ingenting sånt, bare besøk 🙂

  Ønsker dere ei fin uke !:)
  Klem

 15. For en fantastisk fin kake :).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge