Pinnekjøtt a’la Hellstrøm og julete dag

God kveld dere!

Idag har vi hatt en avslappende og en veldig julete søndag.  Som dere sikkert har fått med dere nå, så er søndager vår familiedag. Det er den eneste dagen Gubben tar seg 100% fri fra å jobbe på huset. Jeg elsker søndager, Gubben gjør det samme og så gjør Vesla. 
Det hele startet med at Gubben fant frem treet ( som er i plast), og satte det sammen. Da ble det full julestemning i stuen med en gang. Jeg slo av tven, satte på julemusikk, og treet var klart for å pyntes. 
Juletreet begynner å ta form. Jeg leter etter hvite juletrekuler enda, noe vi faktisk ikke har noe særlig av. Så når jeg kommer over noen, skal de også på. Vesla syntes det var moro å hjelpe til, men ble også fort lei. Hun ville heller danse til julemusikken. 
Nam nam, risboller med masse sjokolade var godt! Nisseluen er på, og dinosaurene hun har rundt håndleddet fikk hun idag i julekalenderen. Nå har hun et stooort sett med slike dinosaurus-strikk som hun er så glad i . 
Det var ikke bare Vesla som gikk med nisselue idag, men jeg og Gubben måtte også ha på nisselue. Så vi har alle tre vært noen nisser i hele dag. 
Vesla løper og danser julen inn.
Vesla storkoser seg med middag. Det samme gjorde jeg og Gubben. Dagens middag var helt fantastisk idag. For vi hadde såklart julemiddag på denne julete søndagen. 
Og siden jeg skulle servere julemat, så måtte det jo såklart bli pinnekjøtt. I love pinnekjøtt! 
Idag ble pinnekjøttet tilberedt på en litt annerledes måte enn ellers. Jeg gikk bort fra de gode, gamle og ikke minst trygge tradisjonene, og tok meg en Hellstrøm. Det vil blant annet å si at jeg kokte pinnekjøttet i buljong, hadde kålrotmos kun med kålrot og smør, og hadde en smørsaus over pinnekjøttet. Hva skal jeg si ? Det var fantastisk godt! Pinnekjøttet ble jo så saftig og godt og kålrotmosen ble mye bedre uten gulrot. Alt i alt, så tror jeg at Hellstrøm vant hjertet mitt. Så nå lurer jeg på om ikke det er farvel til gamle tradisjoner altså. 
Etter maten måtte vi alle tre ut på «dansegulvet».  Gubben og Vesla tok seg en ordentlig herje-dans. 
Hele den julete-søndagen ble avsluttet med riskrem, før det bar i seng for Vesla. 
Imorgen er det tilbake til den travle hverdagen, og dagene løøøøøper mot jul. 
Har dere også hatt en fin søndag ?

7 Comments:

 1. Hei hei ! Så nydelig juletre ….hvite flotte julekuler får du kjøpt på NILLE på Down Town . Løp og kjøp ! 🙂 Har også prøvd Hellstrøms pinnekjøtt …helt nydelig . Minuset var at jeg fekk noe vanvittig med halsbrann …men kan vel ikke skylde på Hellstrøm. Pinnekjøtt er vel kanskje litt tungt for magen . Ønsker dere fortsatt en fin kveld eller kanskje snart god natt ! 🙂

 2. Høres ut som en fantastisk søndag!
  Pinnekjøtt er det BESTE jeg vet i hele verden!! Derfor er jeg superflink og venter til selveste julaften før jeg tillater meg selv å spise det! Flink hva?! Hva spiser dere julaften?!

 3. Hei, og takk for kommentarene dine 🙂
  Sarah Bernhardene er ikke så vanskelige, de er faktisk utrolig lette. Jeg brukte litt lang tid på det i fjor, men i år tror jeg at jeg lagde rundt 70 stk, og ikke på lange tiden. Man bruker riktignok to dager, men det gjør ikke noe. Jeg begynte å stikke ut de små kransekakene på dag 1, stekte og kjølte dem ned på rist. Slik lå de over natten. På dag en lagde jeg også trøffelkremen, som bare er å koke opp fløte og ha i hakket sjokolade, sett denne i kjøleskapet over natten. Neste dag pisker du opp denne slik at den blir ganske hard. Før du tar den på kransekakene, setter du sjokolade til glasur over vannbad, sammen med delfiafett så får dette tid til å smelte mens du legger en skje trøffelkrem på alle bunnene. Sett de så veldig kaldt. Jeg hadde kjøleskapet på 2 grader, men det beste er å ha de i frysen før du dypper de i glasuren. Da stivner den med en gang og du slipper søl 🙂

  http://snakk.klikk.no/Mat/Default.aspx?search=sarah%20bernard&gclid=CLb5wa2x-qUCFcUz3godnFZdoQ

  Jeg ganget denne med 4 og fikk passe mange til å kose meg litt, spare til jul og gi bort 🙂

 4. For en herlig og fantastisk søndag dere hadde )))Juletrepynting og pinnekjøtt er jo bare knall)))
  Vår søndag var og helt grei.Her i sør er det kommet mye snø og jeg har en mann som brøyter og strør så det var ikke så mye jeg så til han.Han sov ))))
  Ettermiddagen kom ei av våre døtre på besøk og hadde med seg pizza fra pizzabakeren så vi storkoste oss da )))))greit med lettvint middag.
  Ikveld er det julens høydepunkt her i huset hehe.Alle ungene og mannen skal bake kakemenner.Det har de gjort nå i 26 år og de syns det er like gøy hvert år.Jeg synes all kjevlinga er kjedelig så jeg slipper heldigvis.Jeg smaker ))))

  Ha ei fortsatt god advent.

  Bjørg.

 5. Hørtes ut som en herlig familiedag 🙂
  Sånne dager er gull verdt vet jeg…
  Flott ble treet deres også. Er liksom noe helt spesielt når den grønne grana entrer stua <3

 6. Så herlig den søndagen hørtees ut! :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge