JANTE KAN TA SEG EN BOLLE

janteloven

Har du hørt om denne loven før kanskje ? Ja, den velkjente janteloven som så mange misliker, men som de likevel i underbevisstheten følger. Har du lagt merke til en ting ? Hvis et menneske skiller seg ut ved for eksempel at vedkommende har endel penger, kjører fin bil, kjøper seg fine dresser, at vedkommende ofte blir kalt for klyse  eller pappagutt da ? Er det ikke rart ? Jo , vedkommende blir kalt for en klyse fordi han velger å bruke pengene sine på en fin bil, fordi han har råd til det, og en fin dress fordi han har råd til det og har lyst. Så hvorfor skal han da ikke få lov til det da ? Nei, du får ofte ikke lov til det her i Norge, ikke av politiet, men av folk som mener at » du ikke skal tro du er mer enn oss» eller «du skal ikke tro du er noe». Når du skiller deg ut ved at du gjør det bra karrieremessig, økonomisk eller på andre områder blir du ofte en snakkis hos andre. Folk begynner å baksnakke og nedsnakke, og danne seg negative meninger om den personer som faktisk gjør det bra. Tiltross for at denne personen aldri har gjort en flue fortred.

Jeg aner ikke hvor mange ganger vi har hørt jenter baksnakke andre pene jenter, som får mye oppmerksomhet av guttene fordi » hun tror hun er noe». Det hele bunner og grunner i en ting; sjalusi.Uansett hvor langt det sitter inne, og hvor lite man vil innrømme det, så er det faktisk kun sjalusi det handler om. Vi som er bloggere opplever støtt og stadig noen kommentarer med en nedlatende tone, spesielt hvis vi blogger om noe vi er stolt av, eller som gangner oss. Ganske raskt dukker det opp en anonym kommentar som bunner og grunner i jantelovens «du skal ikke tro du er noe» eller «du skal ikke tro du kan lære oss noe». Bare les i kommentarfeltet til Fotballfruen da. Utrolig hvor mye hun skal finne seg i. Ingen har noenting å ta henne på, derfor hetser de henne for små ting, leter etter feil og prøver å trykke henne langt ned i søla. Så hvorfor det ? Jo, sjalusi! Folk er så misunnelige på henne og hennes liv at de nesten ikke vet hva de skal gjøre. De vil ikke innrømme det, og nedsnakker så godt de kan for å prøve å ødelegge henne psykisk, og for å prøve å gjøre livet hennes miserabelt. For det er tydeligvis vanskelig å unne henne alt det gode hun har, og at hun gjør det så bra i livet.

Jeg kjenner jeg blir ordentlig kvalm av denne janteloven. Og uansett hvor lite man vil innrømme det , så ligger den godt plassert i manges bakhode. Janteloven er roten til alt vondt. Den er roten til diskusjoner, den er roten til krangler, og den ødelegger selvtillit. Folk som liker å nedsnakke andre, de har dessverre en veldig dårlig selvtillit. Mest sannsynlig har de et trist liv og mest sannsynlig har de blitt ødelagt av janteloven selv.  Hvor ble det av å unne andre godt ? Ønske andre hell og lykke, og håpe at livet deres går bra ? Og hvis livet deres er fantastisk, hvorfor ikke smile og være glad på deres vegne, enn å baksnakke, snakke stygt om;  «nei, jeg bare liker han ikke, fordi…eee…fordi han er en pappagutt».

Jeg kjenner jo selv at den ligger latent inni meg. Når det kommer en stemme som prøver å trykke meg ned ( i hodet mitt), så er det jante som dessverre våkner litt til liv. Men jeg er såpass bevisst dette, at jeg prøver så godt jeg kan å stappe en bolle i munnen til jante. Det har jeg blitt flinkere og flinkere til, og det er så sinnsykt deilig!

Divamamma’s lov: 

Du skal tro du er noe, for du er er virkelig det ! Du er unik, du er deg selv, og det finnes ingen som er som deg.

Du skal være stolt av deg selv, glad i deg selv, og det gjør ingenting om du viser det til omverdenen.

Vær flinkere til å skryte av deg selv, for du er flink uansett hva folk sier.

Du er klok, og du har mye du kan lære andre. Mer enn du tror.

Du duger ikke bare til noe, du duger til ALT. Du klarer alt du vil klare. 

Du har mange rundt deg som bryr seg om deg. Du er heldig!

Har du noe du er stolt av ? Vis det frem, og vis det med stolthet. 

Vær et positivt menneske, for da vil det positive gro. Det garanterer jeg deg. 

Hold deg unna negative mennesker. De tapper deg for energi. 

Møter du jantelovens venner på vei, så la det de sier eller gjør prelle av deg.

Og en siste ting: » vær mot andre, slik du vil at andre skal være mot deg». 

Det er virkelig trist å se hvordan andre mennesker skal prøve å ødelegge for andre ved å si ting eller gjøre ting, fordi de er misunnelige. De burde prøve å bruke energien sin til å gjøre noe godt for seg selv og andre. Da vil livet bli mye bedre.

Før jeg avslutter, må dere se på dette bildet her. Det er så utrolig sant.

success

Jeg er stolt av meg selv. Stolt av hva jeg har klart å utrette både her hjemme, for meg selv og karrieremessig. Jeg har verdens flotteste barn, en kjekk mann, og jeg er mer fornøyd med meg selv nå enn jeg har vært. Jeg kjenner selvtilliten har begynt å komme tilbake, noe som var målet mitt for 2014. Nemlig det å bli en sterkere person ( som jeg har vært før), få mer selvitillit, få troen på meg selv igjen og ikke minst tenke at jeg faktisk er bra nok. Det er jeg nemlig, og det er du også!

IMG_4625

Jeg er møkklei folk som ikke takler at andre har det bra. Folk som nedsnakker mennesker uten grunn eller som prøver å ødelegge for andre fordi de er misunnelige. Alle inkludert meg selv bør være flinkere til å gi komplimenter, skryte av andre som gjør det bra eller som har det bra i livet, unne andre godt og være flinkere til å fremsnakke.

Er dere ikke enige i det ? Så la oss alle sammen be Jante ta seg en bolle…

Lik gjerne dette innlegget hvis du er enig 🙂

5 Comments:

 1. Hipp hurra – jeg er så enig 😀 Vær stolt av deg selv. Det har du ALL grunn til å være 🙂

 2. Amen, sistah! 🙂 Utrolig hva folk får seg til å irritere seg over når det kommer til andre. Ikke blir man i bedre humør heller av å rakke ned på andre. Du har all grunn til å klappe deg på skulderen 🙂

 3. Christin Larsen Espnes

  Du fantastiske skapning!!!

 4. Hipp hurra for et fantastisk flott innlegg 😀 De der budene skal jeg faktisk klippe ut, lime inn i word, og printe ut!!! Det er mine daglige bud 😉 Takk <3 (håper det er i orden).

  Flotte og gode råd! Som er så viktige! Når jeg så på det bildet fant jeg ut at jeg skal starte å skrive dagbok igjen! takknemlighetsdagbok.

  Takk for positiv inspirasjon 😀

  You go girl !

 5. Kunne ikke vært mer enig! Ser stadig mennesker rundt meg som blir bitter når andre gjør det bra. Synd for dere psyke. Ikke ett sunnhetstegn i alle fall 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge