Igangsetting av fødsel igjen

God kveld dere ! 

Idag har jeg vært på kontroll hos en fantastisk hyggelig overlege. Hun var så forståelsesfull og dyktig. Hadde utrolig mye kunnskap og tok meg for et menneske og ikke en maskin. Jeg går ofte til ultralyd og kontroll nå på slutten, i og med at dette er et komplisert svangerskap. 
Så etter å observert babyen godt idag, så fikk jeg ihvertfall vite at han fortsatt hadde det veldig bra i magen. Gjennomstrømningen i navlestrengen så fin ut, hjertelyden hørtes bra ut, fostervannsmengden var normal og alt så veldig bra ut. Legen syntes kanskje han var litt liten, men ikke urovekkende liten. Jeg likte ikke helt det, men hun prøvde å berolige meg så godt hun kunne. 
Hun sa også til meg at hun ville at jeg skulle bli satt i gang i uke 38, og at det egentlig ikke er nødvendig at jeg går noe lenger enn det pga. min diagnose. Svangerskapet har også vært veldig tungt, med veldig mange plager hele veien, så at jeg skulle «lide» meg gjennom mer var unødvendig mente hun. Babyen er ferdig utviklet og moden i uke 38, så dette skulle gå veldig greit. 
Jeg ble egentlig helt satt ut av hva hun sa, og ble også ganske skjelven. Hallo, han kommer innen to uker. Jeg skal innlegges og settes igang, så selve innleggelsen skjer syvende mars. Det vil si før to uker er omme. Om han kommer syvende eller etter det vet jeg ikke, men det blir dere helt sikkert oppdatert om. Kanskje åttende ? De skal ihvertfall begynne med modningskur syvende, så får vi se hva som skjer. 
Jeg ble jo satt i gang med Vesla med modningskur, og gikk rett ut i fødsel samme dag. 
Tiden framover må jeg forberede meg selv mentalt, sove masse med god samvittighet ( for jeg sover altfor lite), hvile, kooooose masse med Vesla og gjøre alt av utstyr klart. 
DETTE ER STORT! 

Snart går vi fra tre til fire. 


25 Comments:

 1. Oy oy,for en spennende nyhet))),men det visste jeg he he.Det ligger jo i kortene siden sv.skapet er sånn som det er ))))Tenker du er i den syvende himmel nå der du gled/gruer deg)))
  Nå må du gjøre ALT du kan for å hvile deg og samle krefter til begivenheten)))men vet det er lettere sagt enn gjort.
  Nå får dere kose dere denne fredagskveld,og hva samtalen dreier seg som kan vi jo alle sammen gitte på hehe.

  Klem Bjørg.

 2. Tenker det blir godt for deg og kroppen at du slipper å gå over tida 🙂 Spennende og artig å kunne følge deg! Ha en god helg frøken 🙂

 3. Lykke til =)) Jeg ble satt i gang med nr tre en mnd før og kom samme dag som jeg ble satt i gang =)

 4. Så spennende to uker du har i vente:-) Masse lykke til med fødselen!

  Hanne

 5. Spennende altså:) to uker er ikke lenge 🙂
  Nyt ukene godt, og ja…sov så mye du kan. Det trenger du :))

 6. ^Å dette blir spennende:)

  Fin helg til dere:)

  Skravle over en kaffe til uka:)

  Klem Linda:)

 7. Eller kanskje sushi

  Jeg har spist der 4 ganger på en og en halv uke ha ha!!

  Dama bak disken smilte når jeg kom sist,og sa du vil vel ha nr 19c ha ha,nå tør jeg ikke inn igjen på en stund:)

  Klem på klem

 8. Oy så spennende, skjønner godt at du ble litt «tatt på senga»…så håper du føler deg klar når den 7 mars kommer 🙂
  Nyt de siste 2 ukene når dere bare er 3, kos dere å gjør akkurat de tingene dere vil 🙂

 9. Oooooooææææææ!!!!

 10. Så betryggende å få en dato å forholde seg til 🙂
  Nyt siste tiden!

  Lykke til! <3
  Klem 🙂

 11. Er så utrulig glad på dine vegne vennen !!! Kjempe flott <3<3<3<3<3

 12. spennende!!
  men så herlig da, å slippe å gå over tiden (noe som også er risikofylt)
  stor klem!

 13. Så spennende 🙂 Ikke lenge igjen det nei!

 14. Oj! Så spennende! Jge misunner deg så sykt mye!! Kan ikke begynne å prøve å bli gravid engang før jeg blir frisk (og jeg har vært syk i to år nå pga infeksjon i magen). SÅ gled deg så mye du kan over livets mirakler 🙂

  Ønsker deg og dine en god helg 🙂

 15. Så spennans!! Da nærmer det seg veldig 🙂

 16. Oi, oi! Dette er spennende. Vi gikk til og fra og fikk hele tiden beskjed om at neste gang måtte vi ta med fødebag da jenta vår hadde vekstretardasjon. Deilig å slippe det og heller ha en bestemt dato for igangsetting 🙂 Her endte det uansett med vannavgang uten rier, så etter 24 timer ble vi uansett lagt inn for igangsetting. Jeg var fit for fight og klar for å bli mamma da jeg troppet opp på sykehuset den dagen, men det viste seg å ta lang tid. Ifølge jordmor føder gjennomsnittet etter 3 modningstabletter, men etter tre dager og 5 tabletter var jeg fortsatt ikke i aktiv fødsel. Da mente jordmor at det tok for lang tid og jeg ble satt på drypp. Da regner de omtrent 1 time per cm før en er klar for å presse. Men hun jeg delte rom med fødte etter kun en modningstablett så det er virkelig individuelt. Tenkte jeg skulle dele erfaringen min slik at du vet litt hva du går til. Uansett hvilken vei det går, om det tar kort eller lang tid kommer han ut og du blir tobarnsmamma. Ingen ting er mer flott en det! :)) Prøv å slapp av så mye du kan nå fremover, og mange lykke til med igangsettingen :)) Tvi tvi 🙂

  • Å, tusen takk! Setter utrolig stor pris på erfaringer fra andre. Jeg har jo selv erfart igangsetting som jeg skrev i innlegget, og gikk ut i fødsel med en gang. Men er litt redd at det kan ta lenger tid denne gangen, i og med at jeg er kortere på vei. Forrige gang ble jeg jo igangsatt neste to uker over terminen. Nå blir det jo to uker før. Men jeg håper virkelig jeg responderer like bra på den modningskuren, og slipper å pine meg gjennom mange ganger. Husker det var utrolig smertefullt med engang den begynte å virke. Så er ikke så veldig klar for å ta den mange ganger. Men må man så må man. Alt for at det her skal gå bra selvfølgelig 🙂

 17. Så spennende!! Vet du om det er mer smertefullt å bli satt igang? Skal det med nestemann, og er redd for at det skal gjøre enda mer vondt, pga da er det ikke kroppen som selv er klar.. Håper det bare er noe jeg innbiller meg:)

 18. Hei. Håper for din egen del du kommer raskt i fødsel. Hva sier Vesla om at lillebror snart kommer da? Ser det er flere som lurer på Veslas fulle navn? Har hørt at igangsatt fødsel er mer vondere en vanlig fødsel.. masse lykke ønsker 😀 Klem fra fast leser på geilo. may-britt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge