Slik lager du maki

Hei dere ! 

Så mange har spurt meg om hvordan jeg lager sushi eller maki. Det er egentlig veldig enkelt, bare man kan de rette triksene. Som foreksempel så må man klemme risen på rett måte når man former risen til nigiri sushi, og så må man vite hvordan skjærer fisken. Idag tenkte jeg å vise dere hvordan VI lager makiruller.
 I hovedsak så er risen nøkkelen til alt. Den må være perfekt! Så her gjelder det å følge oppskrift til punkt og prikke. Det finnes flere måter å lage risen på. 
Denne risen og riseddiken har vi brukt i det siste. Vi har kjøpt de på Meny. 
Bakpå sushirispakken står det en fin oppskrift på hvordan dere lager risen. 
Her er en annen oppskrift til fire personer.
Sushiris

8 dl sushiris
0,5 dl riseddik
1,5 ss sukker
1 ts salt
Slik gjør du :

Skyll risen i kaldt vann til vannet blir klart. La risen ligge i cirka 20 minutter i kaldt vann. Ha i like mye vann som ris i en kasserolle. Kok opp og la det koke i 3 – 4 minutter med lokk på. 
Ta kasserollen til side og skru ned til laveste varme. La risen deretter trekke på svak varme i ca. 15 minutter ( til alt vann er borte). 
Deretter avkjøles risen i et fat med kanter. 
Jeg tar en stor ildfastform, og brer risen utover. Slik at all damp forsvinner og at den avkjøles. 
Rør deretter sammen risedikk, sukker og salt i en kasserolle. Kokes til sukkeret blir oppløst. Kan også justeres etter smak og behag. 
Deretter finner du en spiseskje og tar litt eddikblanding i risen, og rører. Fortsett til det er tomt. Risen skal bli klebrig og ikke bløt. 
Hvordan lage makiruller ? 

Jeg synes makiruller er det letteste og raskeste å lage. 
Så derfor blir det oftere maki enn sushi. 
I hovedsak bruker vi disse produktene til makiruller :
– Sushiingefær / syltet ingefær
– ristede sesamfrø
– wasabi ( ofte kan du finne mye bedre wasabi på lokale asiamatbutikker. Helst i pulverform)
– sushi nori
– soyasaus ( vi bruker vanligvis Kikkoman, siden vi synes den smaker best). 
Det finnes mange forskjellige versjoner, og her er den vi pleier å lage oftest. 
Laksemaki
Du trenger:  
Sushi nori
Ristede sesamfrø 
1 avokado
Vårløk 
Salma laks 
Hvis du vil ha de
 saftigere kan du smøre på et tynt lag med ekte majones
Så er det bare å skjære alt i strimler. 
Legg på et lag med ris på hele «noribladet». 
Legg på laks, vårløk og avokado og eventuelt et tynt lag med majones. Dette legges på begynnelsen av rullen. Så er det bare å rulle til en stram rull. 
Den siste lille delen kan du stryke på litt vann som brukes som lim. Så er det bare å rulle hele rullen sammen. 
Dele opp, og strø på sesamfrø. 
Voila! Klar til servering.
Fyll på med soyasaus i en liten skål, syltet ingefær og wasabi på tallerkenen. Så er det bare å nyte.
Håper dette var til hjelp.
Så tenkte jeg å avslutte med en video fra Godfisk, som demonstrerer en menneskelig maki med reker. Kanskje den kan være til inspirasjon neste gang dere skal lage maki ?

Ha en fin helg. 

7 Comments:

  1. Skal jammen prøves:)

    Takk takk!!

    Klem Linda:)

  2. Så flink du er! Det så veeeldig godt ut, selvom jeg ikke heeelt har sansen for sushi… enda 😛

  3. Tusen takk for denne oppskriften, elsker sushi så dette må jeg prøve å lage selv 🙂 Har du kjøpt alle de varene på Meny? 🙂

  4. Hei! Satt å prøvde å finne ut hvordan jeg skal tilberede laksefiletene jeg har i frysen slik at mannen kan klare å få det ned (han liker egentlig ikke laks) og så begynte jeg å lese på bloggen din og havnet her ved sushi-innlegget 🙂 Men nå er jo ikke dette Salma-laks men derimot Findus laksefileter…tror du jeg kan bruke det likegodt? Sålenge det har vært fryst er det jo trygt men sånn smaksmessig, ka du trur? :-O

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge