Omtale av bilsetet Cybex Sirona

Hei dere ! 

Nå har vi hatt bilsetet Cybex Sirona i noen måneder, så jeg tenkte det var påtide å skrive et lite innlegg om. Det er flere som er nysgjerrige på bilsetet, da det er relativt nytt.  Lillebror hadde Maxi Cosi cabriofix med isofix som det første babysetet, så byttet vi det ut med dette setet. Så det her er sete nummer to for oss. 
Cybex Sirona bakovervendt
– Har isofix
– Fempunktssele og pute
– Kan brukes fra 0 – 18 kg
– Kan roteres 90 grader, slik at det blir mye lettere
 og ergonomisk riktig å plassere barnet i setet
– Når barnet blir større, og benplassen mindre kan man rotere 
setet enkelt i 180 grader, slik at barnet sitter fremovervendt
– Hvileposisjon og dreiemekanismen gjør man enkelt med en hånd
– Seler og hodestøtte justeres enkelt etter ønske
– Har et LSP system, som er justerbart. Dette er til hjelp ved eventuelt en sidekollisjon. 
– Har vunnet en prestisjefylt pris i Tyskland, september 2012, som legger størst vekt på innovasjon og sikkerhet. 
Cybex Sirona er et resultat av mye forskning og tester, for å gjøre det tryggest mulig for barnet og enkelt å håndtere i en travel hverdag. 
Cybex Sirona fremovervendt.
Det stod mellom Cybex Sirona eller Besafe, men og valget var noe vanskelig. Besafe er vi kjente med, siden vi har hatt det setet til Vesla, men nå som Cybex Sirona var/er et relativt nytt sete var jeg nysgjerrig på dette. Jeg reiste derfor ned på Barnas hus for å titte litt, og fant ut at det var noen forskjeller mellom de to setene. Besafe sine seter er gode, men de er store og tar veldig stor plass. De tar også endel av benplassen til vedkommende i framsetet. Ellers er det et godt sete, i og med at barnet sitter høyt og fint i det. Cybex Sirona bygger mye mindre enn Besafe sitt, og gir bedre benplass til personen i framsetet. Der har vi merket betraktelig stor forskjell! 
Barnet sitter litt lavere med Cybex Sirona, men det trenger nødvendigvis ikke være et minus. Sånn sikkerhetsmessig vil jeg tro det bare er positivt når barnet sitter litt skånet fra vinduet. Men selvfølgelig, vil barnet nå vindushøyde når det blir vokser til i høyden. 
En annen grunn til at vi valgte setet er rett og slett fordi det er mye penere å se på. Jeg liker designet veldig godt, og det er jo en fin bonus. Likevel vil jeg understreke at barnets sikkerhet går fremfor design altså. 
Setet er utrolig enkelt å håndtere. Jeg monterte det i bilen selv den gangen vi fikk det. Jeg elsker isofixløsninger, da det gjør alt så mye mer enklere. Et klikk, så sitter setet på plass. Det er idiotsikkert å montere det, og det er så bra, i og med at man raskt kan montere et bilsete feil. Å ta det ut og inn av bilen er derfor ikke et problem, når man først har lært seg det. 
Dette setet er virkelig genialt, i og med man kan dreie setet mot døren når man skal sette barnet i setet. Jeg vil absolutt si det er veldig smart i forhold til de som sliter med leddsmerter og lignende. 
Det er utrolig enkelt å bruke dreiemekanismen, og man gjør det enkelt med en hånd. Det samme når man ønsker å sette barnet i hvileposisjon i setet. 
Det ryktes om at Cybex Sirona er endel kortere i rygge enn Besafe sine, og det stemmer nok. Likevel synes jeg Lillebror fortsatt har god plass i setet, og siden han er liten av vekst antar jeg at vi kommer til å ha det lenge. 
Håper dette kan hjelpe dere med valget av bilseter. 
Alt i alt er vi ihvertfall veldig fornøyde med setet. 

5 Comments:

 1. Takk for tips,så jo veldig kjekt ut! Majken må ha nytt sete i løpet av sommeren,så har begynt å titte litt 🙂

 2. TAKK FOR GOD OG FYLDIG OMTALE. kjekt å vite litt mer fra noen som har prøvd det ut.
  hvor gammel – år – kan barnet være før man må ha annet sete til det????
  kan du svare inne hos meg?

  mvh
  TOVE

 3. Vi har også dette setet til datteren vår på 2 år, hun sitter bakovervendt i det og setet er bare helt fantastisk! Vi har også besafe sitt sete til henne men jeg syntes besafe sitt sete er mye mer tungvint enn cabrioen. Veldig veldig greit å kunne dreie setet! Love it!

 4. Har og sett på dette 🙂 fikk beskjed i butikken jeg var i at de skulle få inn modeller som var lengre i ryggen, for mange hadde klaget på at de var litt korte

 5. Jeg er veldig nysgjerrig på dette setet selv. Vurderte det til Lykkemor, men fant ut at jeg ville vente til jeg fikk se hvordan det kom ut i test. Men det kommer jo aldri noen test der det er med?! Hehe, lei av å vente! Uansett så har jeg nok slått det litt fra meg, siden det virker ganske kort i ryggen. MEN hører rykte om at det snart kommer en ny modell med lengre rygg, så hvis det kommer godt ut i test, så kanskje vi kjøper det likevel? 🙂 Kunne tenkt meg å byttet ut det ene Besafe setet våres til et sete med isofix ihvertfall. Vi har et som festes med belter og et med isofix nå, men kunne gjerne hatt isofix på begge 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge