Hvordan er det å reise med barn til syden ?

Det var ei som lurte på om jeg kunne skrive litt om hvordan det var å reise med barn til syden.

Vi reiste med Vesla som er fire år og Lillebror som er seks måneder. 

– God planlegging før man reiser


Det som er viktig når du vet du skal reise, er å planlegge godt. Å reise med barn er noe helt annet enn å reise uten barn. Jeg begynte å planlegge cirka tre uker før reisen, rett og slett for å vite om det var noe jeg måtte få tak i , kjøpe og låne. Så er det så dumt når man er på ferie, og finner ut at man har glemt noe som faktisk var viktig for at reisen skulle være enklere. Jeg lagde egen liste for hva jeg måtte gå til innkjøp av, og en egen pakkeliste for å vite at jeg hadde husket på alt. 

Lister er kjempe viktig, og et godt verktøy i planleggingen. 


– Vær positivt innstilt 


Ting blir ofte slik man forventer det skal bli. Går man inn med en dårlig eller negativ holdning og synes det i bunn og grunn er slitsomt og stressende å reise med barn, så vil turen i seg selv også bli slitsom. 

Jeg ser det er flere som synes det er slitsomt og tungvint å reise med en baby til Danmark for eksempel, og blir heller hjemme grunnet det. Det synes jeg er synd, for det må ikke nødvendigvis være slitsomt å reise med barn. Ha en innstilling på at det er veldig fint, og gjør det beste ut av de fleste situasjoner, så vil turen bli fin både for deg og barna. 

– Ikke forvent at du kan reise på mange utflukter


Reiser man med barn, spesielt baby så vil det ikke alltid være like lett eller praktisk å reise på utflukter. Vi reiste derfor til syden uten å ha forventninger om å kunne reise på slikt. Det vi ønsket var å slappe totalt av, og det fikk vi absolutt gjøre. Det hadde sikkert vært gøy å reist på en båttur eller noe slikt, men med Lillebror så ville det bli tungvint. Rett og slett for at han var avhengig av vognen sin, for å kunne sove. Og han sover egentlig ganske mye. Sånn sikkerhetsmessig føltes det ikke helt trygt heller. 

– Ikke gi barna noe sukkerholdig før og under flyreisen


Kanskje noen føler seg truffet ? Jeg forstår rett og slett ikke foreldre som gir barna masse godteri før og under flyreisen. På nesten alle flyreiser vi har hatt, har vi opplevd foreldre som gir barna sjokolade og store godteriposer. Etter en stund så skjer alltid det samme, og barna blir hyperaktive, høylytte og sure. Det skjer hver eneste gang! Foreldrene blir fortvilet, og prøver så godt de kan å dempe barna. Ofte da med å gi de mer godteri. 

Vi har hatt en enkel og streng regel på at det ikke skal gis noe som helst av godteri, kaker eller annet sukkerholdig før og under flyreiser. Og vi har heller aldri opplevd hyperaktive barn under en flyreise. Så en sammenheng må absolutt det ha, mener jeg. 

_____________________________________________________________________________

Så hvordan synes vi det var å reise med barn ? 


Vesla er i en perfekt «reisealder» nå, synes vi. Hun forstår alt vi sier, vi kan prate enkelt sammen, og hun har en stor glede av å oppleve nye ting. Hun spiser det samme som oss og hun bruker ikke bleie heller. Så fra tre til fire årsalderen synes vi er helt perfekt å reise med barn. Vi har reist til Skottland, Latvia og Thailand tidligere med Vesla, og begge turene har også vært veldig fine. Vi har aldri sett på barn som noe hinder for oss. Selvom vi har blitt foreldre, skal ikke det nødvendigvis bety at vi ikke kan reise før de blir voksne. Tvert imot. 

Med Lillebror som er seks måneder var det litt annerledes. Han har helt andre behov enn Vesla, og han er rett og slett en liten baby. Vi ser ganske enkelt forskjellen på Vesla og Lillebror, og vi gleder oss absolutt til at han blir eldre, og det da blir enda lettere å reise. Her måtte vi hele tiden tenke og planlegge godt. Vi kunne f.eks ikke reise en plass uten vogna, vi måtte ha med strandtelt hvis vi skulle på stranden osv. Heldigvis ammer jeg, så det forenklet veldig mye. Da slapp vi å tenke på vannkoker, tåteflaske og morsmelkerstatning. Men selvfølgelig, alt er hva en gjør det til, og hva man er vant til. 

En fin ting med alderen til Lillebror er at han fortsatt sover mye og stort sett bare ligger der. Det gjorde ting enkelt på en måte, for her trengte vi bare å holde øye med Vesla, mens Lillebror lå ved siden av oss i strandteltet. En biteleke, og noe annet spennende gjorde slik at også Lillebror ble underholdt. 

Hele reisen var perfekt, selvom det er noe mer styr når man har med seg en baby. Det var noe vi var forberedt på, og det gjorde derfor ingenting at det var slik. Vi kommer garantert til å reise mer når vi først får muligheten, og siden Vesla elsket å være på Mallorca er det mulig vi reiser tilbake dit en gang. 

Å reise til syden hele familien er absolutt verdt det. Jeg synes det er en viktig prioritet. Her får foreldrene ladet batteriene, barna får oppleve nye ting,  barna får glade , uthvilte foreldre, vi får kvalitetstid sammen og vi skaper flotte minner som vi kan ta med oss videre. 

Jeg ser ingen grunn til å bli hjemme, når man har fått barn. Det er kjempe fint å reise med barn. 

Jeg har tidligere skrevet et innlegg med tips om hva du bør ha med på en sydentur. Trykk her for å komme til innlegget. 

7 Comments:

 1. Datteren vår er bare 14 måneder gammel, men har tatt fly 8 ganger. 🙂 Hun er kjempeflink og vi elsker å reise på ferie med henne 🙂

  • Jøsses! 🙂 så bra ! Hvor har dere vært de åtte gangene ? Hører om altfor mange som synes det å få barn setter en stopper for all reising. Der er jeg ikke helt enig, og det er godt å høre det er flere av oss
   🙂

 2. Kjempeflott innlegg!! Er helt enig med deg at barn ikke er noe hinder for å reise!! 🙂

 3. Kjekke tips 😀

  Du…kan du legge ut bilde av deg med stellevesken? er den stor?
  Jeg har så innmari lyst på sånn, men jeg gidder ikke bruke så masse penger hvis den er for stor…!
  Jeg er nemlig veldig lav, så hvis den er veldig stor så vil det ikke se så bra ut :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge