Lillebror tester ny smokk

Hei dere ! 

Jeg har fortsatt ikke gitt opp det å tilvende Lillebror til smokk. Jeg hadde aldri trodd at det skulle bli et «problem», det med smokk. Vesla tok den så enkelt som bare det, fra hun var nyfødt. Og jeg tenkte aldri at det her skulle bli et slit for at Lillebror skulle begynne å ta den. Det er ikke sånn at jeg vil at han skal ta smokk, fordi jeg synes det er søtt. Det er rett og slett for å avlaste meg. Lillebror har et sugebehov som er ganske stort, og da er det eneste som fungerer å amme. Han ønsker å bli ammet hele tiden om han kan. Det er sjeldent han sier nei takk til det. Siden det blir så ofte som det gjør er jeg i perioder ofte sår. Nå er jeg ganske sår igjen, og det igjen gjør ting litt mer slitsomt. 
For at Lillebror skal klare å sovne til natten må han ha noe å sutte på, og når det eneste han vil sutte på er pupp, så må jeg jo amme. Så det blir masse, masse amming om nettene. For når han våkner, kan han gråte etter noe å sutte på ( ikke nødvendigvis sulten ) , og da blir det amming igjen. Det resulterer i at han får i seg for mye mat, blir uvel og gulper. 
Og ja, vi har prøvd alle verdens smokker, og alle verdens metoder. Men jeg har fortsatt ikke gitt opp. 
Etter å ha lest på Kayso sin blogg, så fant jeg ut at hun hadde det samme problemet med hennes lille datter. Hun hadde fått teste ut noen smokker fra Hevea, og det viste seg at datteren hennes tok den smokken litt. Da jeg leste det, tok jeg selvfølgelig å bestilte et par selv. 

Her om dagen fikk vi de i posten, og se hvordan det gikk : 

En liten gutt som aner fred og ingen fare. 
Her ser du på ansiktsutrykket hans at det her er helt forferdelig. 
Det tok ikke lange tiden før han var forsynt. 
Så sånn gikk det! Veldig dårlig med andre ord.

Noen som sitter med noen vidundertips når det gjelder å få babyen til å ta smokk ? Jeg har egentlig prøvd alt av smokker, og alle tips. Men kan hende det er noen som har et eller annet jeg ikke har prøvd ? 

44 Comments:

 1. Jeg kjenner meg SÅ godt igjen i det du skriver, og jeg leste faktisk den samme bloggen og holdt på å bestille like smokker i håp om at DENNE gangen skulle det gå..
  Så fant jeg noen NAM smokker som hun likte bedre enn de jeg har prøvd tidligere, men 99% av gangene lager hun samme grimase som lillebror og spytter den rett ut igjen..
  Jeg har dessverre ingen god løsning, ville bare si at du er absolutt ikke alene om å være en levende smokk…

  • Ja, lillebror tar faktisk Mam smokk en veeeeeeeldig sjelden gang i blant nå. Så jeg skal bare fortsette å gi den i ny og ne og håpe han blir flinkere og flinkere til å ta den 🙂 forresten så tar han også de fra Meda, 3-6 måneder en sjeeeelden gang i blant i noen få sekunder .

   Godt å vite jeg ikke er alene. Lykke til med tilvenningen 🙂

 2. Har du prøvd prematursmokker? Vesla her orket ingen smokker i starten, hun bare brakk seg for de stakk alt for langt bak i munnen hennes, så vi måtte bruke prematursmokk de to første ukene.

 3. Jeg kan veldig godt forstå at babyer har det vanskelig for å ta tutt i naturgummi.. De ser ufyselige ut 😛
  Vi forsøkte først med en ergonomisk riktig tutt.Hvor tutten er halv (halvmåne), null problem 🙂
  Har du forsøkt andre ergonomisk riktige tutter? Du kan google ORTODENT SMOKK

  • Hehehe, nei, de er ikke så veldig fine igrunn. Men OM han hadde tatt den hadde jeg ikke brydd meg så mye. Hehe 🙂 Ja, har sett på de, men vet det er så fryktelig få som tar dem. Så derfor har jeg ikke giddet å brukt energi på å kjøpe en slik en. Kanskje jeg skal sjekke den ut?

 4. Her tar ho kun avent sine- alle andre spytter ho rett ut!

  Så skjønn han er! 🙂

 5. Uff,så dumt :/
  Fortsetter å følge deg i jakten på den perfekte sutten!!

  Kajsa var som lillebror nemlig :S
  Så håper enten at lillesøsteren i magen enten ikke har det enorme behovet,eller tar sutt uten problemer 😉

  Lykke til videre 🙂

 6. hei. min jente tok heller ikke smokk, å jeg prøvde slik som du gjor med tusen smokker, bare brekte seg og gråt. når hun var ca 7-8 uker fikk jeg hun til å ta denne: http://www.google.no/imgres?hl=no&gbv=2&biw=1280&bih=868&tbm=isch&tbnid=ARUeCSuXYjNXuM:&imgrefurl=http://www.toffeliten.no/index.php%3Fmain_page%3Dproduct_info%26products_id%3D569&docid=_CcB6UTYs-gL_M&itg=1&imgurl=http://www.toffeliten.no/images/1553(26072008).jpg&w=500&h=707&ei=QQ2pT9jwJ8KG4gS73PHKCQ&zoom=1&iact=hc&vpx=408&vpy=354&dur=114&hovh=267&hovw=189&tx=119&ty=156&sig=105469503540052030089&page=1&tbnh=149&tbnw=147&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:19,s:0,i:109 noen ganger, og plutselig tok hun den fast. den er smalere og mindre enn andre tutter. jeg kjøpte den på barnas hus.

 7. Har aldri slitt med det der så jeg aner faktisk ikke. Ingrid tok smokk men ville bare ha NUK. Cornelis ville aldri ha smokken han, men var rask til å ta tommelen..

 8. Størsta her tok sutt uten problem, men lillemann var ikke like overbevist, så han kjøpte jeg prematur smokk til på apoteket og dyppa den i litt malt:) å etter ett par uker gikk vi over til den minste mam og samme igjen der:) nå tar han sutt som bare det:)

 9. Hva med de minste avensmokkene? Jeg har hørt at de er litt mindre, og dermed enklere å ta? Ser det er så mange som «sliter» med dette om dagen altså.. Jeg er spent på å se om min sin tar smokk, når den tid kommer.. Håper du finner en smokk som lillebror liker snart 🙂

 10. Har du prøvd og bevege smokken så vidt opp opp og ned mens han har den i munnen? sånn som smokken går da man suger. Det funket på Vilde 🙂 etter litt holding på plass og bevegelse noen ganger så tok hun smokken 🙂 de vanlige mam smukkene ble favoritten her.

  • Hmmm… jeg kan jo kanskje prøve det ja. Å lage en smokkebevegelse selvom han ikke suger… Jeg får prøve på det 🙂

  • Hei har en liten jentebaby som er noen uker eldre enn din. Ho har også tøyset litt med smokken. Men her har jeg funnet ut at ho vil ha stor smokk. 6mnd +helt motsatt av søstera som brakk seg hvis jeg prøvde noe større. Jeg har også innimellom tatt noe søtt på smokken( sikkert litt fy fy) men da har ho sugd mye bedre på den. Det er jo verdt ett forsøk. Skjønner at du blir sliten av å amme hele tiden. Lykke til.
   Klem

  • Jeg har kjøpt store smokker og små smokker. Han tar den litt store i ny og ne, men igår tok han den helt vanlige MAM etter litt gråting, hyling og sinneutbrudd. Jeg ga meg ikke, og da tok han den tilslutt.. Kanskje det bedrer seg nå 🙂

 11. Verdens fineste Isak <3 stolt av søskenbarnene mine, er så fine begge to!:)

 12. Vi hadde ikke store problemer med at jenta tok smokk, men vi styra litt, prøvde mange forskjellige før hun tilslutt bare tok nuk. Når hun ble eldre tok hun alt bortsett fra de med slik ru tupp (mam), lillebror tar derimot bare de med ru tupp. Men hos han begynte vi med smokk umiddelbart på sykehuset.. Tok den ut når det kom noen inn på rommet bare. Ammingen gikk fint, så valgte å trosse jordmors råd og unngå styr. Men da jenta ikke tok smokker så fikk vi råd om at sugerefleksen sitter i ganen, så prøv derfor å vipp smokken litt opp slik at den berører ganen. Det var det som tilslutt gjorde susen for oss…

 13. Det kan hjelpe å bare dyppe smokken i malt, det hjalp veldig på ungen til venninna mi som heller ikke ville ha smokk 🙂

 14. THI,HI..HAN ER SÅ SØØØØØØØØØØØØØØD:)

 15. mine 3 tok bare tutter med flat side(sikkert det ei annen oppforbi kallte ortodent smokk)

 16. Samme problemet hadde vi med lillesøster. Prøvde det som kunne prøves. Men så stoppet jeg bare men forsøkte igjen etter en stund så fra rundt fire Mnd alder så satt smokken! Og for en ny verden vi fikk! Sovnet av seg selv fra den dagen 🙂 eneste tipset herfra er å ta en pause og kanskje la andre enn deg gi han smokken, du kan jo tilby noe som er bedre og ha heller vil ha men det kan ikke andre)

  • hmmm… ja, nå har vi hatt en pause på en liten stund da.. Og så tok han en vanlig mam sutt ( så vidt det var) igår. Så kanskje det er bedring her i huset..

 17. Han er så utrolig søt! Har ingen gode råd.. vi slet litt med 3åringen vår da hun var nyfødt men bare en kort tid til hun hadde testet alle smokkene og skjønte at mam var den beste. da ville hun bare ha den:P
  Har dere prøvd den med hull så stort som fingeren inn utenfra? ganske stor på små babyer utenfor munnen, men er visst mange som liker den!

 18. Hadde samme problem med jenta mi, kavet lenge for å finne en smokk hun ville ta..klidde å. Bare spyttet ut den minste smokken fra mam. Prøvde tilslutt smokker som var for større barn ( mam 6 +) tok den lett som bare det pga hun fekk betre tak på den som var større:) etter det hr hun tatt smokk som vare det 🙂

 19. Det er en smukk på apoteket som heter «trøst». Spør etter den. De ligger oftest bortgjemt i en skuff. Jeg kjenner et par babyer som bare godtar disse. Selv tar lillebror her mam-smukkene, men de har du jo prøvd

 20. Fant ut nå at den smokken heter avent soothie. Du sa jo du hadde prøvd avent, men er usikker på om det er denne. Vet ikke på om denne er å få kjøpt i norge heller, men går jo an å søke det opp og se hva andre sier om den smokken=)
  De har den på ebay iallefall!

 21. Da Martine var nyfødt ville hun ikke ha smokk. Jeg var litt «fæl», og ga henne smokken, før jeg dro glidelåsen opp på genseren og la den litt over smokken slik at hun ikke kunne spytte den ut. Etterhvert godtok hun at den var der, og ville ha den selv 🙂 Brukte mam smokkene, med flat side.

 22. Hvis du googler soothie smokk så kommer de opp, de ei over her nevnte 🙂 ikke veldig fine å se på, men kanskje de funker for gutten din 🙂 vet de blir brukt på nyfødtintensiven på premature barn.

 23. Du skulle prøvd den med anatomisk tupp vettu, send meg en mail med adressen din så kan jeg sende min til deg? Linnea har byttet ut aaaalt med totten hun nå. Fktisk til min store glede! så godt at hun koser og trøyer seg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge