Liten av vekst

God kveld dere ! 

Lillebror har blitt kjeeempe forkjøla, og snørrer verre enn verst.
 I tillegg ligger det noen tenner og ulmer igjen. Så sikkel, tårer og snørr kommer ikke ut i milliliter her hjemme, men i liter. 
En snørrete og siklete liten Lillebror. 
Han tåler ikke så mye motgang om dagen, men når alt går etter hans plan er livet strålende og han kan smile og le. 
Imorgen skal vi veie og måle Lillebror igjen, og det er nå litt over en måned siden sist. Vi har vært ofte på helsestasjonen for å kontrollere veksten hans, i og med at han er veldig liten for alderen. Han har ikke hatt matlyst i det hele tatt, og vi har kjempet i mange måneder for å få han til å spise. Så det er ikke rart at han henger litt etter med vekst. Nå i det siste synes jeg at matlysten hans plutselig har blitt mye bedre, og han storkoser seg ved middagsbordet når han får servert mat. Det er utrolig godt for mammahjertet å se. Så jeg håper virkelig at vekten og lengden har økt tilfredstillende imorgen. Det er veldig slitsomt å måtte stresse med å få i han mat, når han virkelig ikke vil ha. Det har jo ikke vært en liten periode heller dessverre. For det er noe vi har slitt med i mange, mange måneder.
Vel, tiltross for liten av vekst så er han så sterk og smidig likevel. Han står og går litt med støtte, og klatrer mye. Det er en kar med futt i , og det er et sunnhetstegn! 
Tenk at han blir 1 år neste måned. Det er så vilt.
Akkurat nå må jeg mase litt før jeg avslutter.
 Siden jeg er nominert til «årets mest inspirerende mammablogg», så hadde det jo også vært gøy å vinne. Så jeg håper og ber om at dere kan stemme på meg. 
Jeg tror man kan stemme engang i døgnet. Og jeg håper dere tar dere tid til å stemme på meg. 
Trykk på bildet over eller følg linken HER for å komme til innlegget hvor dere kan stemme. 
Ha en fin kveld videre dere ! 

8 Comments:

 1. Min datter var også slik, veide og veide…..var vel ca 7 kg som 1 år…..men er en normal 14 åring nå.
  Min sønn var også liten, men etter MANGE år fant legene ut at ham hadde en tarmsykdom….derfor vokste ikke han.
  Med medisiner så er han litt mere normal nå.
  Stort sett går det jo bra. Men vi foreldre vil jo barnets beste 🙂
  Nydelig gutt du har da!

  Klem

  • Ja, da var hun mindre enn Lillebror. Men så godt å høre at hun er en normal 14åring nå. 🙂 Fint med slike solskinnshistorier.
   Det er som du sier, det går stort sett bra. Men som en hønemor kan man ofte engste seg utrolig mye for lite.

   Det med at han ikke har spist noe særlig og ikke har vokst har vært et kjempe problem, og de på helstestasjonen har jo også pushet på oss. Spesielt legen. Så hele greia er og har vært et ordentlig stressmoment!

 2. Ikke moro når de små ikke vil ha mat:/ vesla mi er også veldig kresen og småspist. Blir smårar av å kjempe med henne hvert eneste mpktid. Hun har heldigvis fulgt kurven sin fint, men på kontrollen nå hadde den flatet ut litt. Så håper det tar seg opp igjen.

  • Nei, det er utrolig slitsomt. Åh, kjenner meg igjen i det du skriver om å kjempe ved hvert eneste måltid. Det har vært slik at jeg har gruet meg til måltidene.
   Håper det tar seg opp igjen 🙂

 3. Så godt å høre at han har fått matlyst.Velkommen
  i sikle klubben Anneli sikler enda:)
  Nå virker ikke S tasten på dataen min hun
  sikler på tastaturet ha ha:)

  Lykke til i morgen!!

  Klem Linda:)

 4. Hei hei 🙂 har fulgt bloggen din en laaaang stund nå, men første gang jeg kommenterer. Har to små barn selv som periodvis har spist LITE! Det er kjempe slitsomt, føler ofte jeg må ta meg sammen for ikke å regelrett KLIKKE ved mstborde! Håper at det snart snur for Lillebror. Vår Lillebror begynte å spise bedre etterhvert, men er fortsatt minimini! <3 Hvorfor være stor når man er lykkelig som liten 🙂 p.s hater mas fra HS og lege, hva vil de vi skal gjøre?!?! Vi gjør alt vi kan og litt til!

  • Hei du ! 🙂 Ååå, så koselig at du endelig tok deg tid til å kommentere. Setter veldig pris på det 🙂 Ja, akkurat slik har vi det også. Av og til blir jeg bare SÅ irritert når han vrir vekk hodet og presser leppene sammen. Men en må bare ta seg sammen og prøve å holde hodet kaldt. Ikke lett! Da er din Lillebror sikkert som min. Han er fortsatt minimini. Alle i barselgruppa har jo tatt han igjen i vekst.

   Av og til skulle jeg ønske jeg bare kunne putte en trakt i munnen på han, og bare helle i maten. Men men.. Det ordner seg vel snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge