FYLTE HORN MED PESTO, SALAMI OG OST

Hei dere ! 

Siden Lillebror hadde fri fra barnehagen igår, fant vi ut at vi skulle bake litt. Det var så lenge siden, og jeg vet at det blir satt veldig pris på her hjemme. Vesla elsker alt som har med bakst å gjøre, og hun storkoser seg , spiser, spiser og spiser. Noen ganger må jeg sette ned foten, og rope «STOOOPP», mens hun løper inn til kjøkkenet for å hente mer. Det kan bli ville mengder, og jeg vet at gjærbakst generelt kan være litt tøft for magen. Hoho!

Jeg synes likevel det er gøy å lage noe som virkelig blir satt pris på, og som de i familien her liker godt. Så igår var det bare å smelle sammen en deig til horn, og finne noe fyll vi kunne bruke av det vi hadde i kjøleskapet. Det er jo det som er så kjekt med horn, man kan fylle dem akkurat slik det passer seg, i forhold til rester og det man har i kjøleskapet.

Jeg og Lillebror fant frem en salamiboks, pesto og ost. Det blir så smakfult og godt!

DSC02106

 

Jeg brukte en oppskrift på horndeig funnet på Trines matblogg. Den er ikke grov, men den er veldig enkel og god. Jeg elsker enkle oppskrifter, hvor man stort sett har alle ingrediensene i kjøleskapet.

 

DSC02104

 

Oppskriften lyder som følgende : 

500 gram hvetemel

1 ts sukker

3,5 dl lunken melk

75 gram smeltet smør

25 gram gjær

Lag vanlig gjærdeig ved å blande gjær i litt av melken. Deretter tilsetter du resten av melken, smøret, sukkeret og så melet. Elt deigen for hånd, eller gjør som meg, finn frem kjøkkenmaskinen. Ikke bruk for mye mel, for da blir de tørre og kompakte.

 

 

DSC02117

La det stå å heve i cirka 30 – 40 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut to sirkler. Deretter bruker du et pizzahjul og deler opp i åtte biter per sirkel. Så er det bare å fylle med det du har lyst til. Vi smørte som sagt et godt lag med grønn pesto på, hadde ost i og salami. De smakte riktig så godt!

Etterhev i 30 – 40 minutter, og stek i midten av ovnen på 200 grader i 15 minutter.

DSC02119

 

Pensle de med egg før de stekes.

Så er de klare! Veldig enkle, og sååååå farlig gode. Jeg hadde håpet vi hadde endel til å ha i fryseren, men neida. De fikk bein å gå på, så vi hadde de her i hjemmet i cirka to timer. Så var det helt tomt for horn. De var gode, og spesielt Vesla spiste ekstremt mange. Så prøv å lag dem, og jeg lover deg at de vil falle i smak .

Lykke til!

2 Comments:

  1. Det spørs om jeg blir nødt til å teste ut desse hornene. Trines matblogget er for øvrig en av mine favoritter når jeg skal lete meg frem i jungelen av hærlige matoppskrifter.

  2. Jeg ELSKER fylte horn! Det lager jeg meg ofte.. Kanskje litt for ofte. Hihi 😀 Dine så utrolig gode ut også Eva! Nam nam! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge