Oppskrift på middelhavsbrød

«Mediterranean  pocketbread» heter disse brødene, men jeg kaller de for middelhavsbrød. 
Oppskriften finner man i Manuela sin bok, «hjemmebakst». Jeg elsker den boken. 
Manuela tipser om at man fint kan bruke de til tapas, eller til helgefrokosten med kokt egg. 
Jeg brukte de igår til Lasagne, og med brødene som var igjen, fylte jeg pesto, spekeskinke og ost i. Kjempe godt som kveldsmat. 
Etter jeg la ut bilde av disse middelhavsbrødene på Instagram ( Divamammacom), så var det mange som etterspurte oppskriften. Kanskje dere får bakt litt til fredagsmiddagen ? 
Oppskriften er til 6 middelhavsbrød. 
Dette trenger du : 

50 gram fersk gjær
4 1/4 dl lunken melk 
1 ts sukker
500 g hvetemel
1 ts salt
1 ss olivenolje
Til pensling:
 1 eggeplomme
2 ss melk
svarte/hvite valmuefrø eller svarte karvefrø 
Forvarm ovnen til 250 grader. 
Løs opp gjæren i den lunkne melken, og sett det til side i cirka 15 minutter eller til du ser det begynner å boble/ at gjæren begynner å virke. 
Ha i resterende ingredienser i en bolle og hell i gjærblandingen. Elt til deigen slipper kanten av bollen. Dekk bollen med et klede og sett deigen til heving i cirka 30 minutter.
Etter at deigen er ferdig hevet drysser du litt mel på bakebordet. Deretter deler du deigen i seks like store emner. Jobb med emnene og lag seks like store boller. 
Ta et emne og klem det flatt med hendene eller kjevle. 
Så er det bare å legge leiven på en stekeplate dekket med bakepapir. Slik fortsetter du til du har seks leiver. 
Deretter pensler man toppen med sammenrørt eggeplomme, melk og frø. 
Stek brødene til de er ferdige, som er cirka 10 minutter.
Så er det bare å kose seg! 
Lykke til!

13 Comments:

  1. Så kjempegodt ut..
    Må nok prøve meg på dette i helgen 🙂
    Ha en fin fin dag!!!!
    Hilsen fra Lene

  2. De ser kjempegode ut 🙂
    Får prøve meg på disse i helgen, hadde ikke fersk gjær nå!

  3. Ser herlig ut! Må prøves:) ha en fin dag!

    Klem

  4. De så utrolig gode ut. Må virkelig prøve de =)
    Ha en fin dag videre.

    Klem
    PS: Herlig jente du har =)

  5. Takk for oppskrift:) Skal de heve bare en gang?:) Søte Vesla,så flink jente :))

  6. Og takk for fine ord om Vesla 🙂

  7. Så flinke dere er til å bake 🙂 Synes dere titt og stadig baker noe godt 🙂

  8. Mmm, de så gode ut 🙂
    Og så kos og bake sammen ♥

  9. NAM, det så godt ut 🙂 fine bilder !
    Klem fra Anette

  10. De så virkelig gode ut:) Vi skal ha lasagne denne uken, så da tror jeg jammen jeg skal lage disse:)

  11. dette så nydelig ut ! må virkelig prøves 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge