JEG BLE BESATT AV VEKTA

Idag kom jeg til å tenke på en ting, det er faktisk 8-9 måneder siden jeg veide meg. Er det en bra eller dårlig ting? Jeg hadde en badevekt, og den ble brukt hyppig. Etter jeg flyttet valgte jeg å ikke gå til innkjøp av en ny en. For meg har det faktisk vært noe av det smarteste jeg har gjort, nemlig å ikke gå til innkjøp av noen ny badevekt. 

Her er den nakne sannheten. Jeg begynte å veie meg ofte. Noen ganger hver eneste dag og noen ganger to ganger daglig. Tror dere at det er sunt ? Nei, det gjør ikke annet enn at det kan være en start på noe sykelig. Ja, jeg har tatt bevisste valg med å gjøre det beste ut av den kroppen jeg har. Jeg har gått ned i vekt, blitt mer aktiv og jeg er veldig bevisst på hva jeg putter i meg. Jeg hadde et mål om å gå ned et visst antall med kilo, og det klarte jeg. Men etterhvert så blir man bitt av basillen og ønsker å gå enda mer ned i vekt. Tilslutt utvikles det kanskje til å bli en konkurranse med deg selv, noe det gjorde for meg. Jeg har absolutt ikke hatt noen form for spiseforstyrrelse , men jeg klarte å bryte ned psyken min ved å bli besatt av badevekta. Pekte ikke pilen nedover, var hele dagen min ødelagt. Da var det bare å gjøre tiltak for å få den til å peke nedover. Tiltak som ikke nytter i lengden. Badevekta ble en fiende, men jeg måtte helt nødt til å veie meg hele tiden. Jeg måtte vite hvordan jeg lå an, og om kiloene falt av. Eva konkurrerte mot en teit Eva rett og slett. Det gjorde alt annet enn å bygge meg opp som en tilfreds person, og isteden ble jeg mer opphengt i dette og mer misfornøyd. Det er ingen god følelse. 


Jeg har tatt et valg og det er å ikke kjøpe meg en ny badevekt. Iallefall skal det tenkes nøye om før jeg går til innkjøp av en ny. Ikke fordi jeg ønsker å legge på meg fritt og ikke vite den nakne sannheten om meg selv. Men fordi jeg må lære meg å elske meg som den jeg er, og da den sunne Eva som jeg er. Jeg kjenner heller etter på kroppen. Føles den bra, Eva ? Føler jeg meg sunn? Føler jeg meg lett til sinns ? Føler jeg meg vakker ? Hvis alt dette er greit, da er alt greit. Da er det vel samme hvor mye jeg veier ? 

Et annet tips er å kjenne etter på klær. Er buksen strammere ? Da bør jeg kanskje bevege meg mer. 

Tiltross for et hjem uten badevekt er jeg absolutt bevisst på hva jeg putter i meg og hvor mye. Det handler om sin egen velvære. Det er viktig for meg å føle meg bra, og det tror jeg det også det er for alle. Føler du deg ikke bra, bør du absolutt gjøre noe med det. Som for eksempel jeg, som valgte å kaste badevekta. 

En gang i blant tar jeg meg en 9 dagers kickstart program ( C9) som jeg synes hjelper meg til å finne tilbake til den gode følelsen , og ikke minst vedlikeholder tankegangen min om et sunt mindset til kropp og mat. Det er helt sant!

Det viktige er at du gjør tiltak som føles rett for deg. Livet er uansett for kort til å være misfornøyd med seg selv. Jeg er så mye mer glad og fornøyd når jeg også jobber med å være fornøyd med meg selv. Jeg er meg, med ekstra fett her og der og former. Og det er jeg forøvrig stolt av også! 

Vær stolt av deg selv du også! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge