NÅR FORHOLDET GÅR DÅRLIG

… må du huske på det at det vil komme lysere dager…

 

Å forvente at et forhold som har vært i 10 år skal være like rosenrødt som det engang var, er urealistisk. Likevel er det også viktig å huske på at det er viktig å vanne gresset, som Mannen alltid sier. Jeg og Mannen har hatt våre opp- og nedturer, men heldigvis mest oppturer. Noen nedturer har vært større en andre, men da er det så utrolig viktig å tenke over hva man virkelig vil, og hvordan man skal gjøre det bedre. Begge to må være villig til å jobbe mot det samme målet, og hvis det er å fortsette å være sammen, så MÅ begge  gjøre det som trengs for at det skal fungere.

Vi har to barn sammen, og vi har hatt våre utfordringer økonomisk, og jeg har jo slitt endel med helsen, som gjør at humøret ikke alltid var på topp. Det tærer , og noen ganger gjør det til at man svømmer litt vekk fra hverandre ,eller at jeg tar litt avstand. Derfor er det viktig at jeg tar meg selv i nakkeskinnet noen ganger, ber meg selv skjerpe meg, og prøver å gjøre noe med situasjonen. For det holder ikke at for eksempel at bare Mannen prøver, eller at det kun er jeg som prøver. Vi må jobbe for det begge to. Er det noe jeg er veldig glad for, er det det at vi kan lytte til hverandre, og vi ser hverandres situasjon, hvis vi bare stopper litt opp, forklarer og kommer med forslag til hvordan  ting kan bli bedre. Vi gjør noe med det.

 

IMG_5296

 

I et forhold er det viktig å huske på 

1. Ha tålmodighet! Noen ganger er det vanskelig, men å jobbe med noe tar tid.

2. Sett av tid på kveldene til å prate sammen , tenn lys og lage noe mat sammen. Man trenger ikke alltid skaffe barnevakt, reise ut å spise, og gjøre noe stort ut av det. Av og til er det enkle ofte det beste.

3. Vær impulsiv – til tider.  Jeg kan være impulsiv, og plutselig kommer jeg på at vi kan gjøre det eller det. Slik som den gangen vi nesten akkurat hadde blitt sammen, og jeg fant ut at vi kunne reise til USA sammen. Er det ikke deilig å kjenne at man lever, og det sammen ?

4. Vær flinke til å finne på noe uten barna. Bildet over er fra Kragerø spa og resort, hvor vi hadde et døgn sammen som bare kjærester, uten barn. Uvant, men deilig.

5. Vær også flinke til å finne på noe med barna. Den gleden og lykken man kjenner når man ser hele familien samlet og lykkelig er priceless, og gir deg en god påminner på at det er dette som faktisk er livet.

6. Gi noen overraskelser, sånn helt ute av det blå. Hva med å skrive et kort hvor du forteller hvorfor du er så takknemlig for at det nettopp ble dere to? Eller gi en liten gave på en helt vanlig tirsdag ?

7. Husk å gi ros og komplimenter. Gir du ros, får du garantert ros og komplimenter tilbake. Noen ganger slår det meg hvor heldig jeg er, og hvor flink mann jeg faktisk har, og da må jeg helt nødt til å si det til han. Vi alle liker å få komplimenter. Det gjør ingenting annet enn å varme.

8. Husk at gresset ikke alltid er grønnere på den andre siden.

Så sett av litt tid til din kjære ikveld ( hvis du har en), og fokuser på de gode tingene.

 Snakk sammen og kanskje sett på en film eller serie som dere kan kose dere med. Hva med for eksempel å planlegge en liten weekendtur sammen ? 

4 Comments:

  1. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg! det er så viktig å ta vare på forholdet,spesielt når man har barn med en man er sammen med 🙂 å disse tipsene var kjempe bra og jeg er sikker på at de tipsene kan hjelpe mange par der ute. 🙂

    • Ja, ikke sant! Noen ganger må man også ta seg litt i nakken, og gjøre en innsats hvis man vil at det skal vare

  2. Enig, viktig å vanne det rette gresset. Opp og nedturer vil det alltid være i et forhold. Har vært gift i snart 18 år og jeg vil si vi har det mer rosenrødt nå enn i starten. Det er fullt mulig, men krever to som du sier:)

    • SÅ bra 😀 Da har du nok mye å lære bort til andre 🙂 Viktig at man ikke gir opp med en gang eller at man begynner å tro at gresset er grønnere på den andre siden, for OFTE (men ikke alltid), så er det ikke det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge