Reise med barn til Syden – Hva bør du pakke ?

Her kommer en liten liste over ting vi syntes var ekstra kjekt å ha med til syden, som kanskje kan være til hjelp for andre foreldre som skal til syden med barn. Det er ikke ting man må ha med, men jeg synes at de tingene jeg har listet opp under her er veldig kjekke, veldig viktige, og forenklet mye for oss på turen. Det er vel de tingene vi satt ekstra mye pris på, når vi var på Mallorca.

Når man reiser med en baby og en fireåring, så er det mye man må tenke på. Og jeg føler jeg pakket for en hel måned eller to. Jeg tok med altfor mye klær til barna, men likevel er det ofte greit å ha med litt for mye enn for lite. 

Her er listen på de tingene vi syntes var veldig kjekke å ha med på tur  :

Strandtelt / UVtelt med solfaktor 50

Denne var en must-have for vår del. Lillebror er trossalt bare 6 måneder og ligger bare der, så for at vi skulle kunne være på stranden var det viktig at Lillebror fikk skygge. Derfor var det strandteltet vi hadde med oss utrolig kjekt. Det var litt størrelse på det også, så jeg lå faktisk inni der og ammet litt i skjul. Veldig kjekt !

Våtservietter

Hva skulle man gjort uten våtservietter på tur ? Veldig gode å ha når man skal skifte bleie, og veldig bra å ha når man skal vaske barnas ansikt / hender og det som måtte være av søl.

Trunkikoffert

Denne kofferten er utrolig smart. Den brukte Vesla som håndbagasje. Den tok hun vare på selv, på flyplassen og var kjempe flink til å dra den etter seg. Den hadde hun pakket med leker, ipad, snacks, tegnesaker og det hun måtte trenge for at flyturen skulle bli behagelig. Hun hadde den vedsiden av seg under hele flyturen nedover, siden hun fikk sitte på en rad helt for seg selv. Flyet var heldigvis ikke så fullt. Den var også fin å ha på hotellrommet, for i den hadde hun alle lekene samlet, og kunne bare ta den frem når hun ville leke med dem. En annen ting som er genial med denne er at Vesla satt på kofferten, og vi kunne dra etter på flyplassen, hvis hun var sliten eller strekningen vi skulle gå var veldig lang.

UV-drakt

Dette er veldig lurt å ha med. Mange som mente det ikke var nødvendig, men jeg synes det var nødvendig. Vesla maste hele tiden om å få på seg sin. Jeg aner ikke hvorfor. Men den brukte hun hvis vi hadde vært veldig mye ute i sola , og når huden hennes trengte en pause. Man trenger jo heller ikke smøre barnet, der UV-drakten dekker. Så hvis man tenker at det har vært mye smøring, og heller vi gi huden en pause, så er disse geniale.

Lillebror hadde også en slik, og brukte den når han måtte ha en liten dukkert på stranden. Jeg prøvde å unngå å smøre han, så mye det lot seg gjøre. Så da var det å ha han i skyggen eller bruke UV-drakt.

Solhatter

Jeg synes solhattene jeg tok med virkelig var viktige å ha for barna. Sola kunne være veldig sterk, og da var det godt for dem å ha noe skygge i ansiktet. Spesielt viktig var det å ha solhatt til Lillebror.

Antibac 

Antibac / desinfiserende middel er superviktig! Jeg hadde en hel haug av de våtserviettene. De er utrolig kjekke, og en av mine favoritter av alle de produktene. De ble brukt jevnt og trutt. Jeg bruker også våtserviettene på toalettet, håndtak og videre når jeg har kommet inn på hotellrommet for første gang. Kanskje litt hysteri, men jeg må bare for å kunne føle meg vel der. Hehe. Siden jeg nå skriver om desinfiserende midler, må jeg tipse dere om denne fra Body shop :

Den lukter nydelig og har blitt fast å ha i min veske. Jeg har appelsin og kokos akkurat nå. Og de er så gode.

Stokke Prampack

Denne må du bare ha, skaffe deg eller leie når du først skal ut å reise med barn som bruker vogn. Det er veldig mange barnevogner som blir skadet under en flyreise, men med Stokke PramPack er sjansene små for at det skal skje noe med barnevognen. Denne brukte vi til og fra Thailand, og vognen var like hel. Det samme nå, når vi reiste til Mallorca. En god invistering om du først skal reise litt med barna. Det er også noen flyselskap som ikke dekker skadene på barnevognen, hvis du ikke har brukt Stokke Prampack.

Ipad eller andre duppeditter

For oss forenklet denne Ipaden vår mye. På flyet satt Vesla med Ipad og øreklokker. Hun satt helt i ro, og det var ingen problemer. Vi fikk til og med skryt for hvor snille barn vi har, siden de begge var så rolige. Jeg må jo si at Ipaden hjalp godt til. Den var også kjekk å ha på hotellrommet, når vi skulle slappe av litt.

Kleenex servietter

Disse brukte jeg endel av. Det blir fort søl når man har med to barn, og da er Kleenex en ting man bare må ha. Jeg hadde flere pakker i veska, og mange ble brukt.

Solskjerm til vogn

Jeg kjøpte Aussie solskjerm før vi reiste, og den er enkel å feste til bagen. Hvis vi noen ganger glemte å ta den på, var det umulig å trille Lillebror ute, for solen kom rett inn. Så det ble til at vi måtte forte oss å hente den. Vi var absolutt avhengige av solskjermen, og jeg synes den var mye kjekkere enn en parasoll. Solfaktor 50+ er det på den.

Biotex håndvask

Denne hadde vi med, og den ble litt brukt. Nå var vi kun borte en uke, så den hadde ikke vært noe vi absolutt måtte ha med. Men jeg syntes det var kjekt, i tilfelle det skulle være krise. Den er lur å ha med , spesielt med tanke på at barn fort griser med is, drikke og slikt.

Vesla på Trunkikofferten hennes på flyplassen.

Vesla i UV-drakten hennes.

Her er vår plass på stranden. Med vogn, telt og det som hører med når man har barn. I teltet lå Lillebror fint i skyggen.

Håper listen kan være til hjelp for noen av dere.

8 Comments:

 1. Takk for tips snuppe:)
  Greit å ha så kan jeg inn igjen
  å sjekke når vi skal på tur:)

  Ser ut som en campingplass på strand plassen deres,har jo med dere hele huset ha ha!!

  God helg nabo!!

  Klem Linda:)

 2. He he,dere er jo reine sigøynere når dere drar på tur hihi))),men det var sikkert veldig greit å ha med..
  Flott å høre dere hadde en topp tur.

  Bjørg.

 3. Vi drar til Alcudia, Mallorca i september, med vår datter på 8 mnd, så utrolig kjekt med noen tips 🙂 Vurderer å kjøpe uvtelt, ho krabber ikke enda, men ser det an til vi reiser. Hvor har du kjøpt deres uvtelt og drakter?

  • Uvtelt var veldig veldig kjekt å ha med:-) hadde ikke klart oss uten. Uvteltet er fra barnas hus. Uvdrakten til lillebror kjøpte jeg på barnas hus. De har tilbud der nå. Løp og kjøp 🙂 Vesla sin ble kjøpt på name it og var på 70%. Begge gjorde absolutt jobben sin 🙂

 4. Så mange fine tips. Håper were hadde en fin tur, klem fra meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge