KJÆRE BARN

Kjære barn. 

Jeg vil at du skal vite noe. Du er uskyldig, og din største utfordring er om du har hull i sokken eller hvor mange hekto godteri du får neste lørdag. Du lurer på hvorfor hester spiser høy eller hvorfor blomster trenger vann. Du undrer deg over hvorfor mamma er høyere enn deg, og hvorfor jeg kan kjøre bil og ikke du. I mine øyne lever du et bekymringsfritt deilig barneliv, akkurat slik et barneliv skal være. Et barn er du, og et barn skal du få lov å være så lenge det passer deg. Voksenlivet kommer tidsnok. 

Jeg vil at du skal vite at livet ikke alltid er en dans på roser. Jeg vil at du skal vite at det vil by på noen utfordringer noen ganger, men jeg vil også at du skal vite at det ikke finnes noe som er svart eller hvitt, og at det ikke finnes noen fasitsvar. Hele livet er i nyanser, og det finnes nemlig ikke noen klare svar eller tydelige farger. Dessuten kan det være rett for deg å være grårosa, mens for meg kan det være sorthvit. Hele livet er slik, altså i mine øyne fulle av nyanser. 

Jeg vil at du skal vite at du ikke trenger å forhaste deg med noe som helst. Ikke skynd deg med å bli voksen. Jeg vil at du skal leke fra deg, ha et barnslig sinn, og fortsette med å ha dette hullet i sokken som din største utfordring i hverdagen. Det er slik det skal være for deg. 


Jeg vil at du også forstår hvor verdifull du er. På alle måter. Du er verdifull fordi du lærer så mye bort til de rundt deg. Jeg vil at du skal vite at ditt barnesinn lærer meg som voksen mye fint. Jeg har godt av å stoppe tiden noen ganger. Jeg har godt av å bli påmint å se gleden i hver minste ting og leve i nuet. Jeg har godt av å bli påmint hva ekte , betingelsesløs kjærlighet er. 

Kjære barn, jeg vil bare fortelle deg at livet er fullt av nyanser, men at du ikke skal bekymre deg. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge