OPPSKRIFT: GROVE PESTOBOLLER

Hei dere!

Jeg er bare så glad i pesto, og synes rett og slett at alt har pesto på, smaker SÅ godt. Så for en liten stund siden bakte jeg deilige, grove rundstykker, og fylte de med en god pestoblanding.

DSC02152

Lillebror fikk være med på moroa, og det fungerte greit. Han spiste deig, revet ost og skinke til magen hans stod ut som et stramt trommeskinn. Hihi!

DSC02153

 Jeg brukte denne oppskriften fra melk.no ;

Ingredienser:

6 dl lettmelk

1 pk fersk gjær eller 1 pk tørrgjær

1 ts salt

½ dl olje

4 dl sammalt hvete, grov

3 dl havregryn

ca 9 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm melken til 37 grader. Hell melken over gjæren og rør til den er oppløst.

Tilsett salt og olje. Rør inn det grove melet. Tilsett resten av melet litt etter litt, til deigen blir jevn og smidig. Mlitt klissete, men fast.
Dekk til med plast og la den heve til cirka dobbel størrelse, 40 minutter.

Elt den ferdighevede deigen litt og trill den til en jevn pølse. Del pølsen i like store deler. Trill glatte, sprekkfrie rundstykker eller avlange baguetter.

Avkjøles på rist.

Pestoblanding : 

1 glass pesto

En god neve revet ost

opphakket skinke.

Bland det i en bolle.

Klem rundstykkene flate, og legg på en god dæsj med pestoblanding. Deretter triller du dem forsiktig til et rundt rundstykke.

Legg dem på bakepapir på en bakeplate. Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle og la de heve ca ½ time på et lunt sted.

Dusj eller pensle med melk like før de settes i ovnen. Stekes midt i ovnen på varmluft ved 210 °C i ca 10 minutter eller på over og undervarme på 220 °C i ca 10 minutter.

DSC02155

Jeg har alltid store planer om at endel av baksten skal i fryseren, men hver gang jeg baker forsvinner det på 1,2,3. Her er vi alle mann så glad i nybakte rundstykker, og spesielt med pestoblanding i.

Prøv selv da vel ? 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge