Nydelig Foccacia (oppskrift)

Hei dere ! 

Jeg bruker en fast og samme Foccaciaoppskrift hver gang jeg lager Foccacia. Det eneste jeg gjør er å variere med innhold og krydder. Jeg har fått mye skryt for den, og synes selv den er utrolig god når den er rykende varm, rett fra ovnen. Det som er med denne Foccaciaoppskriften er at den blir så utrolig saftig. Den nærmest smelter på tungen. Ofte blir olivenoljen liggende som på et skall på Foccaciabrød, men på denne så smelter det inn i brødet. Noe som igjen gjør dette til et saftig og nydelig brød. 
Det er verdens enkleste oppskrift, og man skulle jo ikke tro at det var noe spesielt godt. Men joda, det er så fantastisk godt at jeg kjenner jeg får lyst på det akkurat i skrivende stund. 
Oppskriften fant jeg så fint på bloggen » Som mine dager er».. 
Den damen har utrolig mange bra oppskrifter. Jeg liker dem alle sammen. 
Men som jeg har nevnt tidligere, så velger jeg å legge ut oppskriften her også, rett og slett fordi jeg bruker bloggen som min egne digitale kokebok. Men som en tjeneste, så håper jeg dere klikker inn på denne damens blogg. 
Slik foregår verdens enkleste oppskrift : 
1 kg mel 
20 gram salt
1 pakke fersk gjær
1 liter lunkent vann
Bland alt sammen, og la det heve på et lunt sted i cirka 30 minutter. 
Hell deretter deigen over i en stor langpanne som er smurt eller med bakepapir. 
Fordel det jevnt utover. Tøm deretter en liten mengde med olivenolje her og der, over deigen. 
Tilslutt strør du over grovt havsalt eller maldonsalt. 
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader. Stekes i 25 minutter til gylden overflate.
Tusen takk til «Som mine dager er» for oppskriften.

8 Comments:

 1. Vet du.. Denne oppskriften kom som bestilt. Jeg skulle nemlig inn og ta et dypdykk i blogglandia for å finne en herlig foccacia-oppskrift. Og vips øverst på listen min.. En foccacia-oppskrift! Denne skal prøves ut til helgen, og selvsagt blir det link til dere begge. 🙂

  Ha er fantastisk kveld!

  Klem C

 2. Disse er kjempe gode.Det vet jeg har smakt to ganger faktisk;)

  Natta klem;)

  -L-

 3. Denne oppskriften bruker jeg også. Får det ikke enklere, og foccaciaen er nydelig!! :o)

 4. Dette er bare den enkleste og beste Forccacia som finnes.
  Takk for at du er så snill at du henviser til bloggen min og linker 🙂

  God helg.

  Marit

 5. Hei hei! Jeg har prøvd denne oppskriften flere ganger, jeg fant den også hos Som mine dager er. De to første gangene ble det bare utrolig godt, men etterpå – senest i dag – blir det liksom ikke helt stekt. Jeg har en gammel ovn, så det kan ha noe med det å gjøre. Jeg prøvde i dag å ha minimalt med olje på toppen sånn at deigen ble tørrere, men det ble ikke noe bra i dag heller. Lurer på hva jeg skal gjøre…. Har det vært velelykket hver gang du har laget den?

 6. Denne står til heving nå 🙂 Har brukt en annen oppskrift tidligere, men den skal både heves og etterheves (tilsammen 1-2 timer) så spent på denne 🙂

 7. Beste som finnes! 😀 😀 Har laget den med oppskrift fra «Som mine dager er» tidligere, men da jeg skulle finne den på nytt fikk jeg ikke opp bloggen… Supert at du hadde gjengitt oppskriften her! 😀 Nå er den trygt notert i kokeboka mi 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge