Lillebror har blitt 9 måneder

God dag dere ! 
For to dager siden hadde Lillebror ni måneders bursdag. Han begynner å bli stor. Men han er fortsatt liten for alderen. Idag var jeg på helsestasjonen med begge barna. Vesla skulle på fireårskontroll, og der gikk det strålende med alt. Noe som er veldig godt for mamma’n å høre. Ikke det at jeg var i tvil, for hun er en fireåring med fullt tempo og et snakkeverktøy som virker mer enn bra. 
Jeg fikk helsesøster til å veie han minste krabaten vår, og vi har hele veien hatt problemer med det å få i han mat. Ikke liker han morsmelkerstatning , og ikke har han tid til å bli ammet på dagtid. Ikke vil han spise noe særlig heller. I tillegg hadde han et utgangspunkt med lav vekt, siden han ble født nesten en måned for tidlig. 
Så kom gulsoten som gjorde vondt verre. Da gikk han enda mer ned i vekt, og måtte få mat via sonde. Så utgangspunktet ble enda verre. Deretter ble det bra, og så har det gått i bølgedaler , men vi har ofte måtte kjempe for å få i han mat. Så idag etter veiingen hos helsesøster, ble det vist at han hadde lagt på seg lite.. igjen. Litt frustrerende for en mor, men en får bare fortsette med å mate, mate og mate. Gi han det han virkelig liker, mate han ofte kanskje. Siden han er så småspist som han er. En ting som har vært en utfordring er at han siden august har fått så mange tenner. Nå har jeg kommet helt ut av tellingen, han har enten 8 eller 9 tenner. Og det er nok en ny en på vei. Det er klart matlysten ikke er på stell når tenner kommer på rekke og rad. 
Men ellers er han så rask og frisk atte. Han ser frisk ut, følger nøye med, og er virkelig en gutt som er nysgjerrig og som utvikler seg fint. Han er kjempe aktiv. Jeg føler han er mye mer aktiv enn Vesla, noe jeg har nevnt før. En liten tøysebukk som jeg må følge med på hele tiden. 
Han er veldig alvorlig til tider, spesielt når vi er på besøk eller har besøk. Da er det veldig vanskelig å få et smil ut av han, men ellers er det veldig lett å få han til å smile eller le. Han er veldig opptatt av nærhet, noe han har vært siden han ble født. Han er helt omvendt av Vesla der også. Jeg husker Vesla dyttet oss vekk, og ville ikke ha noe særlig kos. Men han kan finne på å legge hodet sitt inntil brystet vårt og kose masse. 
Det er så gøy å se, for alle sier at man pleier å få en av hver. Altså at ingen av barna vil være like. Det stemmer på en prikk her i huset ihvertfall. Lillebror og Vesla er helt totalt ulike på alt, hvis jeg sammenligner de når Vesla var på hans alder. Det er jo det som er så fint også da, at man kan få en av hver. 
En bra ting er at vi endelig har kuttet ned på ammingen og oppvåkning på nettene. Siden vår lille tøysekopp ikke bruker smokk, har jo jeg fungert fint som smokk for han. Det har ført til at det har blitt lite søvn på meg, veldig lite til tider. Så nå sa kroppen min bare stopp, og vi har jobbet endel med det. Og det har hjulpet masse, masse. Jeg sover mye mer enn tidligere ,og ting begynner å bli veldig på stell her. Endelig ! Smokken har jeg vel nesten gitt opp. Hehe. Han bruker de gjerne som en biteleke, men å sutte på smokken er jo bare ufyselig for han.

Vår lille gode, Lillebror. Vesla elsker å stelle og dulle med han. Ofte kan det bli altfor mye, men likevel synes jeg hun er kjempe flink med han. Det er så herlig å se på søskenkjærlighet.

5 Comments:

  1. Så søt:-) hvor mye veide han? Har en datter som er en mnd eldre, som også har lav vekt. Men hun er født fortidlig og vært lita hele tiden tiltross for at hun er storspist:-)

  2. Jenta mi slutta med smokk når ho var 3 mnd. gammel, og bruker den berre som «biteleke» slik som gutten din :p Så det har nok blitt litt ekstra amming av den grunn her òg. Men ikkje ei eineste tann, og ho blei 9 mnd. i går. Så det er jammen forskjell altså! Ho er veldig glad i graut, men middag slit eg med å få i henne. Kva «alternativt» har du servert som middag til din? Ikkje alltid like lett å vere kreativ når man skal passe på med saltet, kumelk osv.

  3. Så søt og fin gutt! Noen er småspist og noen er store. Jeg har en gutt på 8 mnd og han har ikke fått en eneste tann enda. Så er litt morsomt så forskjellig små barn kan være. Han har god matlyst, men har en eldre sønn og han var småspist som din lille gutt. Så vet akkurat så frustrerende det er med liten vektøking, jeg gikk veldig ofte å veide han det første året. Men er de aktiv og utvikler seg som de skal, er det ikke noen fare på ferde 😉
    Det som er styr her for tiden er soverutinene… Huff, han sover så godt på dagtid ute i vognen. Men i sin egen seng våkner han titt og ofte fortiden…
    Alltid noe å bryne seg på 😀

  4. Så utrolig vakre barn du har 🙂

  5. Så utrolig vakre barn du har 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge