MINE MÅL FOR 2014 OG RESTEN AV LIVET

Da er vi godt i gang med et nytt år. Vi er allerede midt i den første måneden i 2014. 

IMG_2422

Fokusskifte: 

I år har jeg bestemt meg for å skifte fokus. Fokus vil ikke lenger være å gå ned i vekt, men å oppnå en friskere og sterkere kropp via trening og et sunt kosthold. Finne glede i treningen, slik at den kan gi meg masse overskudd, bedre helse, en sterkere kropp og ikke minst en gladere og sterkere psyke. Jeg har fortsatt et ønske om å gå ned i vekt, men jeg tror jeg må ha et litt annerledes og positivt fokus. Altså å fokusere på alle de gode tingene trening og kosthold gjør med kropp og psyke, og så blir vektnedgangen en stor og god bonus.

doitagain

Mental styrke og avslapping: 

I år vil jeg gjøre noe jeg ikke fokuserte like mye på i fjor, og det er å fokusere på det psykiske. Jeg merker at jeg har blitt «svakere» psykisk, tenker raskt negativt, og at jeg har blitt en liten pessimist. Det ønsker jeg ikke å være, for det kommer aldri noe godt ut av det, utenom at du sliter deg selv og psyken din ut. Det tapper deg for energi, og for min del så spiser det meg opp innvendig. Vonde tanker må erstattes med gode, og jeg må prøve å lukke dørene i hodet hver gang de vonde tankene dukker opp. Derfor er yoga en treningsform jeg skal fokusere på, og som skal få meg til å få en mer avslappet holdning til kroppen min, og ikke minst så håper jeg at det kan gi meg en større kontroll når det kommer til å lukke vonde tanker ute av hodet. Jeg holder nå på å lese Lene Alexandras bok «BRA NOK», og håper jeg finner mange tips og råd i den.

nostress

Tilrettelegging: 

Er det noe jeg bør bli enda flinkere til, så er det å si at nok er nok. Jeg bør også tilrettelegge livet bedre fremover slik at mitt hverdagsliv blir overkommelig. Slik at jeg også ikke trenger å gå på mye medisiner, eller i det hele tatt tappe meg selv for energi, slik at jeg ikke klarer viktige ting som jeg egentlig ønsker å gjøre. Altså, i 2014 må jeg være flinkere til å tilrettelegge livet mitt slik at jeg kan leve et rolig liv som mulig, og slik at jeg kan prøve å unngå store sykdomsoppbluss og medisinmengder. Min motivajson er mine nydelige barn, som jeg ønsker å være der for så godt jeg kan og så mye jeg klarer.

life

Det her er ikke bare noen nye hovedmål for et nytt år, men noen endringer som jeg ønsker å jobbe med resten av  livet. I målene er det mye personlig jeg må jobbe med, som jeg vil kalle delmål. Det er mange detaljer som jeg tenker mye på, og som jeg ikke ønsker å dele her på bloggen. Likevel har dere fått lov til å ta del i noe av det. Jeg tror at alt i alt, så vil jeg få en større tro på meg selv, en bedre selvtillit og bli sterkere mentalt.

Jeg er så sikker på at de kan hjelpe meg til å øke livskvaliteten, og ikke minst å gjøre livet mitt generelt mye bedre på mange måter. Nå handler det bare om å gjennomføre dem, og finne veier og ikke minst tiltak som kan hjelpe meg videre. Alt ligger i mine hender, og i mitt hode, så nå er det jeg som må jobbe med det her og utføre så godt jeg kan.

Hva tror dere ? Vil 2014 bringe mye godt ? 

11 Comments:

 1. Dette klarer du greit vennen 🙂
  Du har jo bevist det gang på gang at du klarer å gjennomføre planene dine,men lett blir det ikke.
  Hva er vitsen med å ha en smekker kropp hvis ikke resten er på bølgelengde.For meg er psyken det aller aller viktigste så kan resten komme etter hvert.Vet det er lett for meg å si da jeg heldigvis har ett lyst sinn,men det har alltid vært og er min aller største skrekk å skulle havne langt ned i depresjon selv om jeg selvfølgelig har «kjent» på det opptil flere ganger.
  Eller som du en kronisk sykdom.All ære til dere som holder ut .
  Tror nok at både kosten og trening har innvirkning på kroppen,men det er jammen ikke lett å finne ut av hva som er BEST FOR MIN KROPP.
  Lykke til med videre arbeid med å få ei bedre helse.Vi satser på at dette året blit godt 🙂
  Hold kogen.
  Bjørg.

  • Psyken er det viktigste man har. Har man en sykdom, og er psykisk svak så vil sykdommen ta over hele livet ditt. Og det er virkelig ikke det jeg ønsker her 🙂 Bjørg, du er god og snill! Takk 🙂 du er jammen meg helt vilt flink selv 🙂

 2. Jeg tror 2014 vil bringe mye fint! Jeg tror også at det er veldig lurt å ha det fokusskiftet! Jeg tror at du kommer til å utrette masse, og å gjøre mye godt både for deg selv og andre i framtida! Men det jeg er aller mest sikker på er at uansett om du når disse målene eller ikke så er du BRA NOK akkurat som den finefine jenta du er!

  • Hehe, takk søte deg ! 🙂 Ja, tror kanskje ikke at jeg får utrettet alt dette i løpet av et år.
   Men man skal aldri si aldri 🙂

   • Mente ikke det! 🙂 for det tror jeg du kan klare 🙂 men det er noe med Lene Aleksandras budskap «å være god nok» som den man er, å ikke alltid hige etter å være bedre! 🙂 men bare være fornøyd 😉 du er god nok! Du er nyyyydelig og bare se på alt du har utrettet! ❤️

 3. Du er sterk og flink:)Helt sikker på at dette kommer til å bli
  ditt år:)Jeg heier på deg snuppa:)

  Klem på klem -L-

 4. Dette var gode planer, og jeg tror du klarer det fint.

 5. Du er super flink 🙂 Og en stor inspirasjon 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge