OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET GRANOLA / MUSLI

Hei dere ! 

Jeg har de siste dagene hatt så utrolig lyst på hjemmelaget granola. Det er så godt å ha oppi yoghurter , i kesam og til og med i desserter. Det er så knasende, godt og ikke minst sunt.

Jeg brukte en oppskrift inspirert etter Trines Matblogg, men jeg gjorde litt om på den selv. Jeg tok blant annet i litt mer nøtter enn det som står i oppskriften, litt mer tørket frukt og mer solsikkekjerner.

Så her kommer min oppskrift :

240 gram økologiske havregryn

60 gram solsikkekjerner

50 gram sesamfrø

50 gram mandler (skivet/hakket)

60 gram valnøtter (grovt hakket)

60 gram hasselnøtter (grovt hakket)

2 klyper maldonsalt

3 ss honning (Forever Bee Honey er nydelig på smak)

1 dl eplejuice

2 ss solsikkeolje

i overkant av 100 gram tørket frukt ( fiken og aprikos)

DSC02123

 

Alt det tørre røres sammen i en bolle. Deretter tar du eplejuice, honning og olje i en liten skål , rører ut slik at alt blander seg godt. Ha honningblandingen i bollen med tørre. Deretter rører du det godt sammen.

Hell blandingen over på et stekebrett med bakepapir, og fordel det jevnt utover. Stekes midt i ovnen i 140 grader i 50 – 60 minutter. Rør i blandingen hvert 15 minutt, for at det skal bli jevnt stekt.

Deretter er det bare å la blandingen avkjøles, tilsette tørket frukt og finne en fin måte å oppbevare det på. Det smaker nydelig!

 

DSC02131

 

 

 

DSC02137

 

Superenkelt, sunt og godt! 

2 Comments:

  1. Så deilig med en oppskrift på dette! 🙂 Jeg fikk tips av legen min om og begynne og lage min egen granola for og få i meg mer næring, og denne oppskriften likte jeg. Nå er det bare og skrive handleliste og komme seg i butikken. Tusen takk for oppskrift og tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge