OPPSKRIFT: KYLLINGFORM MED THAISMAKER

Hei dere! 

Jeg googlet litt her om dagen, og kom frem til en oppskrift jeg ville teste (fant denne på Fru Timian). Jeg følger forsåvidt sjelden oppskrifter, men det gir meg alltid inspirasjon og en pekepinn. Denne oppskriften er ekstremt enkel, og du trenger ikke så mange spesialingredienser, som du må bruke flere dager på å finne i butikker. Alt finner du på en enkel matbutikk, og det eneste du trenger for å lage den er en kjele og en ildfast form. Jeg serverte denne retten til en venninne, og jeg føler selv det var en vellykket middag.

Oppskrift på thai kyllingform til 4 personer

1 dl sweet chili saus

4 spiseskjeer soyasaus

2 spiseskjeer fiskesaus

2 spiseskjeer honning (jeg bruker såklart Forever bee honey – kan kjøpes av meg)

2 fedd hvitløk

2 cm ingefær

Saft fra lime ( jeg brukte en hel)

4 – 6 kyllinglår

Olje

Salt

Pepper

2 løk

1 spisspaprika

2 – 3 vårløk

Ris som tilbehør

Sett ovnen på 200 grader. Bland det flytende sammen i en bolle, og hakk opp hvitløk og riv ingefæren for deretter å røre det inn. Smak deg frem. Jeg liker det gjerne ekstra spicy, så jeg pleier sjelden å spare på det som setter smak. Sausen blir ganske frisk og litt skarp.

Legg kyllinglårene i en ildfast form med litt olje, deretter heller du over den flytende blandingen. Del opp løk og paprikaen, samt vårløk, og ha det over det hele.

16593682_10158140787460394_281376602_o 16667572_10158140787440394_1423111355_o

Sett formen inn i stekeovnen og stek i 15 – 20 minutter ( iallefall til lårene blir ferdig).

Utrolig enkelt, utrolig godt!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge