OPPSKRIFT: Svigermors grove rundstykker

God kveld dere ! 

Når Vesla var yngre var jeg så flink til å bake brød og rundstykker. Som vi spiste, og som vi lagret i fryseren. Jeg ble så inspirert av min Svigermor, som er så flink til å bake, safte, sylte og igrunn alt som har med å lage ting på kjøkkenet. Så har det bare falt litt bort fra min side. Man finner ikke tid til det, eller så har man rett og slett ikke ork. Så idag tok jeg meg sammen etter jobb, og klasket sammen en fantastisk enkel oppskrift på grove rundstykker som jeg har fått av Svigermor. Super enkel, ja! Og som jeg har sagt tidligere så elsker jeg enkle oppskrifter, hvor man ikke trenger å kjøpe 10 ulike poser med forskjellige kornslag, 2 forskjellige honningtyper og alt annet av spesialingredienser som man ikke finner på REMA 1000 for eksempel. Jeg eeeelsker gode oppskrifter, som er enkle og som inneholder ting man som regel har i kjøkkenskapene. Er dere ikke enige ? Jeg har ihvertfall ikke tid til å fly i den ene butikken etter den andre, inkludert helsekosten og forskjellige matvarebutikker. Nei takk til det, og ja takk til enkle og gode oppskrifter.

IMG_3286

Mine to små hjelpere på kjøkkenet.

Så jeg takker deg, Svigermor som har gitt meg oppskriften på disse enkle grove rundstykkene.

Det her er en stor deig, som utgjør cirka 30 rundstykker. De er så gode! Jeg har allerede forspist meg på de i ettermiddag. Dere vet at jeg har vært på lavkalorimat, men disse rundstykkene vil jeg ikke garantere er lavkalori, i og med den inneholder smør. Men de er SÅ gode, og nå i julen har jeg helt enkelt tatt en pause fra telling av kalorier, og veiing av mat. Nei, nå skal jeg kose meg, med fornuft selvfølgelig. Det er jo trossalt jul. 

Her kommer oppskriften på enkle og knallgode grove rundstykker etter oppskrift fra Svigermor : 

oppskrift

__________________________________________________________________

Slik gjør du : 

Blant alt det tørre sammen.

IMG_3276

Smelt smøret, og ha det i vannet. Pass på at det blir i riktig temperatur i forhold til gjæren.
Løs opp gjæren i vannet (pass på at vannet er 37 grader).
Bland det tørre og våte sammen. Elt til det blir en fin deig. Spe gjerne på med litt ekstra mel hvis du synes deigen blir for klissete.

Sett til heving til størrelsen har doblet seg ( i ca. 1 time).

IMG_3295
Kna deigen godt etter heving, og lag ca 30 rundstykker.

La de steke i 250 grader i ca 15 – 20 minutter (kommer an på stekeovnen selvfølgelig)

IMG_3310

VOILA! Slik blir de når de er ferdig stekt. Det er himmelsk med nystekte rundstykker, litt smør på og gulost som pålegg. Det er absolutt min favoritt.

Ikveld har vi spist oss altfor mette på disse, så har vi en liten ladning i brødboksen, og flere i fryseren. Kjekke å ha nå i julen.

7 Comments:

  1. Fikk veldig lyst på ferske rundstykker! Nam!

  2. De så super gode ut. Kan tenke meg de smakte like godt også:)

  3. Så utrolig gode ut, de må jeg prøve en dag 🙂
    Takk for deilig inspirasjon ! 🙂

  4. De så kjempe gode ut :)))

  5. Hei 🙂

    Prøvde oppskrifta di for ei stund sia, og det med glimrende resultat. Jentene maser om at eg må bake nye når det blir tomt i fryseren. Så her er det blitt den nye favoritten. Like vellykka hver gang og det er blitt noen deiger etter hvert. Tusen takk for oppskrift 🙂 🙂

  6. Pingback: Rundstykker og brød

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge