Smokketilvenning

Hei dere

Etter vi var hos osteopaten har Lillebror vært litt opp og ned i form. Idag på formiddagen har han vært urolig igjen, men roet seg noen timer når hun mor skulle på sushilunsj med naboene. Heldigvis! Jeg har foreløpig hatt veldig flaks når jeg har vært ute av huset slik.

Det er bare når vi er ute å handler at han gråter høyere enn høyest, men da har jeg sørget for at Gubben også er med. Slik at jeg kan løpe ut å trøste og amme han i bilen. Puuh.. Slik som også skjedde idag, etter sushilunsjen.

Lillebror har også et sugebehov, men har nektet å ta smokk. Etter å ha mottatt råd her og der, gir jeg ikke opp å vende han til smokk helt enda.

Igår gikk jeg derfor til innkjøp av enda flere. Jeg fikk som tips av helsesøster å kjøpe en større sutt enn de han har nå. Så jeg kjøpte en som var større og en som var mindre enn han hadde. Ingen av de ville han ta noe særlig. Det ble litt tygging, grimaser, spytting og brekninger. Han fikk til å sutte bittelitt før han valgte å spytte de ut. Den han suttet lengst på var faktisk den største.

Idag kjøpte jeg maltekstrakt og tok en liten dråpe på både den store og den mindre smokken. Han tok den største, suttet og koste seg. Han sovnet faktisk tilslutt med smokken i munnen etter mye greier for å få han til å ha den der selvfølgelig.

Så det her er framskritt , synes nå jeg. Hvis han begynner å ta smokk så tror jeg det vil hjelpe mye, og ikke minst avlaste meg endel.


Det finnes sikkert mange meninger om dette ang. babyer og tilvenning av smokk. Dette er min andre baby med stort sugebehov så jeg mener at smokk er en ordentlig redning og en positiv ting.

Bildene er tatt med Instagram ( der er jeg divamammacom)

– Blogget fra min Iphone

20 Comments:

 1. hei:) du burde prøve en sutt som heter trøst, den får du på sykehusapoteket. Den har rund tupp og er hvit:) Jenta mi tar kun denne og ingen andre:) de bruker også den på sykehuset:)

 2. Driver å skal venne til smokk på vesla her også. Ho ødelegger puppene mine snart, hehe. Her må vi prøve prematursmokk tror jeg, for hun brekker seg bare av de andre:/

 3. Smokk er uten diskusjon bra! Det er til og med forsket på det og smokkebruk skal vistnok redusere faren for krybbedød betydelig 🙂 jeg er veldig FOR smokk!

 4. Lillesøster tar KUN MAM sine, og hun måtte begynne med den str som det står 6 mnd eller noe på. Mens Storebror tok ALLE typer 🙂

 5. Jeg hadde også ei som absolutt ikke ville ha smokk, og prøvde alt mulig. Redningen ble Trøst smokk. vil fortsatt nå etter 6mnd bare ha den! 🙂 Nettbutikk som heter Babble som har den. Lykke til!

 6. http://www.babble.no/index.php?nr=90&case=4&id=1660&idkategori=45&startrow=

  Disse smokkene funker ofte når babyer nekter å ta smokk:)

 7. Trodde sushi/reker gjorde at babyene fikk magesmerter, de som fikk morsmelk,det sies jo at en må tenke over endel matvarer ¨når en ammer,det står bla reker/sjømat,løk,kullsyre o.l,menge vi er jo alle forskjellige ,noen babyer reagerer vel mer enn andre.

  • Skjønner ikke hvorfor sushi skal være «farlig». Det er jo fisk. Fisk er bra å få i seg når en ammer. Jeg vet jo selvfølgelig at. Det er matvarer barn KAN reagere på, men det er jo individuelt fra barn til barn. Sykehus, helsesøster og videre anbefaler at man spiser som normalt, men at man husker på matvaren hvis et barn skulle reagere. Så det finnes ingen regel,

 8. Jeg har kunnet spise ca helt som vanlig, lillegutt har ikke reagert på noe. Hadde kolikk de første mnd, men det gikk over rundt 4mnd. Han fikk sutt 0-6mnd på sykehuset, og det er bare den typen han bruker. Den vanlige som fås på de fleste matbutikker og apotek.

 9. Vet absolutt kordan det er å ha en liten en med ett stort suttebehov ! Så eg er glad på dine vegne over att han er begynt å ta smokk 🙂 Det gjør Emine, og eg er sjeleglad for det 🙂 Hehe..
  Klem

 10. Hvis det hjelper gutten din å ha smokk, så er jo det til det beste. La det være delte meninger, med til slutt er det jo bare du som mamma som vet hva som er best. Utrolig skjønn lillebror 😉

  • Helt sant. Delte meninger kan det være, og det er nettopp derfor jeg skrev det. Slik at jeg fikk forklart meg før jeg fikk noen krasse meldinger i kommentarfeltet fra anonyme 🙂 Det skjer jo støtt og stadig. Tusen takk ! 🙂

 11. Nydelige lillebror håper han sutter på sutten nå:)

  Nam det var deilig med maki:)»

  Fant masse på den messa i dag,men vi var der når det åpnet.Kanskje det var litt utplukka når du kom?
  Billig var det der oppe også,jeg gjorde noen kupp!!Super fornøyd:)

  Nyt kvelden:)»

  Klem Linda:)

 12. Hei, fin blogg du har:) Jeg har ei lita jente på 2 mnd som nekter å ta smokk, og itillegg vil helst være på puppen hele tiden… Hva er egentlig maltekstrakt og hvor får en kjøpt det? Det er vel ikke noe farlig å ha det på smokken? Jeg har prøvd forskjellige smokker uten det hjelper også..
  Hilsen førstegangs mamma:P

 13. Ikkje ji opp. Tok meg 12 veker før småen tok smokken når han sko sova. Men ska nevnast at han kun broke den når han sove, å mens me bysse han. Ellers e smokk asj. Her e d kun Avent som e go nok. Såååå, ikkje ji deg. Eg hadde egentlig jitt meg men bestemte meg for å prøva på nytt 🙂
  Benedicte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge