HVA SKJER A ?

Den dumme klokkestillinga. Det er kun snakk om en time, men her i huset blir det like kaotisk hvert år. Barna våkner i hytt og pine, spesielt våkner de før fuglene begynner å fise. Den klokkestillinga går spesielt hardt utover lillemann , men vi kjenner det vi også. Vi er mye trøttere , men det har nok også noe med at barna står opp så tidlig.

Det tar alltid litt tid før vi kommer oss ordentlig inn i den fine rytmen vi hadde. Idag for eksempel, våknet jeg av en liten kar som lå og gråt i sengen. Det føltes ut som om jeg akkurat hadde sovnet når jeg tuslet tungt inn til han. Jeg prøvde å trøste han, men det var ikke til noen som helst nytte. Han hadde store tallerkenøyne, og nektet å legge seg igjen. Jeg prøvde å legge han opptil flere ganger igjen, men nei. Han er igrunn like sta som meg, hvis ikke staere. Så det endte med at jeg ga meg , trøtt, fæl og oppgitt. Jeg tittet på klokken, og den var 04.45. Åh, så mange firetall tenkte jeg. Forferdelig følelse! BLÆ!

IMG_3704

Lillebror var lys våken,og klar for en ny dag. Så det var bare å få helt i seg kaffe og starte dagen. Gjesp! Vi er en trøtt gjeng idag, for Lillebror passet på å vekke storesøster også. Til hennes store fortvilelse, siden hun er mye mer glad i å sove enn han.

Jeg skjønner ikke hvordan man kan klare å stå opp frivillig klokka 04.45, og i tillegg til det holde det gående hele dagen. Lillebror var i tillegg i barnehagen idag, så jeg ba de legge han på dagen. Han sover ikke hver dag lenger. Han hadde visst sovet i 45 minutter. Noe jeg synes er lite når man sovnet 20.00 dagen før, og stod opp så tidlig som han gjorde. Så vi forventet en sint og sliten gutt på ettermiddagen idag. Neida, han har holdt det gående, lekt, smilt , tøyset og vært like blid som ellers. Mannen og jeg har kikket på hverandre, og bare lurt på «hvor i alle dager er det han henter energien fra?» Hvorfor er han aldri trøtt ?

Har dere også barn dere føler aldri blir trøtte ? 

 

4 Comments:

  1. Uff, kjenner meg igjen ja. Eldste sover heldigvis lenge, men mini vil opp i 5-tiden hver dag. Så våkner nestemann og holder tempo frem til hun lukker øya om kvelden. Ikke rart hun sover 12 timer hver natt, kunne trengt det selv, blir jo sliten bare av å se på henne:p

  2. Æsj det hørtes kjent ut 🙁
    Nå er jeg riktignok så heldig at jeg ikke har sett så mange firetall, men poden som pleide og sove til 7.30 har nå begynt og stå opp alt fra 06-6.30 og da er det ikke sjangs til og få han til og sove igjen :p
    Han er sånn at han fint kan begynne og «svare» litt ekstra på ettermiddagen fordi han ikke har sovet nok, men energinivået er jo på topp. Jeg skjønner ikke at det går an :p

    • Haha! Nei, der kjenner vi oss igjen. De firetallene er heldigvis sjeldent vi ser, men det har vært noen ganger for mye de siste ukene nå. Men ja, 06.00 har blitt en vanlig tid å stå opp til , noe som jeg synes er en time for tidlig. Den timen har mye å si .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge