Lillebror er fire måneder idag

Gratulerer med fire måneders
 dagen , Lillebror. 
Idag er Lillebror akkurat fire måneder. Lille, herlige Lillebror. 
En liten mann som krever mye, men som også er utrolig snill og blid. Han smiler veldig mye, og han har begynt å le endel. Noe som er en fryd å høre på. Babylatter er noe for seg selv, og er omtrent som balsam for min sjel. Helt herlig å høre på, når han ler en trillende søt, liten latter. 
Siden jeg skriver at han er krevende, er fordi han har fortsatt et stort suttebehov. Det gjør det problematisk om nettene, når han faktisk vil ligge å sove med puppen min i munnen. Da blir det ikke så mye søvn på meg. Vi prøver nye løsninger hver dag, og her en kveld tok han en helt vanlig mam smokk i 10 – 15 minutter uten noe tull. Det var helt fantastisk. Etter den gangen har jeg vært mye mer aktiv med smokken igjen, men idag føler jeg at vi er tilbake til første nivå. Så det går opp og ned med den smokken. Jeg trodde egentlig suttebehovet skulle avta, men det har det iallefall ikke gjort her. Han sutter mye på hendene, leter og leter, men finner ikke noe spennende å suge på der. Dessverre ! 
Vesla synes det er veldig stas å ha en Lillebror. Hun er kjempe snill med han, og er veldig ansvarsfull og omsorgsfull. Hvis hun blir sjalu lar hun det heldigvis ikke gå utover han, men kan være mer høylytt enn ellers. 
Disse fire månedene med Lillebror i livet har vært fantastisk, men man kan ikke stikke under en stol at det også har vært veldig slitsomt. Det har vært en kjempe stor omveltning å gå fra en til to, og jeg tror det ligger mye i det om at en er som ingen og to er som ti. Likevel føler jeg meg heldig og veldig tilfreds med å ha både Lillebror og Vesla i livet mitt, og det gir meg en god følelse. 
Lillebror har akkurat begynt med å bli introdusert til litt grøt. Vi ble anbefalt av helsesøster å begynne nå, siden han har det sutte og matbehovet. Kanskje det gjør at han sover litt tyngre på nettene, og ikke våkner så ofte og leter etter pupp. Vi får håpe. 
Grøten har Lillebror sansen for, og det er til en stor lettelse for mor og far. Jeg hadde aldri trodd at han skulle like det, i og med at alt han har fått i munnen utenom pupp alltid har gått i retur ( som f.eks tåteflaske og smokk). Så nå lærer Lillebror å spise, før han skal begynne med en full porsjon med grøt til kveldsmat. 
Lillebror er fortsatt under gjennomsnittet i størrelse, men vokser i sin egen kurve. Han legger godt på seg, og får helt sikkert massevis av melk. Det er godt for mamma’n å vite. Jeg er glad for at han vokser seg stor og sterk, og for meg gjør det ingenting at han er litt mindre enn andre på hans alder. Han har jo trossalt vært en måned mindre i magen enn det han i utgangspunktet skulle. 
At han er litt «mindre» gjør ingenting for meg ihvertfall, for da har jeg baby litt lenger. Hihi!
I juli satser vi på at det skjer minst mulig, for denne måneden har det skjedd noe hver uke og hver helg. Det har faktisk tatt veldig på både kropp og sjel. Dessuten gjør det slik at tiden går mye fortere enn ellers. Derfor skal jeg satse på å stoppe tiden litt igjen i juli, slik at ikke barna vokser ifra meg. 

9 Comments:

 1. Lille bror og vesla er så utolg søte!
  Har du prøvd smukken som er formet som en kule? De er ser litt gameldagse ut og ikke kjempe lett og få tak i.. Det er de eneste jenta vår vil ta.
  Kan hvor tung og lang er han?
  Jenta mi er f.12 uker før termin og er nå over 4 mnd korr. (7 ukorr.)Hun er langt under gjenomsnittet men følger sin egen kurve 🙂
  God helg.

  • Akkurat nå vet jeg ikke lengden hans, men veide han igår. Da veide han akkurat 6 kilo 🙂 Takk for fine ord om barna mine. Det varmer alltid 🙂 Hvor stor er jenta di ? Og når er hun født ? 🙂

   Ja, du tenker på trøstsmokken ? Selvfølgelig har jeg prøvd den, som alle andre! Hehe 🙂 Puuuh.. Men tusen takk for at du gir meg tips og råd. Kan jo alltids hende det dukker opp et tips eller råd som jeg burde prøve 🙂

   God helg til deg også!

 2. Så bra han tar grøt,håper dere får sove i natt.

  En liten gutt her som er stor fornøyd etter besøket.

  Når han la seg sa han:mamma kan Sarah sove her snart
  Ha ha trodde det var litt tidlig å begynne med det:)

  Sa at i morgen drar du på ferie til besta og det blir gøy,og Sarah være med sa han.
  Fått ho på hjernen han:)

  Klem naboen

  • Åååå! Så koselig! Tror han storkoste seg her. Han sa ihvertfall det. Spiste en brødskive med leverpostei. Så på barnetv og var fin og rein. Sarah ville også at Thord skulle sove hos henne. Hihi! De lekte kjempe fint sammen. Inntill S begynte å bli overtrøtt da.. Da var det bare å sende Thord hjem. Hehe.. 🙂 Han er herlig du <3

  • Hobbyvimsa….vet ikke hvor gammel sønnen din er,men mine barn begynte og å mase om overnatting i tre års alderen,og det var noe av det gøyeste di visste,,det og ha overnattingsgjester.)
   Min sønn på 21 liker fortsatt å ha overnattingsbesøk,men det er en annen sak)))
   Bjørg.

 3. Utrolig å fort tida går hehe))))
  Mine skatter er alt fylt ett og to år))) (det er bare meg som ikke merker jeg blir eldre hihi)
  Du er heldig du som koser deg så hjemme med dine søte små.Bare nyt det så godt du kan ,,med eller uten skriketokter,men vet jo at det er forferdelig mens det holder på.Bare godta at han ikke tar sutten.Ikke alle barn er like,og takk og lov for det.Du har jo gjort alt du kan for at han vil ta den til ingen nytte))) synes du har vært flink jeg.
  At Isak er liten gjør jo ingenting))))som du skriver så har du en baby litt lengre)))Lille Vilde er bitteliten enda hun…bruker fra 65 til 75 i klær,men hun følger skjemaet,og det er jo viktigst.Det er så moro å se henne krype rundt og bable helt vilt.og Kristian begynner å snakke)))er noen nye ord hver gang vi treffer han)))Så at dere er kjempeheldige som har hverandre det kan jeg skrive under på selv om jeg «bare»er ei stolt bestemor))
  Kos dæ ,og igjen nyt)))
  Bjørg.

  • Ja, tiden går altfor fort Bjørg. Det vet vel også du alt om tenker jeg. Hehe, eneste er vel at du ikke merker at du blir eldre ja.
   Jeg føler meg veldig heldig om dagen, og det er så godt å nyte den tiden her. Har hørt altfor mange ganger at tiden går for fort, og at folk savnr småbarnstiden.

   Ja, jeg får vel godta snart at han ikke tar smokk. Men ikke enda. Hehe! Jeg er sta, og det er tydeligvis Lillebror også.

   Ja, Vilde må jo være bitteliten når hun bruker så smått enda. Men er ikke det koselig at hun er baby lenger enn andre ? Du er også kjempe heldig som har så fine barnebarn, Bjørg. Og jeg er sikker på at det er helt fantastisk å ha barnebarn, for da slipper man jo den oppdragelsesbiten. Dere kan jo bare skjemme bort og kose dere.

   Nyt tiden med dine små også.

 4. Hipp hurra for lillebror!!
  Ja, overgangen fra en til to var verre for meg en fra 0 til 1… 🙂
  Men nå kan jeg ikke tenke meg en dag uten!!
  Lillebroren vår ligger på sykehuset med virusinfeksjon og har ligget der siden mandag… 🙁
  Og hjemme er det skikkelig tomt.. Jeg har samma smitte og har hatt forbud på sykehuset et par dager, men i dag får jeg igjen komme nedover å besøke han! Jippi, jeg gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge