Graviditeten – Uke 35

God dag ! 

Idag er jeg akkurat 35 + 1, og det er nå kun 5 uker til terminen. Fra og med om to uker gir jeg Lillebror tillatelse til å komme. Så får vi bare vente og håpe på at vi slipper å vente så altfor lenge. 
Jeg får mange kommentarer om at jeg ikke har så stor mage, men for meg er det stort nok. Alle damer bærer barna forskjellig, og utfra målene så har jeg et like stort barn som «alle» andre har. Så kanskje jeg bærer barnet mer inni meg ?
 Stor eller liten mage, det er fortsatt en like stor belastning for kroppen å gå gravid. 
Jeg har også hatt et svært tungt svangerskap, og det har vært noe helt annet enn å gå med Vesla. Jeg husker at jeg sov dårlig når jeg gikk gravid med Vesla også, og at jeg var mye kvalm, men ellers så var alt perfekt. Denne gangen sliter jeg endel med min kroniske lidelse som ikke klarer å legge seg helt til å sove, nå som jeg går gravid. Det har vært en liten periode av svangerskapet hvor det ble ansett som ganske alvorlig, og etter det fikk jeg total jobbforbud. Etter den perioden har jeg hatt små oppturer og nedturer hele veien, men det har heldigvis ikke klart å utvikle seg til noe større. Den siste tiden merker jeg at jeg sliter litt igjen, og det er utrolig mye justering av medisiner. Medisinene skal være trygge for fosteret, og det er bedre at jeg går på dem enn at sykdommen skal få lov til å få full fest i kroppen min. 

Jeg kjenner at humøret mitt er veldig svingete om dagen, og at det nå nærmer seg slutten. Greit nok at svangerskapet har vært og er tungt, men det er verdt det til slutt. Det er helt sikkert ! Jeg kan ikke tenke meg hvor deilig det skal bli å få en baby i hus igjen, og ikke minst treffe denne lille krabaten som bor inni meg. 

Nå om dagen er jeg jevnt over ofte til kontroller på sykehuset og fastlegen, for å kunne følge vekstutviklingen til babyen og sykdommen. Han har blitt grundig passet på inni magen min, og alt ser helt perfekt ut. Det er jeg veldig takknemlig for. Jeg forsøker å være flink til å finne på ting i ny og ne, i forhold til hvor mye jeg orker selvfølgelig. Det er viktig for å få tiden til å gå, og ikke minst fordi jeg kjenner psyken min trenger det nå. 

Nå er det ikke lenge igjen ! 


Termin – Terminen er 24 mars.
Hvor lenge igjen til terminen – Idag er det cirka 5 uker igjen til terminen. 
Kjønn – Det er en gutt. 
Utålmodig – Ja, nå er jeg egentlig litt lei for å være ærlig. Er bare veldig klar for å bli ferdig med det hele. 
Aktivitet innenifra – Kjenner masse bevegelser. Spesielt bein som trykkes ut her og der og lignende. 
Bestemt navn – Ja, navnet er ganske sikkert og bestemt.
Vektøkning – Vet dere hva ? Nå er det en liten stund siden jeg har veid meg, men nå er jeg ganske sikker på at jeg har lagt på meg endel. Har fått en abnorm matlyst den siste tiden. 
Vann i kroppen – Litt.
Barnerom – Det står der uinnredet og uferdig. Gubben må hente inn arbeidslyst og tålmodighet. 
Utstyr – Vi har det meste av utstyr. Det kan hende det dukker opp noe på veien, men akkurat nå vil jeg tro at det vi allerede har vil duge i massevis. 
Mangler av utstyr – Et ekstra stellebord etterhvert, men det tar vi etterhvert. Akkurat nå tenker jeg at vi får klare oss med det vi har.
Om fødselen – Jeg gruer meg til smertene. Jeg husker det var helt grusomt og intenst. Men jeg tenker mest på det at jeg da endelig får møte han. 
Plager – Ja, jeg er FORTSATT kvalm, har halsbrann, trøtt, store humørsvingninger, sover lite, sliten og kan sikkert skrive en hel liste over det hele. Ikke meningen å klage, men slik er realiteten. 
Oppegående – Joda, til tider.
Sulten – Nå har jeg begynt å bli veldig, veldig sulten. Jeg spiser som en hest og har lyst på alt. Så det er nå kiloene kommer på. 
Matkikk – Jeg har fått helt dilla på omelett! Omelett i alle variasjoner med ost på toppen. Har hele tiden lyst på rød, iskald saft, og mørk sjokolade.
Kynnere – Har de siste dagene kjent endel kynnere. 
Tungt – Ja, det er tungt. Det presser her og der, og jeg har problemer med å finne rette ligge eller sittestillingen akkurat nå. 
Høygravid – Nå kan jeg erklære meg selv som offisielt høygravid. 
Sykehusbagen – Den har jeg så smått begynt å pakke. Skal vise dere bilder av det jeg skal ha med etterhvert som det nærmer seg enda mer. 

15 Comments:

 1. Ja nå nærmer det seg 🙂 Skjønner godt du er sliten og lei,du har hatt en lang og tøff vei. . . Får håpe lillebror ikke drøyer over tiden,men helst kommer bittelitt før i stedet.

 2. Du er så tøff! Skjønner godt at sv ditt er har vært hardt!
  Nå er det ikke lenge til dere før møte prinsen deres.
  Gleder meg jeg også :):)

 3. Vi satser på at han kommer 1 uke etter termin!
  Da får han nemlig en veldig fiiin fødsesdato:) (ikke så lysten på å gå over, nei?)
  Lykke til Eva, synes du er gullgod! stor klem!

 4. Nå nærmer det seg ja 🙂 fine magen din!! Gleder meg sånn til å følge deg videre. Husk at det er verdt det tilslutt 🙂

 5. Lykke til den siste tiden du har igjen!

 6. Du skal se at de siste uker flyr))))kan godt forstå du er lei av å gå gravid når formen ikke er som den skal være.Vær du glad for at ikke magen er så stor.Du kommer jo fortere ned i den vekta du liker best da))
  Så fantastisk at gutten har det bra i magen din .Godt å høre…Satser på at du går helt ut.Alt blir så mye lettere da)))))
  Bjørg.

 7. Deilig at det nærmer seg slutten 🙂 Det blir jo verdt det tross alt man må igjennom. Og flott mage har du og 🙂

 8. Nå er det ikke lenge igjen, selv om jeg kan huske de siste ukene virker som en liten evighet.
  Så nydelig babymage du har.
  Håper resten av ventetiden blir fin!
  – AC

 9. Ååååååå finefinefine magen og Diva! <3 <3 <3 håper de siste ukene blir overkommelig. Som du sier så er det jo verdt det når babyen endelig kommer og eventyret begynner 🙂

 10. Gratulerer så mye! 🙂 Jeg er litt kortere enn deg, 32 uker:) Klarer nesten ikke vente!!:)

 11. Gratulerer med graviditeten. Ikke lenge igjen jo. 🙂 Må bare kommentere det du skriver om magestørrelse. Jeg fikk kommentarer på at magen min var liten under begge svangerskapene. Noen mente jeg kom til å få bittesmå babyer siden magen min var liten. Vel, jenta mi var 4380 g og gutten var 5260! Så liten mage er absolutt ikke synonymt med liten baby. 😉 Du har kjempefin mage. Lykke til med fødsel og barseltid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge