Mitt nyttårsforsett for 2011

Jeg har et stort ønske om å være sunn og vital. Det er det jeg streber etter hver dag. Det er ikke like lett å få til et så sunt kosthold i hverdagen, når man ofte er sliten, jobber, har dårlig tid eller lignende. Jeg trenger mer inspirasjon og noen pekepinner på hvordan man kan få det til, selv når man har dårlig tid eller har lite energi. Jeg har troen på at et kosthold er med på å skape deg og din helse. Man ser at usunn fettrik mat, som for eksempel chips og hamburgere også fører til dårlig konsentrasjon og ikke minst en dårlig helse og velværefølelse. Så tydeligere kan det ikke bli! Med et dårlig kosthold så kan sykdommer lett oppstå, og sykdommer kan også forverres. Det står svart på hvitt utfra mange forskningsrapporter.
Jeg tror og føler vi er en relativt sunn familie, men jeg tror også at vi kan bli enda sunnere.  
Når det gjelder nyttårsforsetter, så er det noe jeg sjeldent har hatt. Rett og slett fordi jeg alltid bryter dem. Men i år, så skal jeg bare ha ett nyttårsforsett. Det er ihvertfall bedre enn ti, for da er det mer realistisk å følge det. 
Mitt nyttårsforsett for 2011 er : 

  • Vi skal bli en sunnere familie.

Når det gjelder å bli sunnere, så skal vi være ute mer. Vi skal bevege kroppen mye mer, gå på turer og være mer aktive. Jeg skal bli flinkere til å lage mat fra bunnen av, slik at vi slipper kunstige tilsetningsstoffer i maten. Vi skal bli flinkere og mer bevisste når det gjelder økologisk mat. Vi skal også bli flinkere til å ikke spise så mye kjøtt. Kjøtt er oppskrytt, og kjøtt er også noe kreft og andre sykdommer liker. Dessuten er det mer miljøvennlig for jordkloden vi lever på å spise mer grønnsaker og mindre kjøtt. Jeg sier ikke at vi skal bli vegetarianere, men jeg ser ikke nødvendigheten av å ha kjøtt til absolutt alt, da det ikke har noen helsefordeler i det hele tatt. Bønner for eksempel er en fin erstatning for kjøtt. Det er bare det å bli flinkere til å finne gode oppskrifter og ha de sittende i hodet. 
For at jeg skal få inspirasjon, motivasjon, tips og råd, så har jeg gått til innkjøp av to bøker. 
Denne boken skal visst være en skikkelig tankevekker og en god motivatør. Denne boken skal hjelpe dere til å komme igang med å bli en friskere og sunnere familie. Har du lest den ? 
Denne boken tilbyr gode oppskrifter på økologisk mat, og hjelper deg til å forstå økologisk landbruk bedre. Den inneholder altså matoppskrifter, faktaopplysninger og tips. Har du lest den ? 

I dette huset er det jeg som står for all matlaging, så egentlig er det jeg som har alt av ansvar når det gjelder sunn eller usunn mat. Vesla og Gubben spiser som regel alt de får servert, og de bryr seg ingenting om hva det inneholder, hvor det kommer fra eller hvordan det er tilberedt. Jeg ønsker jo at vi alle tre skal være sunne og friske, så derfor er det viktig at jeg også tar ansvaret mitt på alvor, og serverer meg og familien min sunn og god mat. Det handler ikke lenger bare om meg selv, men to andre verdifulle mennesker som jeg selvsagt ønsker det aller beste. Det at jeg har en sykdom spiller også inn i dette her, det er helt klart. Man forstår helsen på en annerledes måte, når man får seg en stor smell på det området. Dessuten så propper jeg kroppen min full av sterke medisiner hver dag, så hvorfor kan jeg ikke da hjelpe kroppen min på andre områder også ? De medisinene jeg går på vet jeg også kan føre til andre sykdommer og bivirkninger i lengden, derfor så tror jeg at jeg er mer utsatt enn andre til å bli mye sykere enn jeg allerede er. Det får meg til å tenke mer på helsen, og ta den mer på alvor også. Det er det ingen tvil om. Heldigvis har jeg en mann som er helt enig og støtter tankegangen eller livsstilen fullt ut. Hadde det ikke vært for det, så hadde det jo vært mye vanskeligere å få til. Man må såklart være to om det, eller så går det heller ikke. 
Ja, 2011 skal bli et sunnere og bedre år på alle områder. Jeg er kjempe klar for at det nye året skal komme, og at vi kan få en ny start. 
Hva er ditt / dine nyttårsforsetter ? 

2 Comments:

  1. Hei Eva! Er nok litt lik deg, ikke veldig god på nyttårsforsetter…Men har lyst til å kjøpe noen lignende bøker, og prøve å tenke sunnere i det nye året. Så ta det til deg, du har inspirert meg til å ha lyst til å tenke i sunnere baner!! Hilse gubben!

  2. Leste denne artikkelen og tenkte på det du hadde skrivd om smaksforsterkere: http://www.dagbladet.no/2011/01/04/tema/klikk/helse/14942558/ Toro skal nå i løpet av 2011 kutte ut palmeolje og glutamat fra ALLE produktene sine 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge