Lucia-barn som vil skille seg ut

Så var den 13 desember her, og det har vært storfeiring av Lucia-dagen over hele Norge. Det var en egen fin feiring i barnehagen til Vesla med pepperkaker, lussekatter, te, kaffe og saft. 

Det var bare så koselig når lyset sluknet, og en hel gjeng med hvitkledde barn med glitter i håret kom inn. Jeg ble faktisk så rørt, at jeg måtte streve hardt for å holde igjen tårene. Jeg var også SÅ spent på å se lille Vesla mi gå i Lucia-tog for første gang. Nå skal det forresten sies at jeg den siste tiden har blitt meget følsom, så tårene kommer lett. 
Vesla var den eneste som ikke hadde hvitt på seg, selv om hun hadde med en Lucia-kjole. Hun nektet, og ville ikke ha på seg noen hvit kjole. Så da ble det de rosa klærne hun hadde på seg, med et knall rosa ballerinaskjørt hun fant i barnehagen, over buksen.  Jaja, hun liker tydeligvis å skille seg ut. 
Vesla fikk forresten en økologisk smoothie i julekalenderen idag. Hun elsker disse smoothiesene fra Ellas kitchen. Nå er hun faktisk over to år, og trenger ikke lenger «spesial»-barnemat, men denne er en klar favoritt og er fortsatt en stor kos i livet hennes. 
Gosj! Nå begynner hun altså å bli så stor og selvstendig. Det er litt skremmende, for tiden bare løper fra meg. Vesla snakker som en foss, og samtalene blir «dypere» og «dypere». Dessuten bruker hun så mange søte ord, at jeg har lyst til å bare spise henne opp. Hun er så søt når hun skal si egentlig, for da sier hun «enkli». Dessuten bruker hun ordet i rare sammenhenger. «Mamma,  jeg sitte her enkli». Da vil hun egentlig opp i stolen, og sitte ved siden av meg.  
Idag lå vi lenge i sengen til meg og Gubben, og leste flere bøker. Tilslutt sang jeg litt for henne,  og vi koste. Jeg strøk ryggen hennes, mens hun lå inntil meg. Det er jo bare herlig! Ihvertfall, etterhvert så sa hun selv at hun ville sove. «Mamma, sooove», sa hun. Jeg ble helt overrasket, for det har vært litt vanskelig å legge denne hypre toåringen den siste tiden. Men idag ønsket hun å sove på eget initiativ, og klokken var bare 18.45. Det var faktisk ganske uvant. Hun pleier å sove rundt 19.30.  Vesla var nok veldig sliten og trøtt etter en Lucia-feiring og alt det som hører til. 
Nå er det alenetid for meg, mens jeg venter på at Gubben skal komme hjem fra tomten. Jeg har bestemt meg for rett og slett kjøpe meg flere interiørblader en dag, og legge meg på samme tidspunkt som Vesla. Der skal jeg en kveld bare ligge å slappe av, mens jeg koser meg med å lese i bladene mine. Det virker bare så godt å legge seg såpass tidlig, og bare lese noe en liker å lese om. Dessuten tvinger man seg selv til å slappe av også, noe som er veldig viktig. 
Ha en fortryllende mandag dere!

8 Comments:

 1. Så du blir både fort rørt du OG gleder deg til og slappe av ;)! Hmmmm —

 2. mamma til en gutt med down syndrom : Hehe.. Høres kanskje ut som om jeg er gravid, men det er jeg nok ikke 🙂

 3. Hei:) Så koselig å høre, tusen takk for det!:) I like så må jeg få si.

 4. Så koselig med lusia tog 😉
  Helt enig med deg, det er kjempe
  viktig å slappe av… Kos deg ikveld..
  For en herlig liten jente du har <3

 5. Så herlig at jenta di vil skille seg ut! hun virker tøff;o)

 6. Hei vennen!

  Så koselig med luciatog for lillefor 🙂 Skjønner godt at du som mor ble rørt, jeg!
  Jeg jobber i barnehage selv, og vi har feiret dagen idag selv også, og jeg kjente jeg ble rørt selv når de flinke, vakre barna kom inn. Herlig!!

  Skal dere bygge hus i Ulefoss?! (må ærlig innrømme at jeg ikke vet helt hvor Dolva er.. :S ). Så moro!! Gøy at det er noen unge mennesker som flytter dit, da!! Det er i allefall positivt for min del 😉

  Hvordan står det til i heimen?
  Herregud, samvittigheten min tærer på- jeg får jo aldri kommentert, svart eller lagt igjen en hilsen fra meg her i blogglandia om dagen.
  Dagene flyr altfor fort!! Skjønner ikke åssen jeg skal bli au jour til jul engang 😉

  Håper du har det bra og at dere nyter den vakre førjulstiden!

  Stor klem

 7. Så utrolig herlig datter du har!:D

 8. Leah elsker også disse smoothiene og vi kjøper de titt og ofte. :o)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge