Oppskrift på hjemmelagde polarbrød

Hei dere ! 

Jeg fant en fin oppskrift på hjemmelagde polarbrød hos Fru Mæla. Oppskriften ligger her på bloggen hennes. Jeg håper det er greit jeg likevel legger ut oppskriften her også, siden jeg benytter bloggen min som «oppskriftsbok». Ta gjerne en titt på Fru Mæla sin blogg for flere oppskrifter. 
Oppskriften skal være nok til 25 – 30 polarbrød. 
Dette trenger man : 
4 dl melk
1 dl nøytral olje
1 pk gjær
1 ts salt
2 ss honning eller sukker
3 dl havrekli eller havremel
hvetemel til deigen blir passe fast, som er cirka 14 dl
Slik gjør du : 
Varm all væske til 37 grader, og løs gjæren opp i det.
Tilsett salt, sukker/honning og havrekli. 
Deretter har du i all melet. 
Heves i cirka 30 minutter. 
Når den er ferdig med å heve , tar man å deler opp i små boller, trykker dem litt flate og lar dem ligge i et par minutter. 
Så stakk jeg små hull i dem med en gaffel, og lot dem etterheve i cirka 15 minutter.
Deretter ble de stekt i 8 – 10 minutter på 225 grader.
BON APPETITT!

8 Comments:

  1. Å disse så gode ut..Skal jammen prøves,men nå har jeg ikke nok mel:)

    Takk for deilige tomater,vi lagde omelett med masse tomat,paprika og ost,deilig!

    Takk for fine ord,du er også flink,super egentlig:)

    I morgen skal jeg henge opp bildene,er nervevrak her nå:)
    Du får ta deg en tur innom Mamis har laget masse nytt:)
    Nyt søndagen!

    Klem Linda:)

  2. næmmen.. det er det smarteste.. kanskje jeg skal rekke å få til disse før jeg reiser.. så kan de spise polarbrød her hjemme når mamma er i Kina.. #littbedrefølelsenårjegerborte haha

  3. Laget disse selv i forigårs 😀 Helt supre! Neste gang må jeg lage dem litt flatere og mindre 😛 Mine ble litt store! Hehe! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge