Slik får vi Lillebror til å sove på dagtid

Hei igjen ! 

Lillebror har hele veien vært en liten hard nøtt å knekke. Kanskje ikke like hard som Vesla som hadde kolikk, men det har dukket opp små utfordringer som vi hele tiden har forsøkt å løse. Blant annet det at han ikke vil ta smokk. Det at han ikke tar smokken resulterer i at han er vanskelig til å få til å sove. Jeg må som regel amme han til søvns på kvelden/ nettene. 
På dagtid så har han nektet å ligge i vuggen for å sove, der kan han ligge å prate og kikke ( på gode dager). Vi har stort sett derfor lagt han i vogna ute i frisk luft. Der pleier han å sove godt. Etter et tips fra en venninne av meg, forsøkte vi å legge han på magen. Venninnen min prøvde det når jeg for en stund tilbake var på besøk hos henne, og jammen sov han alle timene vi tilbrakte der. 
Etter at vi var der har jeg derfor prøvd på dette hjemme. Etter jeg har ammet han god og mett, legger jeg han på en myk pute med overkroppen og et teppe over han. Da sover han utrolig godt og lenge! Det er helt fantastisk. Nå har det blitt slik at jeg blir rastløs og nesten begynner å kjede meg når han sover så mye på dagtid som han har gjort nå. Det er så uvant å slippe å bysse, trøste og amme HELE TIDEN, men guri så deilig. 
Jeg vet det ikke er anbefalt å la babyer ligge på magen, men så lenge det kun er på dagtid, og jeg sjekker til han ganske ofte så må det være greit. Det er tydeligvis slik han liker å sove. På nettene ligger han på ryggen, og jeg merker han sliter med å få sove på samme måte da. Alle mennesker har ulike preferanser, og Lillebror vil helst sove på magen virker det som.
 Nydeligheten min 

8 Comments:

 1. Samme gjorde vi med Kajsa.
  Hun ville kun sove på brystet/magen våres.
  Så derfor gjorde vi det sånn på dagen 🙂
  Helsesøster sa det var helt ok,så lenge man holdt ett øye på henne.

  • Ja, det er akkurat slik som Lillebror. Vil bare sove på brystet eller magen våres. Så da må man nesten bare la de få sove slik de vil 🙂

 2. Hælle så nydelig, også så godt at han endelig er litt roligere og at dere har funnet løsninger som hjelper 🙂

  Ha en fin dag 🙂

  Klem fra Camilla

 3. så kjekt! Vi sleit med å få snuppa til å sovne hele tiden pga magen osv.. Og ho har aldri villet sove noe særlig på dagtid før ho begynte å snu seg selv over på magen for noen månder siden, og ho sover mye bedre også:):) Har egentlig ikke tenkt over at det er derfor før du skrev det nå, men det må jo være derfor;D

  Ha en fin kveld:):)

 4. Mine barn er født 1990-1992 og 1998 – alle 3 har kun roet seg på magen(og de har heller aldri hatt kolikk…) Da førstemann ble født, SKULLE babyene ligge på magen, med nr 2 var det på siden, men med siste skulle man bare ligge på ryggen , og aldri på magen det var FYFY.. Men, dette var jo eneste måten mine sovnet på, kan tro jeg følte meg som en dårlig mor som ikke følgte anbefalingene… Snufs.. Men det gikk bra heldigvis.. Hadde flere venninner med kolikkbarn, de sov kun på rygg eller siden – og siden ingen av mine hadde det og sov på magen, tror jeg faktisk det har noe å si!

 5. Snuppa hadde en periode da ho var nyfødt at ho SKULLE sove på magen uansett :p Tilogmed i vogna så nekta ho å roe seg ned før ho lå på magen. Hehe. Så klart er sjansen for krybbedød større da, men noen ganger må de små få bestemme :p

 6. Begge mine har hele tiden higet etter å ligge på magen, og med engang de fikk til å snu seg selv så har de ligget på magen 🙂 helsesøster sa at så lenge de kom seg dit selv var det greit, men at det var lurt å ha minst mulig oppi sengen som de kan «sette seg fast i»… 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge