Første dag i barnehagen

God dag ! 

Ja, da var dagen her. Første innkjøringsdagen til Lillebror. Jeg har kaldsvettet, og ligget våken i hele natt. Magesekken har vrengt seg og tårene har bare trillet. Hehe, neida! Så ille har det absolutt ikke vært. Jeg har vært veldig spent, og gledet meg. Samtidig så er det veldig rart at Lillebror skal være et annet sted enn hjemme med meg eller Mannen når vi er på jobb. Akkurat DET er litt skummelt å tenke på. Men vi vet så godt at han er så klar for nye og ikke minst større utfordringer. Så jeg er sikker på at han kommer til å storkose seg.

IMG_3030

Dagen idag gikk helt perfekt. Lillebror løp inn på avdelingen, og for han så virket som om det var samme for han hvor jeg var. Han er vant til den barnehagen og har allerede gjort seg kjent der via storesøster. Hun går på stor avdeling. Der har vi jo vært ofte, for å hente og levere, og da har han alltid fått en guidet tur av Vesla. Så han føler seg absolutt hjemme.

IMG_3047

Vi var der sammen med han idag, men imorgen blir det andre boller. Da skal han spise frokost der, ALENE, uten oss. Hihi, lille mannen blir stor. Det er så rart å tenke på. Vesla visste han var der idag, så hun og en venninne kom så pent å spurte om de kunne få lov til å komme inn på avdelingen der. Og det fikk de lov til. Så da var Lillebror helt i hundre, og turnet og sto i, slik som storesøster. Det er absolutt en trygghet å vite at de har hverandre der, så hvis det skulle være en dag Lillebror ikke synes det er så greit å være der, da har han jo ihvertfall storesøster. Det er en trygghet for han og for oss egentlig.

Vesla har jo telt dagene til Lillebror skulle begynne i barnehagen, og endelig var dagen her. Hun er stolt og klarer nesten ikke vente til at han skal begynne der «ordentlig». Jeg kjenner at den følelsen av at han skal gå i barnehagen nå er veldig uvant. Det som er betryggende å vite er at han er en stor utforsker som trenger fart og spenning, og akkurat nå kanskje mer enn det vi klarer å gi han her hjemme. Så da er det bare så riktig for oss og for han at han begynner nå.

IMG_3037

Nå gjenstår det å se da, hvordan de to neste dagene med innkjøring blir. Og hvordan den nye tilværelsen for oss kommer til å bli. Med to barn i barnehagen, og jobb på oss begge.

One Comment:

  1. Åh, du jeg felte jo en tåre bare av å lese det du skrev her.. Det som rørte meg aller mest var stoltheten til storesøster. Jeg huker det så godt med Martine og Matias.. Du ser ryggen er litt strammere enn tiligere, smilet kan ikke børste vekk og iveren over at lillebror har begynt i bhg er enorm <3

    Vanskelig å holde de stolte mammatårene unna da!?

    Så godt å høre at første dagen gikk så fint!:) Håper det fortsetter slik 🙂 Og ja, det er jo en vanvitig trygghet at de har hverandre 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge