NEI TAKK TIL 7 SLAG

Da var årets pepperkakehus i boks. Og i år kom det fra en ferdig pakke på Rema 1000. Veldig enkelt, og veldig praktisk. Jeg husker det vare et år Mannen satt å målte opp, tegnet og brukte linjal, for å få til det perfekte hjemmelagde pepperkakehuset, jeg bakte 7 slag, pakkekalenderen til Vesla bestod av «overdådige» gaver og jeg skulle ta julevaska som bestod av å vaske tak, vegger, gulv, skuffer og skap. Hjelpes. Jeg blir faktisk helt svimmel av å tenke på det. Det året ble jeg også veldig sliten.

IMG_3316

 

Alle de 7 slagene jeg bakte det året ble ikke spist opp en gang, og mye ble kastet. Jeg var helt utslitt og stresset, og det hele ble mer stress enn kos. Nei takk til stress, og ja takk til mer kos. Det er jo det hele julen handler om. Kos med familie og kos med venner.  Så takke seg til at de har flotte ferdige pepperkakehus på Rema 1000. Og takke seg til at jeg de siste årene har fått et mer realistisk bilde av hva julen egentlig innebærer.

Jeg er ihvertfall veldig fornøyd med vårt ferdige pepperkakehus, og synes det fungerer like godt som et annet. Vesla har vært så heldig å få dekorere det. Og det ble jo også ganske så søtt.

Det jeg egentlig vil fram til med dette innlegget er at jeg håper du koser deg, tar det med ro, og ikke glemmer at julen er kos. Ikke stress. Det er så lett å bli revet med i denne førjulstiden med stress og mye å gjøre. Det er igrunn ikke meningen at vi skal bake mest mulig, rekke mest mulig eller vaske mest mulig i julen. Langt ifra. Det viktigste er at vi skaper gode minner for barna våre, og gjør denne tiden så magisk som mulig. Og det gjøres veldig enkelt ved å roe ned tempoet og nyte øyeblikkene der og da.

Men ikke misforstå meg; all ære til de som klarer å komme over storrengjøring, flotte pakkekalendere og bake de syv slagene uten å trekke på en eneste mine. Bare husk å nyt førjulstiden!

5 Comments:

 1. Sant, tida nå må nytes. Går så altfor fort, så synd… Jeg baker mye i år, men storkoser meg med det da 🙂 Gir meg god julesteming.
  Vi har og samme pepperkakehuset, kjapt og greit 😉

 2. Det beste blogginnlegg jeg har lest i hele førjulstiden. Her blogges det om juletrær som pyntes først i desember, noe jeg syns er helt feil. Adventstiden er ventetiden, men hva venter man på – jula er jo oppbrukt lenge før den har startet. Og man skal gjøre ditt og man skal gjøre datt. Tenker familien din er glad for at du har en slik holdning til det hele. GOD JUL

 3. Helt enig, det kan fort bli for mye av det gode! Her i huset kommer ikke julepynten fram før lillejulaften og jul blir det selv om ikke kjøkkenskapene og vinduene blir vasket;) hvorfor skal alt gjøres til jul?;)

 4. Et forfriskende innlegg å hoppe innom! Her i huset kommer pepperkakehuset fra «rød butikken» (les: Coop marked..) og guttene har pakkekalender, men en luke kan like gjerne inneholde 2 fox karameller som en hot Wheels bil eller skylanders klistremerker altså 🙂 Og de er strååålende fornøyde med både huset og kalenderen! Og det er jammen jeg også 🙂 Ikke blir det 7 slag til jul heller, men noen slag som alle i familien liker godt… Og slagene spises av gjennom hele desember så blir spennende å se om det i det heletatt blir igjen noe til romjula 😉 Og jeg tenker som deg, all ære til de som orker på det hele før jul! Jeg har prøvd det et par år, men jeg ender alltid opp med å stresse og da blir jeg heller aldri ferdig.. 😛 GOD FØRJULSTID, uansett hvordan man nyter den 😉

 5. Hei 🙂 Så fint pepperkakehus dere har laget. Jeg synes de kirkene er veldig fine, og det er jo pynten som gjør det unikt uansett 🙂 Ellers så er jeg enig med deg, mer kos og mindre stress. Barna har det uansett mye bedre med glade og opplagte foreldre!

  Jeg ønsker deg og dine en nydelig julefeiring!

  Mvh Ann-Merethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge