JUL UTEN STRESS

 Hei dere! 

Litt av julehuset er på plass, og jeg er sent ute i forhold til det jeg alltid var før. Da kunne jeg være så gal å slenge opp julepynt allerede tidlig i november. Det holder med første søndag i advent. Jeg har funnet ut at det å senke kravene man har til en selv hjemme, har hjulpet meg mye det siste året. Jeg er perfeksjonistisk på enkelte områder, så det å stå på kjøkkenet og lage syv sorter, konfekt og mye annet har blitt nedprioritert. All ære til de som har mulighet og lyst til det, men jeg synes ikke det er verdt å slite meg ut med det, når det ender opp med at halvparten også går i søpla. Så her i huset har vi prioritert å gjøre det enklest mulig. Det gir mer glede til oss voksne og barna. Vi blir glade og mindre stresset. Med høye krav til en selv, vil det alltid dukke opp skuffelser, og hvor sunt er det å skuffe seg selv da ? Det hele handler jo selvfølgelig også om prioriteringer. Jeg prioriterer karriere og glade barn fremfor å slite meg ut med å få alt perfekt til jul. Perfekt blir det uansett, uten syv sorter, kjas og mas.

IMG_4915

Vi har allerede rukket å bake pepperkaker da, og til helgen blir det litt baking av andre ting. Barna elsker det, og jeg synes det er gøy, så lenge jeg ikke tar helt av.

Nå er også litt av julehuset på plass. Vi har pyntet med julestjerner, litt nisser og lysestaker. Vi har en ganske så hvit jul, med innslag av litt rødt. I tillegg har vi sjarmerende dorullnisser og skjeve «juletrær» laget i barnehage og på skolen. De skal få lov å få sin plass i huset. Barna blir jo så stolte over at det står fremme, og jeg synes det er skikkelig søtt. Det er uperfekt perfekt.

Jeg er klar for jul, og gleder meg til å se stjerner i øynene på barna når julenissen kommer inn på julaften med gaver til dem. Det beste med julen er å glede barna, og å glede andre mennesker. Det er det jeg elsker aller mest!

Ha en strålende førjulstid UTEN stress. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge