Oppskrift på lavkarbo knekkebrød

God kveld dere ! 

Idag har jeg og Vesla fått bakt oss litt knekkebrød, og da ble det lavkarbo knekkebrød. Jeg spiser så og si et lavkarbo kosthold. Filosofien min er enkel, massevis av grønnsaker, ikke poteter, brød, sukker, mel, pasta og ris. Deretter kjøtt eller proteiner av noe slag.

Jeg kjenner jeg savner både brød og knekkebrød i ny og ne, derfor er det så kjekt å kunne bake lavkarbovennlige knekkebrød. Disse skal inneholde max 2 g karbohydrater per knekkebrødbit. Noe som er veldig lite! Jeg fant selv oppskriften her, men legger ut oppskriften her på bloggen min også.

Dette er hva du trenger 

lavkarboknekkis

Oppskrift på lavkarbo knekkebrød til 2 stekeplater

oppskriftlavkarbo

Slik gjør du 

Mål opp det tørre og bland godt sammen.

lavkarboknekkis2

Deretter tar du vannet i bollen. Rør det sammen til en tykk og god røre. La det stå å svelle i cirka 5 minutter.

Tilslutt sprer du røren utover på stekeplater med bakepapir. Det er anbefalt å smøre bakepapiret, men jeg gjorde ikke det. Jeg smurte røren utover med en slikkepott.

veslalillebrorlavkarboknekkis

Her lages det lavkarbo knekkebrød med hele familien på slep. Vesla hjelper fint til, og Lillebror her har akkurat våknet stakkars. Han har verdens fineste sovesveis og er litt fortvilet. Hihi! Et stort bevis på at hele familien kan bli med på knekkebrødbaking, ikke sant ?

I oppskriften står det at man skal ha de i ovnen i 15 minutter, for deretter å bruke pizzaslicer til å rute opp knekkebrødene. Men hvis du er like vimsete som jeg er og glemmer sånt, vil jeg anbefale deg å gjøre det før du setter de i ovnen. Det gjorde nemlig jeg, og det funket like fint det også.

Steketiden er i cirka : 1 time og et kvarter. På temperatur : 150 grader. Dette avhenger av ovnstype såklart.

Et tips er visstnok å åpne ovnsdøren hvert kvarter for å slippe ut damp, jeg gjorde det i ny og ne. Da blir de gode og sprø. Et annet tips er å strø deilig Maldonsalt på knekkebrødene før steking. Det synes ihvertfall jeg blir godt.

lavkarboknekkis3

Nytes med hvilket som helst pålegg.

4 Comments:

  1. Nam!

    Ingenting slår hjemmelaget mat 🙂

  2. Disse så og hørtes utrolig gode ut! 😀 NAM. Disse må jeg prøve. Går vel greit å spise litt av disse selvom jeg går på Grete Roede? 🙂

    • Ja, det vil jeg tro! De er jo grove og sunne. Ikke noe ekstra olje eller noe slikt 🙂 kun melfrie 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge