Mamma, jeg har ikke lyst til å bli stor og få barn likevel

Hei dere ! 

For en herlig tid vi har i møte nå. Jeg bare elsker at det blir varmere, lysere og at det smelter ute. 
Når det nærmer seg vår, kjenner man det bare kribler i kroppen.
 Jeg vil ordne ute, og rydde til våren. 
Helt nydelig når solskinnet kommer inn i huset ( så lenge det ikke er altfor støvete ). Jeg ser så frem til tiden som kommer, våren, sommeren og å nyte livet med vår lille, fine familie. Livet er bra! Man kjenner godt at det nærmer seg våren, i forhold til humør og energinivå. Det gjør ihvertfall jeg. 
Ellers er det ikke stort som skjer her i huset. Vesla er veldig tankefull om dagen. Hun snakker om det å bli en mamma, og om hun noen gang kommer til å bli det. Hun snakket om at hun kanskje ville bli mamma når hun ble voksen. Jeg svarte at det ble hun helt sikkert. Først måtte hun finne seg en drømmeprins sa jeg, og så kunne hun bo med han, så kunne de få barn. Da ble Vesla kjempe lei seg, og sa: » Mamma, jeg har ikke lyst til å bli stor og få barn. Da må jeg flytte ut av dette huset, og flytte fra Lillebror. Jeg vil ikke flytte fra Lillebror. Jeg vil være i det huset her, og være med deg mamma, for alltid». Hun ble kjempe trist og lei seg, så jeg måtte trøste henne og gi hun en god kos. «Du skal få lov til å bo her så lenge du bare vil», sa jeg. Så var alt greit igjen. Det er ikke så lett for en fireåring å snakke om det å bli voksen, og det skjønner jeg godt. For det å bli voksen er ikke så lett, og bare kunne leve i en barneverden er mye enklere. Så Vesla skal få lov til å bli i den fine barneverdenen så lenge hun kan. Hun er jo i den alderen hvor alt er interessant, hvor hun må finne svar på det meste og stille spørsmål om alt. » Mamma, hvordan blir det voksne mennesker ?» Så svarer jeg: » Men alle mennesker blir babyer først, så vokser de opp».  » Nei, men mamma, hvordan BLIR DET VOKSNE MENNESKER? Hvordan lages de? «. Så må jeg til å forklare fra baby, til større til størst, og at det ikke går an å hoppe over babystadiet etc. 
Det er så søtt når de små blir tankefulle og stiller de rareste spørsmålene man ikke alltid har et svar på. Men hjelpes, til tider kan det bli voldsomt med hodebry også. 

4 Comments:

 1. Nydelige bilder:)Bare synd med det ikke ferdig malte huset i bakgrunnen:)

  Herlig jente med mange tanker:)Thord vil bli voksen for da kan han i militæret,og når han er ferdig der skal han gifte seg med mamma sier han ha ha:)

  Klem på klem naboen:)

  • Hihi, takk! Huset i bakgrunnen er fint det da 🙂 Dere får male til sommeren. Hehe..
   Hehe, så koselig at han vil gifte seg med deg da. Hehehe..

 2. Hehe, de er jo herlige, disse små! Fiiine bilder du viser 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge