Så har Vesla tatt hull i ørene

Hei dere ! 

Så var det på tide å røpe det store Vesla har gjort idag…

Som flere av dere gjettet, så har Vesla tatt hull i ørene idag. Vi har begge vært spente, og jeg tror egentlig har vært ekstra spent på idag. Vi har snakket litt om det her hjemme, siden venninnen til Vesla som bor her i gata tok hull i ørene for noen måneder siden. Jeg spurte da om Vesla hadde lyst, og fikk et nei ganske raskt. Siden venninnen fortalte at det var vondt, torte rett og slett ikke Vesla å gjøre det. For meg så var det helt greit, så jeg kjøpte klistremerkeøredobber til henne. En dag når vi kjørte hjem fra barnehagen begynte vi å snakke om akkurat det med hull i ørene. Og da sa hun at hun nå torte å ta hull i ørene sine, og ville gjerne gjøre det. Da tenkte jeg at jeg måtte gripe sjansen mens jeg først kunne, eller smi mens jernet er varmt som det så fint heter. 
Jeg bestilte time i salongen hvor naboen jobber, mamma’n til hun venninnen til Vesla. Så fikk vi time idag. Vesla gledet seg masse, og jeg kjente jeg gruet meg litt. 
Vi ankom salongen, og Vesla fikk velge seg ut noen øredobber.  Valget var vanskelig siden øredobbene hun ville ha var de tomme for. Men jeg måtte rett og slett hjelpe henne litt på vei, og da var valget tatt. 
Her aner Vesla fred og ingen fare. Hun rett og slett gleder seg til endelig å få hull i ørene sine. Veska med mye rart i er med, Hello Kitty lekekameraet er med, og Bammo ( hennes følgesvenn fra hun var baby). 
Men, så blir hun satt i denne frisørstolen. Damen som vasker ørene hennes med sprit er ikke den damen hun kjenner. Hun ville jo at damen som skulle ta hull i ørene hennes skulle være mamma’n til venninna hennes. Nå ble det rett og slett litt skummelt, for fremmede er ikke noe særlig for Vesla. Vesla fikk store, store øyne, og jeg så de ble litt våte. Dessuten var hun helt alvorlig, mens hun nistirret inn i mine øyne. 
Dette blikket kikket på meg, uten å si et eneste ord. Hun blunket ikke en gang! Jeg så på hele fjeset til Vesla at hun var redd, men at hun ikke torte å si noe. Her på bildet har de tegnet på ørene hennes, før de skulle ta hull.
(siden jeg ikke spurte de i salongen om å få legge ut bildene av dem, gjorde jeg dette med ansiktene istedenfor. I tilfelle de ikke vil være på nettet)
Så kom mamma’n til venninna hennes, og den andre damen. De stod nå klare for å skyte hull. En – to – tre – så sa det knips, og det var gjort uten at vi rakk å blunke. 
Vesla var like steinalvorlig. Jeg var sikker på at hun skulle gråte, men det kom ikke et eneste pip. Men jeg skal love dere hun var utrolig stolt av seg selv når hun kom av den frisørstolen. 
Endelig hjemme, og det største, stolteste smilet jeg noensinne har sett har vært klistret på Vesla etter at hun tok hull i ørene .Se på de flotte øredobbene hun valgte ut.
Rosa blomsterøredobber. Det første Vesla sa når hun var ferdig var at vi måtte forte oss hjem så hun kunne vise ørene til venninnene hennes i gata. 
Jeg er bare veldig overrasket over at Vesla torte, og at hun ikke gråt en eneste tåre. For Vesla sa det som det var : «Det var vondt, mamma». Men det var tydeligvis veldig verdt det. 
Hilsen en stolt 

21 Comments:

 1. Hihi,tippet rett ja 😉

  Sååå flink og tøff jente da 😀 Ble jo kjempe fiiiiint!
  Og innmari greit de hadde to pistoler,det hadde dem ikke der Kajsa tok hull i ørene.
  Hun var bare 10 mnd hun da,og gråt i 1 minutt,så var alt glemt.

  Håper rensingen og alt går fint,og at hun greier å la være å pelle for mye på dem 🙂
  Lykke til!
  Kajsa har aldri hatt noe problemer med verk eller noe.

  • Hehe, ja ! Du må være synsk. Hihi 😉 Ja, synes hun var så flink som ikke gråt en gang 🙂 Ja, det dummeste de gjør er å ikke ta på hvert øre samtidig. Det burde man. For det blir jo så vanskelig å få tatt på det andre da. 10 måneder ? Så lita da. Hihi. Men lurt når de kanskje er så små, eller så må man vente helt til de vil det selv. Heldigvis ville Vesla det nå allerede 🙂 Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med det.

 2. Tøffa.. Fin hun ble med hull i ørene:)

 3. Så gøy og følge bloggen din:)har selv en gutt som er født 26 februar.de er nydelige de søte små:)

 4. Så tøff jente 🙂 Hun ble nydelig med øredobber i ørene 🙂
  Ha en fin dag

 5. Så gøy, jeg var 3 år når jeg fikk mine, så min lille prinsesse skal også få det i den alderen om hun vil ha 🙂

 6. Så utrolig flink da! det herliga blikk hun ga moren da. Men sikkert ikke så godt å se barna sine redde. Men hun var jo kjempe flink! godt det gikk over all forventning 🙂 Så fine. tror det er like øredobber som TM. Kjempe fine ^^,

  • Nei, det var faktisk ikke noe særlig i det hele tatt å se henne så redd. Ble nesten litt på gråten av det selv. Hehe.. Ja, er glad det gikk over all forventning. Øredobbene er kjempe fine 🙂

 7. Så fin hun ble))
  Mine jenter fikk ikke hull i ørene før di var store nok til å rense di selv)))men tenker det var stas,Skal si ho var tøff som turde)))jeg turde ikke før jeg var 35 år,og det var på burdagen med noen glass innabords hehe..og ble utfordret av svigerinnen min som er frisør og hadde med pistolen)))

  Bjørg.

  • Hehe.. Ja, synes hun var kjempe tøff som turde jeg også ! 🙂 Hahaha, må le av måten du tok hull i øret på. Det må være Bjørg-style!

 8. Å så flink!!Hils henne å si det…
  Nydelige øredobber hun valgte også:=)

  Håper alt er bra hjemme?

  Ja det er litt dyrt,men virkelig verdt det..
  Barna elsker det,og vi voksne har det helt supert også:)
  God mat,lek,godteri og kos,og ikke
  minst en kald pils på verandaen hver kveld:)

  Nyt helgen!!

  Tror vi kommer hjem på søndags kveld,eller
  kanskje vi drar et annet sted hi hi.
  Vi er i ferie modus:)

  Klem naboen

  • Det skal jeg gjøre 🙂 Alt er bra hjemme. Veldig stille og rolig uten den gale familien over veien her. Hehehe… Ja, men jeg synes dere skal kose dere så langt det lar seg gjøre. Reis over til Tyskland ? Hehe..
   Forstår godt dere er i feriemodus. Blir jo lenge til neste gang.

   Klem

 9. Fine fine Vesla! I barnehagen til Jenta så har det blitt en slags «greie» at jentene har fått hull i ørene når de skrives inn på skolen… Jenta har spurt om det et par ganger nå fordi en jentegjeng i barnehagen har vært å blitt skrevet inn på skolen og derfor også fått hull i ørene… Men vi tenker at så lenge det ikke blir en et fryktelig stort ønske, så henger vi oss på den greia som resten har.. 🙂

 10. Så koselig – gratulerer så mye ! Så fin hun er ! Er stort å få hull i ørene ja, husker jeg var livredd for at det skulel gjøre skikkelig vondt, men så når det var gjort så var det jo helt greit, men sååå jeg hadde gått rundt å vært redd 🙂

 11. Fin 🙂 hvilken salong er dette ? Frøkna mi har så lyst på 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge