MAMMADALT

Helgemorgener er rett og slett deilige og hellige. Spesielt denne helgen her. Den siste uken har jeg vært litt alene, siden Mannen har jobbet overtid. Og igår kjente jeg at kroppen begynte å skrante. Så det var så godt når Mannen kom hjem fra jobb til en grei og overkommelig tid igår.

Det er rart med det, men bare noen få dager med overtid gjør at jeg blir ekstremt takknemlig for å ha Mannen hjemme når han først er det. Det er så godt, og jeg føler meg så heldig når vi er to som kan bidra sammen ovenfor barna.

roligmorgen

Vesla er ei pappajente, så hun syntes det var veldig godt å få pappa litt hjemme igjen. Lillebror derimot, blir bare mer og mer mammadalt, så han har virkelig godt av å være mer med Mannen. Pappa skal ikke bære han når mamma er i nærheten, pappa skal ikke trøste han når mamma er i nærheten og videre. Noen som kjenner seg igjen ?

Heldigvis pleier det verste å gå fort over. Så igår fikk Mannen «lov til å» legge Lillebror uten et eneste knyst. Hvis Lillebror er mye med meg en periode, blir han ekstremt mammadalt. Det er jo veldig koselig med små mammadalter, men det kan bli veldig slitsomt til tider også. Derfor er vi der at Mannen prøver å bidra så godt han kan også, selv når Lillebror kan være vanskelig og foretrekke meg fremfor han. Likevel må vi huske at favorisering av foreldrene er en sunn og naturlig del av utviklingen. Men en viktig huskeregel er at pappa’n ikke trekker seg unna når det er mammadalter i hus, da det bare gjør vondt verre.

Nå skal jeg nyte denne morgenen/formiddagen videre med den lille fine familien min. Mammadalten skal straks legge seg, og vi skal bare ta det helt med ro idag. Deilig !

Jeg lurer veldig på om dere også har mammadalter i hus ? 

2 Comments:

  1. Minstemor er litt mammadalt, men som oftes skifter de mellom å være mammadalt og pappadalt like ofte som de skifter bleier 😛 «kom, så skal vi pusse tennene» , «NEI, PAPPA jør d» …

    • Hehe, ja! Sånn var det med hun største. Skiftet fra mamma og pappadalt alt ettersom. Det gjør hun vel litt enda også. Men hun er ei stor pappajente i bunn og grunn, og det er koselig det også 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge