Mattips: Grove gode scones lagd på 30 minutter

Hei dere ! 

Til kveldsmat idag ble det grove, gode scones lagd på 30 minutter. Det er raskt, det er godt og denne oppskriften er også sunn. Disse sconesene er grove, saftige og utrolig lettvinte å lage. Her kan man omtrent lage scones med øynene lukket igjen. 
Dette trenger du 

4 dl lettkokte havregryn
3 dl kokende vann
1,3 dl matfløte
2,5 dl sammalt hvete
2,5 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 s sukker


Ha havregrynene i en bakebolle og hell det kokende vannet over.
La det hvile i noen minutter, mens du setter ovnen på 250 grader og finner frem resten av ingrediensene.
Tilsett fløten, og rør godt rundt. Har du ikke matfløte, kan du bruke rømme eller yoghurt. Du kan også droppe det kokende vannet og fløten, og bruke 4,5 dl varm melk eller surmelk.
Bland sammen de tørre ingrediensene før du har dem i bakebollen, og rør det hele sammen til en deig.Deigen bør knas så lite som mulig.
Når ovnen er varm, klemmer du deigen ut til en ca. 20 cm bred sirkel, som risses i åtte deler med skarp kniv eller press ut i figurer du ønsker. 


Stekes 12–15 minutter på 250 grader.


Ha på favorittpålegget ditt, som i mitt tilfelle er vanlig norvegia gulost til ferske, varme bakevarer. 

Med en kopp te og varme, grove scones til kveldsmat så blir kvelden perfekt.

Lykke til ! 

3 Comments:

  1. Ååå så deilig !:)

  2. Nam disse så gode ut:)

    Her ble det hjemmelaget
    pariser pizza,ikke fult
    så sunt:)

    vi i nr 18 er ikke så sunde av oss hi hi!!

    Natta klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge