HAR DU TROEN PÅ DET ALTERNATIVE ?

Hei dere! 

Jeg er inne i en periode hvor jeg tar tak i ulike ting, når det gjelder meg og mitt. Blant annet handler det om å ikke stresse over små ting, ikke minst tillate meg å nyte hverdagen mye mer, og å ta pauser når jeg virkelig trenger det. Om jeg hadde klart, kunne jeg hatt «bånn gass» hele døgnet, men kroppen min tåler det dessverre ikke. Jeg er i en posisjon hvor jeg riktignok kan tillate meg akkurat det jeg ønsker, men jeg er ikke flink nok til å ta pauser og å jekke ned tempoet som jeg burde. Jeg liker trossalt å ha mange baller i luften. Så hva gjør man da ? Jeg har tenkt, tenkt, og hatt mange tanker om hvilke tiltak som burde settes i verk. Blant annet har jeg tenkt på yoga, noe jeg virkelig har hatt god effekt av tidligere. Det er fortsatt noe jeg skal begynne på igjen, da det også er fin trening for meg. Jeg elsker yoga. Likevel, kan jeg ikke ta på meg for mye akkurat nå, så jeg har rett og slett prioritert en terapeut som driver med mindfulness og kognitiv terapi.

Hun hjelper med å sortere tanker, følelser og å mestre stress på en mye bedre måte. I tillegg øver vi på mindfulnessøvelser, jeg får massasje , og vi innøver pusteteknikker som skal bli en del av min hverdag. Det er faktisk et ordentlig spennende felt, og jeg forstår ikke hvorfor jeg ikke har fått ut fingeren tidligere. Det er virkelig behagelig å være hos henne, og som hun også sier, så responderer kroppen min veldig bra på behandlingen.

Jeg synes det alternative er veldig spennende, og jeg har virkelig troen på dette. Hjernen og sinnet har stor makt over kroppen, og hvis det ikke er en god forbindelse mellom disse tingene, så vil det skape en slags ubalanse. Balanse er viktig hvor enn man snur seg, og hvor enn man er i livet. Og det er nettopp det jeg jobber med nå.

Jeg tror at man ikke nødvendigvis trenger å være syk eller å ha store problemer, for å ha godt av dette. Vi lever trossalt i 2015, og livene våre er mer hektiske enn noen gang. Hva med å lære deg å ta noen grep for å stoppe opp litt, stresse mindre og å gjøre kroppen din godt ? Hva med å jobbe med det å føle at man er i harmoni ? Jeg har et bra liv, men jeg vet at det er enkelte ting jeg må jobbe med som foregår i hodet mitt, og det er derfor det er så godt å ha noen å gå til, som kan hjelpe meg med dette.

Pauser i hverdagen er viktig. Du skal trossalt leve med kroppen din og sinnet ditt for resten av livet, og jeg har blitt mye flinkere til å «stoppe opp» når det trengs.

IMG_0773

IMG_0861

Det fantastiske er at forskning støtter mindfulness , og effekten av dette. Ta gjerne en titt på HER, for å lese litt mer om det.

Har du troen på det alternative ? Har du kjennskap til mindfulness ? 

10 Comments:

 1. Har god kjennskap til både mindfulness og kognitiv terapi. Bruker teknikkene hver dag fordi jeg må være uhyre forsiktig med alle typer belastninger på kropp og sinn. Veldig nyttig!

  • Ja, så godt å høre. Jeg har virkelig troen på dette, og skulle gjort det her for lengst. Har du gått på kurs, Louise ?

   • Jepp! 3 kurs i kognitiv terapi (tar jaggu tid å lære å sette grenser for seg selv), og et kurs i mindfulness. Fikk dette under rehab-opphold på Idrettens helsesenter via NAV. Beste kunnskapen jeg har lært i mitt liv?

    • Wow, så spennende 🙂 Ja, det er nettopp det jeg erfarer nå. Det med at det ikke er lett å sette grenser for seg selv. Er jo så mye man ønsker å være med på, men når man ikke har en frisk kropp, må man etterhvert innse at det ikke går i lengden 🙂

     • Nettopp! Jeg måtte liksom «lære» å være syk. Jeg syns kognitiv terapi er super spennene og slang meg på det jeg kunne. Alt var i grupper, og det var lærerikt. Jeg ser ikke på disse to tingene som så veldig alternativt egentlig. Det er bare en måte å mestre stress på og å lære seg å være tilstede i nuet.

     • Ja, du sier noe. Jeg ser på det som en tilleggsbehandling når det kommer til sykdommen og helse, som er noe utenom det helsevesenet tilbyr. Derfor anser jeg det nok som alternativt.

 2. Beklager. Dette har jeg dessverre ingen tro på. Tror ikke på noen alternative behandlinger.Har sett alt for mange som har prøvd med negativ resultater og skuffelsene som følger med etter besøk hos såkalte healere til akupunktur og annet.
  Men selvfølgelig Lykke til og håper virkelig det hjelper på deg….for all del,men jeg er nok den største skeptisker her.

  Klem Bjørg.

 3. Har vært borti både kognitiv terapi og mindfulness! Utrolig interessant! Jeg har virkelig troen på at det er noe flere kan ha utbytte av:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge