NÅR ALT BLIR SATT I PERSPEKTIV

Hei dere ! 

Da er jeg neeeesten friskmeldt. Som dere kanskje har fått med dere, via min Facebookside så har jeg vært slått ut av influensa, og ikke minst innlagt på sykehuset. Dette endte heldigvis godt, og jeg er hjemme igjen. Kjenner jeg begynner å bli mer og mer meg selv igjen, og ingenting er bedre enn det. Jeg skulle egentlig bare til en kontroll hos legen, i og med at jeg var så dårlig. Regnet kanskje med å få en antibiotikakur eller noe sånt. Det hele endte med at jeg måtte rett på sykehuset og innlegges. Det var igrunn som et slag i ansiktet. I og med at jeg har vært med på det endel ganger før, så blir man aldri vant til å få beskjed om at en skal innlegges. Det har nok noe med at hver gang jeg har blitt innlagt, så har det endt opp med STORE MENGDER med medisinering, plager, alvorlig sykdom og mange bivirkninger som at jeg blir fjern og videre. Det hadde jeg ikke lyst til, og ihvertfall ikke nå i jula. Jeg ville være der for barna mine, og jeg ville kose meg i denne førjulstiden med de. Så ja, det endte dessverre opp med tårer og de verste tankene jeg kunne ha på legekontoret. Jeg var jo også så dårlig, og det viste seg at jeg var helt dehydrert, så kanskje ikke så rart at jeg var helt utenfor meg selv og ekstremt følsom. Redselen var også stor, stor for at sykdommen var tilbake igjen for å plage meg nå i jula.

IMG_2424

Mange prøver ble tatt og det er vanskelig å vite helt hvorfor prøvene mine var så på jordet som de var. Vi kom ihvertfall fram til at det var en blanding av hard influensa og sykdomsoppbluss på en gang. For en grusom sjau. Det har vært en forferdelig uke, full av smerter, tårer og alt. Men mest av alt, så tror jeg kanskje på mirakler ? Jeg var så ekstremt lei meg når jeg ble innlagt, og det eneste jeg ønsket meg var å være frisk. Jeg var så utslitt av å være dårlig. Dagen etter ble jeg plutselig bare bedre og bedre, og jeg kunne bli utskrevet. Og nå er jeg hjemme igjen ,og blir bare bedre og bedre. Jeg er ikke helt meg selv enda, men det nærmer seg mer og mer.

Alt dette har satt hele julen i perspektiv. Hva er det som er viktig ? Jeg får tårer i øynene av å tenke på den følelsen jeg satt med når jeg var sikker på at dette her skulle ende dårlig. Også får jeg tårer i øynene av å tenke på de skjebnene som faktisk må være på sykehuset i julen, fordi de er så syke. Ikke minst får jeg tårer i øynene av å tenke på de tre eldre damene jeg delte rom med. Som jeg fikk kontakt med, snakket med, og fikk mange gode råd av nå i julestria. De delte sine livshistorier som var triste, fine og rørende. Samtidig som de viste sine store hjerter og omsorg for alt og alle rundt seg, inkludert meg. Men mest av alt så var det ei jeg delte rom med som var en eldre dame, som strevde mye med mange ting som sitter fast i tankene mine. Som gråt når jeg ga henne en klem og ønsket henne god bedring når jeg skulle hjem. Ei som strevde med så mange ting. Ei som hadde mistet både mann og sønn i kreft. Ei som kanskje ikke hadde så mange rundt seg ?

Ting blir virkelig satt i perspektiv, og bare jeg tenker på denne damen jeg nevnte nå, så triller tårene hos meg. Det er så mange som strever nå i julen, og jeg skulle så ønske jeg kunne hjulpet ALLE. Livet er så MYE, mye mer enn materielle ting. Jeg fikk nok en påminner om at livet handler om å være frisk, ha omsorg til medmennesker rundt seg, sette pris på den du er og hva du har. Det er så mange rundt oss som strever med så mye. Som kanskje er alene i julen, som må tilbringe julen på sykehuset, og som må lide med smerter og vondter. Det vi må huske på er at vi må slutte å bry oss om bagateller. Slutt å være sint eller irritert på andre for små bagateller. Slutt å vær misfornøyd med deg selv, det viktigste er at du er frisk. Det er alt som betyr noe. Og husk å sette pris på de fine menneskene du har rundt deg. Det betyr ingenting om det er få eller mange. Så lenge du har positive og fine medmennesker rundt deg, så er det alt som betyr noe. Jeg har så mange fine venner og familie som virkelig har vist at de bryr seg om meg, sendt meg meldinger og vært bekymret. De er så gode, og det er så fint å se at de bryr seg om meg. Jeg er så glad for at jeg har de. Takk! Vær takknemlig for det du har!

kjarlighet

STØRST AV ALT ER KJÆRLIGHETEN! 

4 Comments:

 1. Det er så sant det du sier, og så godt å høre du begynner bli 100% igjen. Riktig god jul til deg og den fine familien din, måtte den bli fylt med håp og glede:-)

 2. Du skriver noen tankevekkende ord ja.Tror ikke vi vet å heldige vi er som har famile og venner som er glad i oss,og det er vi er friske.Det er jo det viktigste av alt på denne jord.
  Så godt å høre at du er beina igjen..tenkte mye på deg.Det skal du vite.
  Nå må du hvile og spise masse god mat sånn at kreftene dine kommer tilbake for fullt .
  Takk Gud for at du har en snill mann som jeg gjør regning med steller godt med deg nå ))))
  En god og varm klem fra meg.
  Bjørg.

  • Hei Bjørg 🙂 Nei, og det er så mange som klager og er negative, når de heller burde fokusere på det positive hos dem. Det er så mange andre som har det så utrolig mye verre. Ingenting betyr noenting så lenge du ikke er frisk. Ja , idag har vi laget god mat, funnet frem brus og snop. På tide å senke skuldrene og nyte hvert eneste øyeblikk! 🙂 Han er kjempe flink ! Han vasket hele huset , skiftet på sengen og lagde deilig julemiddag når jeg kom hjem fra sykehuset. Varm klem tilbake til deg Bjørg <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge