POSITIV EGOISME – GI DEG SELV EN SELVTILLITSBOOST

Hei dere ! 

Fredag, min favorittdag er her igjen. Jeg føler meg glad, tilfreds og lys i sinnet. Jeg er så og si ferdig med Lene Alexandras bok «Bra nok», og jeg regner med at flere av dere har lest den også. Jeg synes den var så fin, og det var flere ting jeg beit meg merke i , som jeg har tenkt å bli flinkere til selv.

Det er jo så viktig å ta vare på seg selv, være glad i seg selv, og ikke minst være positiv til seg selv. Da vil man jo også ha overskudd til å være det overfor andre også. Dessuten er det så viktig å omgås mennesker som gir en overskudd, energi og som vil en vel. Ikke sant ? Mennesker som løfter en opp, enn de som trykker deg ned. Det er en viktig nøkkel i livet, for å kunne være lykkelig.

Det er lenge siden jeg «slettet» negative mennesker fra livet mitt, og det er noe jeg er bevisst hele tiden. Jeg orker ikke, og har ikke energi til masse negativitet, folk som spiser deg opp, som alltid skal ha noe av deg, som leter feil og som lager problemer. Vil man ha et bra liv, så velger man venner og omgangskrets med omhu, og omgås heller de menneskene som gir en energi, glede og positivet.

IMG_4217

 

En annen ting er å akseptere seg selv, være positiv, og slutte å nedsnakke seg selv. Det gjør jo vi kvinner hele tiden. Vi er ikke bra nok, vi føler vi er dårlige på mye, og har en dum stemme i vårt indre som forteller oss mye dårlig om oss selv. Ta kontroll over den stemmen, og be den stemmen «gå å legge seg» hver gang den begynner å si dårlige ting om deg. Snu det om, og si heller fine og positive ting om deg selv. Ha troa på deg selv som den du er.

Så er det en teknikk jeg beit meg merke i når jeg leste boken, men som jeg også har lest om mange ganger før andre steder. Det er å kikke seg i speilet, smile til speilbildet sitt og si at det her blir en bra dag. Og si at en er bra nok som en er. Kanskje man også klarer å lire ut et kompliment til seg selv også ? Dette skal jeg begynne med, rett og slett fordi jeg har troen på at det virker. Det høres kanskje teit ut, og man føler seg utrolig dum i begynnelsen, men etterhvert så vil det være med på å gi deg et positivt sinn, og ikke minst en god start på dagen. Som Lene Alexandra skriver, så er det som en «selvtillits-smootie» for humør og sinn. Og det høres jo bare så utrolig bra ut ? Så hvorfor ikke gi seg selv en selvtillits-smoothie eller «selvtillitsboost» som jeg selv ville kalt det, hver morgen når du står opp, så kanskje det etterhvert vil hjelpe på humør og sinn.

Alle vet at det psykiske og fysiske henger sammen. Det har jeg selv erfart mange ganger i forbindelse med sykdommen jeg har. Så å trene opp det mentale, og å forandre en tankegang som tenker dårlig om seg selv, om til noe bra og positivt vil hjelpe mye. Ingenting betyr noe, hvis man ikke har en god/grei helse. Så først og fremst, hvorfor ikke starte å jobbe med sitt indre, for å få det bedre med seg selv, og ikke minst i hverdagen ?

Det vil gagne både deg selv og de som er rundt deg. 

6 Comments:

 1. Jeg har lengte tenkt å kjøpe den boken!

  Jeg er helt enig i det du skriver! Man bør ikke omgås folk som irriterer, som gir deg negativ oppmerksomhet eller negativ energi. Man blir sliten, trøtt og lei av sånt.

  Og ja, om man er positiv til seg selv, til livet og til andre blir alt så mye bedre! 🙂

  ha en god helg !:D
  Klem!

 2. Fine ord som er utrolig viktig.Leste boken med en
  gang den kom ut,men tror jammen jeg må ta den fram igjen:)
  Har flere slike bøker som jeg tar frem innimellom for å minne
  meg på det viktige budskapet…..

  Natta klem naboen

 3. Kjempe bra innlegg. Er så viktig å bli minnet på sånne ting som kan styrke oss i hverdagen:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge