Oppskrift på fløtekarameller

God morgen dere ! 

Igår lagde jeg fløtekarameller som vi kan kose oss med i julen. Det var utrolig lettvint og raskt gjort. Oppskriften «stjal» jeg fra min kjære nabo «Hobbyvimsa». 
Det som er så kjekt med å lage karameller er at man kan bestemme hvor harde de skal være utfra hvor lenge de skal koke. Man bare tar karamelltesten i ny og ne, for å kjenne om karamellmassen har fått den konsistensen man vil ha. Oppskriften skal jeg dele med dere her. 
Fløtekarameller 

300 gram sukker
3 dl fløte
2 dl lys sirup
2 ts vaniljesukker
30 gram smør

Kok alle ingrediensene sammen i en kjele ( gjerne tykkbunnet ). La det småkoke (boble hele tiden) i ca. 40 minutter under lokk ( jeg brukte cirka en time). Rør gjerne i ny og ne for å passe på at massen ikke henger fast eller svir seg. 

Ta karamelltesten når du tror det nærmer seg ferdig. Det vil si at du har kaldt vann i en kopp, og drypper litt karamellmasse i. Få opp massen, og kan du trille den til en ball er den ferdig. 
Kle en form som er 20 x 30 cm med bakepapir, og pensle med litt smeltet smør. Hell i karamellmassen og la den stivne. Så er det bare å dele den opp slik du ønsker det. Jeg brukte saks og pizzaskjærer.
Pakkes inn slik du ønsker det. 
Enten i cellofan eller aluminiumsfolie. Lykke til!!

2 Comments:

 1. Hei høpp!!

  Dette fikset du bra de ble jo kjempe fine:)
  Du burde ikke pakke de i aluminiumsfolie da blir de klamme og ekle,det har jeg erfart serru:)
  Tror jeg må lage en ny ladning her i huset vi har spist opp mange:)

  klem Linda:)

  Herlig juletre forresten:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge